Reklama

Reklama

Vražedná jazda

  • Česko Jízda smrti (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Matt Turner s tvárou Liama Neesona je úspešný americký bankár, ktorý buduje svoju kariéru v Berlíne a snaží sa zladiť náročnú prácu s rodinným životom. Veľmi sa mu to však nedarí. No práve dnes sľúbil manželke, že aspoň odvezie deti do školy. Počas cesty autom po rannom Berlíne mu zazvoní telefón a záhadný neznámy mu oznámi, že pod jeho sedadlom je bomba, ktorá vybuchne hneď, ako sa niekto pokúsi vystúpiť z auta. Ak rýchlo nevykoná požadované úlohy, on aj jeho deti vyletia do vzduchu. Ako dôkaz mu volajúci predvedie niekoľko výbuchov, ktorých obeťami sa stanú nevinní ľudia. Uväznený vo svojom aute a v plnej rýchlosti sa Matt vydáva na zbesilú jazdu mestom, počas ktorej musí plniť čoraz šialenejšie a nebezpečnejšie pokyny. Čoskoro má navyše v pätách políciu. Sám proti všetkým, proti času a proti tikajúcej bombe sa snaží zachrániť svoje deti a zistiť, kto s ním rozohral túto smrtiacu hru. Jediná cesta k vykúpeniu a odplate je tá na plný plyn... (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (114)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Ňimrode, Ňimrode, ty si tomu zase dal prdel chape jeden ušatej. Tobě nejlíp slušej takový ty lehký bizárky typu Revizoři nebo Whiskey zloděj, ale akce navíc akce která neměla vůbec akci i na fotbale vidím víc akčních scén než tady v tom filmu. A ty Liame ? To by mě zajímalo, takový večer u Neesonů z láhvinkou vína, když pozve svou pani Liam na své filmy, pustí jí Rob Roye a pak tohle, jestli požádá rovnou o rozvod nebo jak by takovej večer proběh ? No nic, tak reklama na Mercedes dobrá asi to byl bárter a Ňimrod se teď ňimár v novým medvídkovi a já jsem rád, že jsem mohl sledovat jak to celý Ňimrod zrežíroval ať už s díváky nebo Mercedes. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Obyčejný thriller, otec od rodiny, bomba v autě, Berlín za rušného rána. Kde může být problém? Liam Neeson už překročil sedmdesátku a chtělo by to pro něj něco úplně jiného v této fázi kariéry. Přeci jenom padesátník Wotan Wilke Möhring v Steig. Nicht. Aus! (2018) dává ve stejné roli mnohem větší smysl. #čsfdprojekce ()

Reklama

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Liam nám zřejmě nějak odmítá stárnout, takže ačkoliv už píše sedmej křížek, tak stále může hrát otce od rodiny a nikomu to nepříjde divné. Teda asi jen jemu a tvůrcům, divák si asi všimne, že jeho pozice už by měla být někde jinde. A to vlastně platí i o filmech jako takových. Jízda smrti je z dalších klasických Neesonovek, kterými si před lety Liam v podobě 96 hodin na podzim života pořádně nakopnul kariéru. Ale už tomu prostě dochází pára a Jízda smrti tak jen prohlubuje jejich úpadek v podobě její sterility, nezáživnosti a neoriginality. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Dalsia "Neeson-ovka". Pocit naliehavosti vie Liam vytvorit uz len svojim hlasom a mimikou, ale aby to nebolo malo, pridate k nemu parik neposlusnych nastrocnych deti. To vsak funguje asi len prvu polovicu filmu. Zial, klise s dobromyselnou berlinskou sefkou operacii a kvantom casu na "zasieranie sa" je tak naivne a hlupe,...chjo. Co bolo horsie, bola konfrontacia v aute v zavere, ktora bola scenaristicky nelogicka, hlupa a dlha, ze by ich taky sikovni berlinski vysetrovatelia do par minut znovu nasli. Tvorcovia tymto doslava pokladaju svojho divaka za blbca. Mohlo to byt aspon priemerne zabavne B-cko. V abecede to vsak dotiahli asi po "D". Neodporucam. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Remake prakticky neznámého španělského thrilleru, který k danému tématu řekl naprosto vše a nebylo tak nutné ho předělávat do jakékoliv jiné podoby. Bohužel stalo se a nejen, že remake není ničím invenční, on vše zpracovává výrazně hůř. Snaží se zaujmout pocitem svižného thrilleru s efektními výbuchy, ale vzhledem k tomu, že má jít primárně o konverzační a dost komorní thriller, selhává ve scénáři a hlavně v hercích, kteří jsou otravní a neví co hrát. Neeson se definitivně dostal tam, odkud není návratu. 30% ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčalo sa hlavne v Babelsberg Studios v Postupime a v uliciach Berlína, kde sa dej odohráva. (Arsenal83)
  • Poté, co je Matt Turner (Liam Neeson) obklíčen policií, rozhodne se vzít věci do vlastních rukou a ujede, přičemž prorazí barikádu ze dvou policejních aut. Airbagy v jeho SUV Mercedes se při takovém nárazu nevysunou, ačkoli by měly. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama