Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (171)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Nedocenený kultový klenot s famóznym soundtrackom, ktorý je v podstate takým Animatrixom 80.-tych rokov, a nechýba mu ani slušná porcia krvi a sexuálnych scén. Skladá sa zo 7 samostatne fungujúcich poviedok, ktoré spája jediné - podivná mocná diabolská entita z neznáma, ktorá na najrozmanitejších svetoch rozdúchava nenávisť a šíri smrť. A teraz k samotným poviedkam, ktoré sa kus od kusu líšia žánrovým zaradením, spracovaním či animáciou (kresbou): 1.Soft Landing - mrazivá hororovo ladená poviedka, ktorá vypĺňa priestor medzi ostatnými príbehmi a spája ich, rozpráva o astronautovi, ktorý vo vesmíre nachádza podivnú na zeleno žiariacu guľu, a prináša ju domov ukázať dcére. Netuší, že spravil osudovú chybu... 80% /// 2. Harry Canyon - vynikajúci drsný cyberpunkový noir, ktorý sa jednoznačne inšpiroval v Millerovom kultovom komikse Drsná škola. Nechýba tu taxikár, ktorý je hlavnou postavou, dievča po krk v problémoch, gangstri a kopa hlášok. A samozrejme podivná zelená guľa... 95% /// 3. Den - conanovská barbarská hrdinská fantasy, v ktorej malý chlapec objaví záhadnú zelenú guľu, tá ho prenesie na neznámu planétu a zmení na silného muža. Keď zbadá dievča v serióznom malére, rozhodne sa jej pomôcť - a dobrodružstvo sa začína! Nechýba ani solídna dávka humoru. 90% /// 4. Captain Sternn - príbeh súdneho pojednania s arogantným zločincom, hviezdnym kapitánom Sternnom, ktorý chce súd vyhrať pomocou úplatkov. Nastanú však menšie problémy, v ktorých má prsty dačo zelené. 85% /// 5. B-17 - klaustrofobický horor, odohrávajúci sa na palube bojového lietadla, kde zelená guľa premenila mŕtvu posádku na zombie, ktorí teraz idú po zvyšných dvoch. Brrr. 90% /// 6. So Beautiful & So Dangerous - vtipná a svižná sci-fi komédia, v ktorej dvojica mimozemšťanov a robot unesú novinárku, mimozemšťania sa sfetujú a novinárka sa s robotom vyspí. Oh, a novinárka má na krku náhrdelník so zelenou guličkou. 90% /// 7. Taarma - epická fantasy v háve sci-fi, v ktorej zelená entita zmení časť mierumilovnej populácie na nemilosrdných ničiteľov, ktorý rozpútajú vojnu. Postaviť sa im môže jedine posledná príslušníčka dávnej rasy mocných bojovníkov. 100% ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Odvázaná animovaná dospělárna o zlovolné zelené kouli, plná sexy prsatic. Když vezmu v úvahu mix všech ingrediencí, kupodivu to nepůsobí příliš béčkovým dojmem. Animace je už na dnešní poměry taková zamrzlejší a level zábavy značně kolísá. A preferoval bych jeden velký příběh namísto několika, odehrávajících se na různých místech vesmíru a s různými charaktery (krom koule, ta to alespoň trochu pojí dohromady). Jinak ale ucházející fantasy. Nakonec, každá taková kreslená sprosťárnička přijde vhod... [HD] ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Fascinující vyzrálé sci-fi, které se sice nestalo novým zlomem v chápání animovaného filmu, ale dokáže oslovit i po mnoha změnách ve způsobu chápání média animovaného celovečeráku pro dospělé jako takového. V posledních letech si cením hlavně odkazů na klasické sci-fi z úsvitu zlatého věku (nebo ještě ty starší) a tady jsem jich našla nepočítaně. Jakoby všechno ovlivnila Dejah Thoris a John Carter, pán z Marsu. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku ma to bavilo, no postupom času ma to prestalo baviť a nejako som to už dopozeral. Najprv sa film uberal vtipným smerom, neskôr cez podivné sci-fi a nakoniec nudnou výpravou za neviem čím (nemyslím si, že to čo sa tam odohralo dáva dvakrát zmysel), čo pre mňa bolo síce na jednu stranu nezáživné, na druhú to držala celkom pekná Taarna, na ktorú sa mi pozeralo celkom dobre. S animáciou problém nemám a minimálne prvá a posledná časť sa mi páčila, takže som dá sa povedať spokojný. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (17)

  • Podstatnou částí filmu je soundtrack, na který přispělo celkem třináct dnes již legendárních kapel jako například Black Sabbath, Devo, Nazareth nebo Cheap Trick. (Olík)
  • V titulcích je jako hlas vůdce Barbarů uveden Vlastra Vrana, ale správně je to Vlasta Vrana a je to kanadský herec narozený v Norsku českým rodičům, kteří se do Kanady přestěhovali v jeho čtyřech letech. (Petsuchos)
  • V jedné scéně proletí vesmírem i NCC-1701 Enterprise ze Star Treku. (m.xFuck)

Súvisiace novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (viac)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (viac)

Reklama

Reklama