Reklama

Reklama

Útok

(festivalový názov)
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Sedem statočných v Kazachstane? Do školy v Karatase napochodujú maskovaní ozbrojenci a vezmú žiakov ako rukojemníkov. Učiteľ matematiky, ktorý vie, že armáda príde najskôr o dva dni, sa rozhodne zostaviť svoj vlastný útočný tím: bývalú manželku, učiteľku telocviku, zbabelého riaditeľa školy, večne opitého nočného strážcu, dedinského idiota a neschopného šéfa miestnej polície. Nasleduje netradičný akčný film, komediálny triler, v ktorom sa nepriateľ neskrýva za maskami, ale v mysliach osloboditeľov. Porovnania s braním rukojemníkov v Beslane a Kazani sú zrejmé. Karatas – mýtická dedina, v ktorej sa odohrávajú predchádzajúce filmy režiséra Adilchana Jeržanova – však môže byť kdekoľvek. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

freddy 

všetky recenzie používateľa

Jedna škola kdesi v zapadlém městečku v Kazachstánu, skupinka teroristů, děti jako rukojmí, a banda neschopných místních nýmandů, kteří se rozhodnou vzít záchranu do vlastních rukou, neboť zásahová jednotka nedorazí dříve než za dva dny. V tomhle komediálním thrilleru nejen, že je všechno, co byste od takového filmu čekali, ale ono je tam i to, co byste rozhodně nečekali. Blbost zachránců je vtipná, jejich myšlenkové pochody jsou na hranici geniality, nácvik zneškodnění teroristů je lahůdka, a samotná akce připomíná nejvíce některé scénky z jihokorejského Parazita, aspoň jsem tedy při sledování filmu měl podobné pocity. Prostě terorismus ve škole jako komediální lahůdka, která pobaví. Akorát mám s filmem jistý problém v tom, že se občas v té komediálnosti až moc tlačí na pilu a v těch serióznějších částech to zase příliš nefunguje. Ale jinak rozhodně zajímavý zážitek. [29. Art Film Fest Košice] ()

majo0007 

všetky recenzie používateľa

Áno, čítate dobre - Thriller / Komedie / Drama. Naozaj je tu všetko. Do základnej školy v Karatase vtrhne skupina 6 ozbrojencov bez požiadaviek. Vo filme to trvá úvodných 15min, ktoré sú doslova až sureálne, kedže o nich nikto absolutne nejaví žiadny interes, pritom sa po škole motajú v parádnych maskách. Potom nasleduje čistá komédia (v dobrom slova zmysle), keď sa partička nýmandov rozhodne žiakov oslobodiť v štýle Metal Gearu & Splinter Cell - za všetko stojí stealth nácvik infiltrácie medzi čiernymi ovcami... na bielom snehu!... a prosťáčik menom Turbo, ktorému nebolo ruzumieť ani slovo. Posledných 15min je útok na teroristov. Príjemné prekvapenie z Kazachstanu (dokonca to netradične schytá aj zopár deciek). ()

Reklama

Galéria (11)

Reklama

Reklama