Reklama

Reklama

Reg je mimoriadne roztomilý pes, bohužiaľ, jeho majiteľ Doug si to nemyslí, a tak sa ho snaží zbaviť. Veľakrát už posadil Rega do dodávky, odviezol ho za mesto, hodil mu tenisovú loptičku, a kým sa havko stihol vrátiť späť, utiekol mu. Reg sa však zakaždým vráti, šťastný, že túto "hru" vyhral. Bohužiaľ, to platí len do dňa, keď ho Doug odvezie naozaj ďaleko. Stratený vo veľkomeste Reg narazí na svorku túlavých psov, ktorí na ulici získali oveľa viac životných skúseností ako on. Spoločne sa im podarí naivnému havkovi konečne otvoriť oči. Pochopí, že Doug sa s ním vôbec nehral, ale celý čas sa ho snažil zbaviť. Reg, ktorému sa práve prevrátil život hore nohami, sa rozhodne vrátiť domov a vykonať tú najhroznejšiu možnú pomstu - odhryznúť Dougovi najvzácnejší prívesok. Spolu so svojimi novými psími kamarátmi sa vydáva na neuveriteľnú cestu naprieč Amerikou, kde na odhodlaných štvornohých priateľov čakajú najrôznejšie prekvapenia vrátane sexu-chtivých sadrových trpaslíkov, hladných orlov, halucinogénnych húb, nekompromisných policajných vlčiakov nosiacich sušienky a zábavnej pyrotechniky. Žiadna z prekážok však nie je taká veľká, aby sa nedala obísť alebo preliezť. Koniec koncov, aj jednoduchá kólia Lassie sa dokázala vrátiť a preto by sa mal Doug začať báť. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 8

Recenzie (243)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Strays" je pre mňa skutočne komédia ako vyšitá. Pokiaľ ste niekedy chceli vidieť satiru na filmy o psoch, ktoré hovoria o ich duši a vnútorných myšlienkách, tak toto vás skutočne pobaví. Je to spracované podobným štýlom, no v oveľa tvrdšom filme s kvalitným čiernym humorom. Ja som sa skutočne na tom poriadne zabavil. Nechcem prezrádzať veľa, no tento film ma dobre spracované postavy, solídnu hlavnú myšlienku (hoci to znie celkom bizarne) a najmä finále, ktoré som nemohol predpokladať ani v najdivnejších snoch. Som ale za to rád, lebo toto je film, na ktorý nezabudnem ani dlho po tom, čo som ho videl. Tá kreativita, ktorá išla do tých vtipov je vskutku kvalitná a tvorcom za tento zážitok ďakujem. Je pravda, že nie všetky momentky sú skvelé a občas sa dočkáme scénok, ktoré úplne nefungujú, ale našťastie film rýchlo opäť nájde správny kurz a vráti sa k dobrým momentom. Niekedy môže byť pes plne rozhodnutý splniť svoje poslanie. Aj keď môže byť celkom drsné. Hodnotenie: B+ ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Pokud jde u umocnění humoru vulgaritami, jsem jednoznačně fanouškem takzvaného Cimrmanova šrapnelu. To, co jsem zažil tady, mi připomínalo spíš kobercové bombardování (když už to z diváka neudělalo trhané vepřové na první dobrou, střepinám už neunikl). Na druhou stranu uznávám, že i když se jinak snímkům s různými zvířátky raději vyhýbám (bo citová ždímačka = pruda), tady jsem se po celou dobu v rámci možností bavil. A abych řekl pravdu, ani ten slovník nepředstavoval nepřekonatelnou překážku, tu si vystavěl scénárista, který evidentně vsadil na to, že osloví hlavně diváky Prciček a podobných filmů, takže se postaral především o dostatečné množství čokoládových lanýžů, zatímco se mu z příběhu tu a tam vytratila logika. Ale jo, jako jednoduchá zábava na jedno zhlédnutí to vcelku fungovalo. / Poučení: Co si počůráš, je tvoje. ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

"Poďme mu odkusnúť vtáka!" Psia jazda by sa dala odsúdiť ako ďalšia primitívna, nechutná a fekálna americká komédia. Čiastočne je to aj pravda a podobným štýlom humoru film na diváka útočí. Zároveň je však na filme vidieť, že tvorcovia sa s námetom vyhrali: veľmi trefne si robia srandu z typicky nepochopiteľných prejavov správania psov (ale efektne aj z viacerých psích filmových dojákov ako napr. Marley a ja) a pri krátkej dĺžke, bujnej fantázii a kreativite scenáristov to bola nakoniec fakt sranda. Príbeh je jednoduchý (zavrhnutý es s partičkou nájdených túlavých psov ide odkusnúť svojumu už bývalému pánovi vtáka) a slúži len ako spojivo jednotlivých sekvencií, avšak podarilo sa do neho predať niečo navyše (traumy jednotlivých postáv a filozofovanie), tak aby to nebolo len o sexovaní, pití, sraní a iných potrebách. Neviem ako je na tom dabing, ale dôrazne doporučujem pôvodné znenie, jednak kvôli hlasom Willa Ferrella a Jamieho Foxxa a druhak preto, že preložiť niektoré gagy do nášho jazyka môže byť veľmi náročné. Film má inak výborné tempo, kopu humorných momentov (nevadí keď vám niektorý vtip nesadne, do pár sekúnd príde ihneď ďalší) a síce nie je tak dobrý ako napr. podobne ladený Macík, no i tak stojí za to dať mu šancu, Teda ak ste otrlejší a podobný drsnejší humor vám nevadí... 70% ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

"Neuvěřitelná cesta" pro dospělé. Film, který lákal na roztomilé pejsky, kteří souloží a klejou, není ve výsledku tak vtipný, jak jsem očekával. Vizuálních gagů je zde minimum (pobavila scéna s houbičkama) a spíše se vše zaměřuje na kulometné dialogy, které nejsou tak vypointované, jak jsem očekával. Nenáročná pohodička určitě, komedie roku ani omylem. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Od prvního traileru jsem věděl, že film uvidím. Ovšem co jsem absolutně nečekal, tak byla pochvala českého dabingu a jsem hrozně rád, že jsem na to zavítal do kina. A jak si neustále zoufám, že čistých komedií a zvláště těch dobrých, dávají studia do kin poskrovnu, tak Strays jsem si úplně labužnicky užíval. Film nám předkládá co minutu jeden gag za druhým (jeden sprostší než druhý) a já se nahlas smál u velké části filmu, čemuž nepochybně přispěl i CZ dabing, který těm sprosťárnám ještě dodá ten správný šmrc a dabéři se toho vůbec nebojí. Za mě dokonce i jeden z nejlepších filmů roku, protože takovýhle zážitek mi (nejen) letos dal jen málokterý biják. Moc bych si přál sequel či zkrátka zas něco podobného jako toto nebo další bráška Sausage party. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (13)

  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (fisus)

Reklama

Reklama