Reklama

Reklama

Bývalý ruský gangster Ruslan Drachev (Steven Seagal) opustil svet zločinu a stal sa spisovateľom drsných kriminálnych románov. Počas páce na novej knihe v Kalifornii mu zavolá bývalá manželka Catherine (Inna Korobkinaová), že jeho dcéra Lanie (Laura Mennellová) sa bude vydávať. Ruslan sa vydá do New Jersey a zamieri do Trentonu, kde Lanie žije a pracuje ako advokátka v kancelárii okresného prokurátora. Nie je spokojný, že jeho dcéra si berie Stephana Abramova (Dmitry Chepovetsky), syna mafiánskeho bossa Mikhaila Abramova (Igor Žižikin), pre ktorého pred rokmi pracoval. A dnes je to jeho životný nepriateľ... Stephan ho síce uistí, že nemá záujem stať sa súčasťou zločinevkého rodinného podniku, Ruslanove obavy sa však vyplnia skôr, než sa rozoznejú svadobné zvony. V čase, keď svadobní hostia prichádzajú do kostola, dvaja muži prepadnú v dome Catherine a Lanie, Catherine ubodajú a Lanie ťažko zrania. Detektívi Lavastic (Zak Santiago) a Nordenová (Ingrid Torranceová) si myslia, že ide o neúspešnú lúpež. Ruslan je však presvedčený, že to len ako lúpež malo vyzerať. V nemocnici sa ho síce doktorka Brownová snaží upokojiť tým, že Lanie sa uzdraví, Ruslan však chce predísť novému útoku a pustí sa do vlastného vyšetrovania. Čoskoro sa dostane nielen na stopu vrahov, ale aj tých, čo za útokom stoja. A tých pred Ruslanom túžiacim po pomste nedokáže zachrániť nikto a nič. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (151)

decouble 

všetky recenzie používateľa

V rámci možností všechna čest a sláva Stevenovi. Na stará kolena natočil film, který není tak špatný, že je legrační (anebo tak hrozný, že není už ani legrační). Při vynechání určitých detailů (např. že se Seagal jako bývalý gangster živí psaním knih) by příběh snad obstál i v áčkové produkci. Jakoby se Steven vrátil ke svým kořenům, kráčí sveřepě za svým cílem, sice neláme kosti, ale jeho údery bolí a hlavně nemá plnou hubu rádoby chytrých keců a není herecky trapný. Bohužel svůj věk už nezakryje, a tak jsou akce a souboje v téhle "neo-seagalovce" lehce zaměnitelné s jakoukoliv jinou DVD či TV produkcí....A mám dojem, že v jeho snímcích už nejsou potřeba žádné expozice, stačí aby někdo na začátku řekl: "Stevene, zabili ti ženu a děti!" a film může začít. To je to nejsmutnější, ta šablona už k smrti nudí. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Ruslanovi som sa vyhýbal a bola to chyba! Lepšie ako slušná BEŠTIA, lepšie ako obstojný KÓD SMRTI. Štyri šutre som nedal Stvenovi od čias BLESKOVÉHO MUŽA... Dobrý jednoduchý scenár o pomste, slušné mafiánske pozadie. Steven dáva nekompromsné päsťovky, dosť kope a skvelo sa vrátil k súbojom s nožom (veď nerobia hluk) a ešte aj tá hudba sa mi vážne rátala... Nemyslím, že SS bude ešte niekedy v lepšej forme... ()

Reklama

Ded@M@tes 

všetky recenzie používateľa

Po čase jsem si řekl, že bych se mohl podívat na nový film se Segalem. A po zhlédnutí nového filmu musím přiznat, že mi většina Segalovek přijde na stejný brdo. Akce opět nic moc povedené, někdy až přehnané a trapné. To samé boje, příběh nezáživný. Musím říct: víc jsem stejně nečekal. ( Hodnocení: 2/10 ) ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Filmům se Seagalem se vyhýbám jako čet kříži a vím proč. Jen výjimečně jsem svolil se podívat na tento počin a ano, rozhodně jsem se dobře pobavil. Děj o pomstě typický, klišovitý a jakékoliv překvapení je eliminováno vyzrazením, kdo je ten zlý (defakto hned ze začátku). A pak přichází na scénu Seagal s neměnným výrazem a pro něj ikonické akční scény. Přestřelky trapné - hrdina nesmrtelný, i kulce se vyhne a své nepřátele drtí na jeden zásah holýma rukama. A souboje na nože neskutečně vtipné - to měl být tanec? Zkrátka, akční blivajz s možná příjemným vyvrbením, ale nenabízející nic, co by za to opravu stálo. Plus ty protahované záběry, kdy třeba hrdina šel a šel a šel... Ne, opravdu ne. 20% ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Byla jsem zvědavá, co mi tenhle filmový počin se Stevenem Seagalem přinese. Mimo Stevena Seagala s jeho nezapomenutelným účesem, díky němuž ho na stoprocent nikdo nepřehlédne, jsem nedostala téměř nic. Příběh byl velmi jedoduchý a přitom mohl být tak zábavný. Záporák byl více než slušný. Nechci nad Seagelem úplně lámat hůl. Byla by to škoda. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (3)

  • Pracovní název: Ruslan. (Stocki)
  • Natáčeno od 12.května do 16.června 2008 v Kanadě. (Stocki)

Reklama

Reklama