Reklama

Reklama

Fei-hung Wong (Jackie Chan) sa jedného dňa neplánovane zapletie do bitky medzi cudzincami vyvážajúcimi starodávne čínske artefakty a lojalistami, ktorí nechcú aby čo i len jeden zo vzácnych kúskov opustil krajinu. Na prvý pohľad neškodný Fei-hung sa pred časom naučil bojový štýl tzv. opitého boxovania, ktorý z neho robí naozaj nebezpečného protivníka! Nanešťastie jeho otec Kei-ying (Lung Ti) je radikálne proti tomu, aby používal akýkoľvek násilie... A tak musí po celý čas vlastne Fei-hung bojovať „na dvoch frontoch“ - nielen so záhadnými cudzincami, ale aj s otcovým odporom k bojovému umeniu! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (232)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

S prvním dílem tato Legenda nemá mnoho společného. Což je jednoznačně dobře, protože myslím že původní Drunken Master nám představil umění opilého boje dost dopodrobna. Tady se Jackie Chan více zaměřil na děj, který se odvíjí po cestičce kterou mají Číňani moc rádi a tou je vlastenectví. I přes tuto národní agitku, která může na někoho působit rušivěji se druhý díl vyznačuje jak jinak než notnou porcí Jackieho humoru spojenou s kvalitními souboji. Takže vše důležité zůstavá na svých místech. ()

Šimpy 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že příběh silně padá na ústa...to s tím ženšenem si klidně mohli odpustit, stejně tak čínské dělníky a vůbec jsem vlastně nepobral, proč se Jackie vlastně pere? Ovšem vztah s otcem je fungující pro motivace, souboje jsou pěkné a fakt jsem se divil, že ten jackie se skutečně válí v řezavých uhlících.... ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má pomerne dobrý príbeh o synovi významného doktora nadanom v bojovom umení, ktorý sa pri snahe nazaplatiť clo za liečivý ženšen omylom dostane k historickému predmetu, čo mu spôsobí len problémy a navyše čoskoro zisťuje, že cudzinci chcú z krajiny prepašovať významné čínske poklady do Európy. A tak sa im rozhodne postaviť, lenže stojí nielen proti nim, ale aj nevôli svojho otca, ktorý je proti tomu, aby sa do toho zaplietol. Spracovanie sa mi páči, síce ma trochu prekvapilo, že tá na prvý pohľad hlavná dejová línia dostane väčší priestor až neskoršie, dovtedy je to dejovo dosť chudobné, keďže sa tu vlastne ani nič dôležité nedeje a to dokonca aj na pomery tohto typu filmu, ale aj tak mi to sadlo. Do popredia tu ide rodina, čo je ale v rámci možností veľmi dobre zvládnuté, tie vzťahy medzi synom, otcom a hlavne macochou ma bavili, chémia medzi nimi funguje skvelo a tak som si celkom užíval aj všetky ich spoločné scény, v ktorých kľudne mohlo ísť aj o úplné maličkosti. Takže ma to bavilo už od začiatku a keď sa už dej začne venovať aj tomu dôležitejšiemu, úroveň filmu ide ešte o niečo vyššie a tak je to slušná žánrová zábava po celý čas. Akcie je tu dosť a je výborná. Súboje síce možno nie sú až tak nápadité, ako je to u Chana zvykom, keďže tu sa okolie využíva podstatne menej, ale to mi vôbec neprekáža. Skôr sa jedná o klasické súboje, ktoré majú vydarenú choreografiu, očakávane sú veľmi dobre natočené a navyše pôsobia až mimoriadne živelne. A tiež ich úroveň ide neustále len hore, tie úvodné ma síce tiež bavili, ale predsa len som u Chana zvyknutý na trochu iný štandard, no neskoršie sa ešte vylepšia, opitý štýl je tu zvládnutý perfektne, to som si mimoriadne užíval a hlavne ten finálny súboj už miestami aj berie dych. Jeden z najlepších súbojov, aké som od Chana vôbec videl. A sadol mi aj humor, hlavne všetky tie rodinné scény sa postarajú o množstvo dobrých vtipných momentov. Herecké obsadenie je výborné, Jackie Chan v hlavnej úlohe, jeho vydarená dvojica rodičov v zložení Ti Lung a Anita Mui, z vedľajších postáv najviac vyniknú Andy Lau a Liu Chia-Liang a ako hlavný záporák Ken Lo. Réžia a technická stránka sú bez problémov, tu sa v rámci žánru nedá nič vytknúť. Takže Jackie Chan už natočil aj lepšie filmy, ale ani Legenda o opitom majstrovi určite nesklame, výborná akcia a aj humor, rád si to občas pozriem. 76% ()

Maty85 

všetky recenzie používateľa

Celkové hodnocení tady toho filmečku je samozřejmě trochu přehnaný, protože tendle filmek spadá do stejné kategorie jako další desítky filmů tohoto typu. Nic zvláštního ani ojedinělého na něm není, ba naopak je to zcela obyčejná, průměrná hopsačka s jednoduchým dějem jakých je spousty. Jinak celkově zábavný filmek s výborným J. Chanem. 3* ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

V tomto smere sa jedná o rovnako zábavné spracovanie ako prvý diel. Samozrejme náväznosť na prvý diel je veľmi málo rozpoznateľná, ale aj napriek tomu sa jedná o film, ktorý od prevej po poslednú minútu, nenudí a ukazuje nám Chanové kreácie v plnej paráde. Súboje sú omnoho viacej prepracovanejšie - ako v prípade prvého dielu a hlavne celé dielo je omnoho komplexnejšie. Prvý diel sa zameriaval len na výcvik, zatiaľ čo tu sa okrem iného zaoberáme aj vplyvom Anglicka na Čínu a na tom je budovaná aj hlavná zápletka a aj tie vedľajšie. Scéna v továrni a v reštaurácií pri útoku sekerového klanu patrí k najprepracovanejším aké kedy vznikli. Choreografia súbojov sa drží na vysokej úrovni a celkovo sa mi svet, kde každý číňaň ovláda nejaké kung fu celkom páči. Humor je tu dokonca ešte lepší ako v jednotke, či už to má na svedomí hrdinová matka, ktorá ukazuje ženskú vypočítavosť v tej najčistejšej podobe alebo opilecké kreácie jackie chana. V tomto dôsledku sa jedná o film, ktorému nie je čo vytknúť, pretože vie o čom je, a hlavne nenudí a je zábavný. Krásna oldschoolová spomienka za filmamy ako napr. 36 komnata šaolinu, ktorá je obohatená len o ten silnejší humorný prvok. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (9)

  • Závěrečná sedmiminutová bojová scéna zabrala téměř čtyři měsíce natáčení. Jackie Chan (Wong Fei-hung) prohlásil, že za jeden natáčecí den obvykle vzniknou tři sekundy použitelných záběrů. (Raztubyl)
  • Jackie Chan (Wong Fei-hung) se musel po žhavém uhlí projít dvakrát. První pokus podle něj neměl ten správný rytmus. (Raztubyl)

Reklama

Reklama