Reklama

Reklama

Recenzie (1)

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Hlavní postavou tohoto francouzského noiru je policejní inspektor, který pátrá po kriminálníkovi, který mu zabil kolegu, snaží se sžít s novým nezkušeným kolegou a zároveň se rozhodne mu sbalit manželku. ___ Podle mě to na tuto roli chtělo někoho víc charismatického a výrazného. Celkově mě snímek příliš nevtáhnul a neoslovil. I když závěrečná scéna se povedla. ()

Zaujímavosti (3)

  • Názvy nočných klubov na námestí Pigalle vytvárajú svet fantázie a predstavivosti. Svetelné tabule, ktoré ich identifikujú, patria do reálneho sveta. Viacero filmárov využilo nakrútenie scény tak, že postavy zo skutočných ulíc Pigalle prešli do vymysleného priestoru tak, že najprv sa ocitli na prahu reálne existujúceho nočného klubu a keď ho prekročili, na druhej strane už vstúpili do štúdiovej sekvencie. V tomto sa dokonca táto snímka odkláňa od vlastnej tendencie využívať reálne exteriéry, aj od žánrových noriem. Exteriéry boli tiež kompletne postavené v štúdiu. Okolité bary a kaviarne či samotný nočný klub Le Pigall's nie sú skutočné a tým pádom danú lokalitu ani nemožno priradiť k niektorej z mestských častí Paríža. Nočný klub Chenal premenoval na “Le Pégase” a pigallský slogan “najodvážnejšie nahotinky na svete” je v tomto diele prepísaný na “najkrajšie nahotinky na svete”. (Biopler)
  • Godard v recenzii pre Cahiers du Cinéma chválil film ako “výnimočný vďaka autenticite jasne prekonávajúci rutinnú produkciu. Vo francúzskom filme zriedka natrafíme na postavy, ktoré rozprávajú pre čisté potešenie a nie preto, aby nám niečo povedali. Upútavka hovorí o skutočnom filme. Ja vravím, že je to skutočný film.“ (Biopler)

Reklama

Reklama