Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Päť mladíkov sa po spackanej "akcii" ocitne na zozname "mŕtvych mužov". Všetko sa pritom začalo nevinne - zaujímavým zamestnaním Jimmyho, ktorý nakrúcal odkazy nevyliečiteľne chorých ich blízkym. Táto práca však nebola ríliš lukratívna a tak bol nútený požiadať miestneho mafiánskeho bossa o pôžičku. Vo svete zločinu však nič nie je zadarmo... (STV)

(viac)

Recenzie (84)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Mnozí tu vidí podobnost s Tarantinem, já spíše s bratry Coenovými. Parta rozdílných charakterů a jednoduchý plán, který končí masakrem a dalšími vraždami. Bohužel Fleder není ani jeden z Coenů a scénárista se také nijak nevytáhl. Jediným originálním prvkem, tak je obsazení Buscemiho do role super zabijáka. ()

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Nechápu kde v tom všichni vidí ty Gaunery a Pulp Fiction. Film se bere smrtelně vážně, je tam silná romantická linie a postavy které si svůj osud nezaslouží. Tedy nic co by bylo typické pro tarantinovu tvorbu. Snímek z pera chamaleónského scenáristy Scotta Rosenberga je neobvyklá kriminálka, zajímavá pro styl vyprávění a ponurou atmosféru. Bohužel co získává díky režii a příběhu, tak ztrácí kvůli postavám. Steve Buscemi má skvělou roli, Christopher Lloyd a Christopher Walken nezklamou nikdy, ale zbytek je nevýrazný a lehce zapomenutelný. To platí i pro  hlavního hrdinu. Být v jeho roli Al Pacino, byl by to o dost lepší film. Jenže to můžete říct skoro o všem. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Jimmy si najmä na prácičku, na ktorú je najatý uber gangstrom- Walkenom s mŕtvym vtákom, päť ksichtov na pohľadanie a musí mu byť hneď zrejmé, že s nimi ide to poriadneho rizika. A nevyplatilo sa, holt jednoduchá záležitosť sa skomplikuje vzbŕklosťou aktérov. Až máte dojem, že nie sú mentálne úplne v poriadku a vlastne ani vzhľadom na priebeh celej akcie som nenašiel dôvod, prečo by som im mal držať nasledujúce minúty palce pri unikaní nájomnému vrahovi. Sympatický tu sú v podstate iba Garcia v nevkusnom deväťdesiatkovom XXL obleku a jeho milá. To je aj Lloyd, ale keďže má na svedomí to, čo má, si nič dobré nezaslúži. Filmársky sa Fleder chcel trochu vytiahnuť a tak tu máme vsuvky s odkazmi od mŕtvych a snové, patrične gýčovo ladené scénky. ()

0verseer 

všetky recenzie používateľa

”I am Godzilla! You are Japan!” Garcia, Walken a Buscemi, na prvý pohľad vskutku zaujímavá trojica, na ktorej sa už dá stavať (za predpokladu, že je prítomný aj kvalitný scenár). Ten, žiaľ tento počin s nekresťansky dlhým názvom nemal. Celé mi to v konečnom dôsledku prišlo také nevýrazné a obsahovo rozpoltené. Na jednej strane Garcia a jeho sentimenálny Jimmy The Saint, na druhej strane jeho psycho spoločníci, čo spôsobuje balansovanie medzi skoro až romantickým filmom a tarantino-coenovsky ladenými akčnými pasážami. Táto kombinácia mi tak úplne nezapasovala a film ako taký okrem dvoch celkom ikonických psychošov Critical Billa a Mr. Shhh neponúkol už nič, čo by ma prinútilo pustiť si ho niekedy ešte znova. Takže taký priemer => 6/10 ()

BuryGol 

všetky recenzie používateľa

Snaží se to vypadat jako gangsterka od Tarantina, ale k tomu jí chybí ještě sakra hodně. Andy Garcia veme kšeft po pár letech z podsvětí a trochu se mu to podělá. Nebylo to špatný, ale občas to nedávalo smysl a bylo přehnaný. A Steve Buscemi měl dostat mnohem víc prostoru. Neni to film, na kterej bych pěl ódy ještě za pár let, ale na večerní odreagování to stačilo. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (3)

  • Obleky pro Andyho Garciu vybral a dodal samotný Giorgio Armani. Informace je uvedena na konci závěrečných titulků. (dokec)
  • Velšský hudebník John Cale se filmem nechal inspirovat při psaní písně „Things" (2003). (WernerDMZ)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (viac)

Reklama

Reklama