Reklama

Reklama

Potom, čo je schopný kňaz odsúdený na pobyt za mrežami kvôli údajnému zabitiu mníšky počas exorcizmu, investigatívny novinár je odhodlaný dopátrať sa v tomto prípade k zjavne utajovanej celej pravde. Mohlo sa skutočne stať, že kazateľ zavraždil mentálne chorú ženu, alebo v skutočnosti prehral boj s démonickými silami? (Richie4422)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (67)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Neviem či by som mal odvahu napísať v úvode nejakého, hocijakého filmu, tobôž hororu, text: “podľa skutočnosti”. Ono sa nejedná o až tak zlý snímok v danej tématike, no celé mi to prišlo strašne “lacné”. Nie spracovaním (!!), no z hororového hľadiska skrátka akési príliš “svetlé”, bez temnej stránky, čo danému žánru neskutočne škodí. Veď predsa samotné vykonávanie exorcizmu by malo byt nosným pilierom, ktoré by malo byt z pohľadu žánru ťažiskom, na ktorom by malo všetko stáť. Jednoducho povedané, takéto pasáže by mali mať najväčšie grády, aby si divák z onoho filmu aspoň niečo pamätal, keď všetko ostatné nespĺňa kritéria, ktoré by skrátka mali byť samozrejmosťou. Vyslovene sklamaný nie som, pár okamihov v podobe nápadov (muchy na kunde) potešilo, no toto je zas a znova málo ... ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Exorcistických hororov vychádza v posledných rokoch nemálo a svoj prínos danej téme sa posnažil aj rešpektovaný francúzsky režisér Xavier Gens. Nič prevratné však nevytvoril, dve - tri strašidelné scény, o ktoré sa pokúsil vlastne až tak strašidelné neboli, postavy boli charakterovo plytké a prostredie rumunského vidieka malo low-budgetový look. Gens v podstate vyrukoval iba s x-krát videným klišé, ktoré skúsenejšieho diváka nemá čím ohúriť. Keď to porovnám napríklad s atmosferickým Deliver Us from Evil z roku 2014, Crucifixion je o dve triedy horším filmom. ()

Reklama

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Aha, takže jakmile si jeptiška zašuká, okamžitě ji posedne démon, jakmile je člověk nevěřící, okamžitě ho posedne démon. Zručně natočená náboženská agitka, která kdyby vám necpala víru co minutu, mohla být úplně někde jinde. Gens umí, atmosféra je a spíš než jako horor to funguje jako mysteriózní detektivka. Kdyby Gens necpal ateistům víru horem dolem, dal bych tři lepší, takhle s vodřenou prdelí 2*, protože herecky i řemeslně to funguje, ale z toho cpaní víry je mi na blití. 49%. ()

Havaj8 

všetky recenzie používateľa

Strašně těžce se mi pro tohle hledaj slova. Ono to celý vizuálně nevypadá nejhůř, fajn prostředí rumunskýho venkova, v pohodě novinářka, atmosféra jakž takž ujde, ale i tak mě to prostě nebavilo. Nedokázalo mě to vtáhnout, jako horor o vymítání jak kdyby to ani nefungovalo. Ten styl toho krimi-dokumentárního ražení je v tomhle případě strašný šlápnutí vedle. A to finále ve stodole, ostuda tohodle žánru. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Strašne ma to nebavilo. Americkému divákovi to asi bude fuk, ale ako Slovákovi mi prišlo strašne vtipné a trápne, ako každá postava na chudobnom rumunskom vidieku ovláda lámanú angličtinu. Wtf. Xavierovi Gensovi povesť nádejného a kontroverzného hororového režiséra (Hranice smrti, The Divide) dlho nevydržala a v The Crucifixion sa veľmi rýchlo potopil do béčkarského bahna. Príbeh nezaujímavý, z inak pozoruhodného rumunského vidieka nie je vydestilované pre dej nič zaujímavé, ani atmosférické. Občas sa objaví TROCHU zaujímavejšia scéna, ale CELKOM podarený záber. Ale to je asi tak všetko. 30 % ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (3)

  • Čtyři jeptišky, které pomáhaly při exorcismu, byly odsouzené za zabití v rozmezí od 5 do 8 let. (Pajkenzi)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi, kdy při exorcismu zemřela jeptiška Irina Cornic. Událost se stala v Tanacu (Rumunsko) v roce 2005. (Pajkenzi)
  • Rumunský kněz Daniel Petru Corogeanu, který prováděl exorcismus a zavinil smrt jeptišky, dostal 14 let za mřížemi. (Pajkenzi)

Reklama

Reklama