Reklama

Reklama

Série(3) / Epizódy(9)

Obsahy(1)

Bola jedinečným hlasom svojej generácie, romantickou princeznou československého popu, v druhej polovici osemdesiatych rokov sa stala zjavom na domácej hudobnej scéne. Príbeh o začiatkoch jej hviezdnej kariéry rozpráva miniséria Iveta. Dej sleduje Ivetu Bartošovú od útleho detstva, kedy spolu so sestrou začala navštevovať školský zbor, cez prvé úspechy na hudobných súťažiach po jej odchod do Prahy a následnú cestu ku sláve, čo dosiahla hlavne vďaka spolupráci so spevákom Petrom Sepéšim. Zo dňa na deň sa z oboch spevákov stáva národom milovaný pár. Okrem exponovaného vzťahu s jej speváckym kolegom sa miniséria zameriava aj na Ivetin rodinný život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie používateľa javlapippi k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2022) (S01) 

Jedna mladá talentovaná a naivná sa rozhodne preraziť v drsnom svete socialistického šoubiznisu. K tomu jej dopomáha jeden o niečo menej talentovaný a o hodne menej naivný kurevník/žiarlivec. A zatiaľ čo pred objektívmi to hrajú na zamilovaný párik, v súkromí je to podstatne menej ružové. Naivná sa postupne zbavuje naivity a uvedomuje si vlastnú cenu. Menej talentovanému jeho nedostatky pozvoľna dôjdu po pár prepleskoch (najlepší je ten od ostrieľaného producenta/skladateľa), a chystá sa na zázračný duševný prerod, ktorý mu ale prekazí tragický skon. To, že sa životopisné filmy líšia od reality je bežné, takže neprekvapia nezodpovedajúci počet príbuzenstva, časové posuny o rok hore-dolu a celé vynechané životné etapy (Rytířov Balet a Janečkove Kroky by kľudne postačili na jednu ďalšiu kapitolu). Dobová atmosféra sa podarila iba v niektorých interiéroch (doma u Bartošovcov, zábery z dedinskej svatby v detstve, kulturák v Jihlave, prvé televízne vystúpenie), pretvoriť pražské exteriéry na osemdesiate roky by asi bolo príliš nákladné a diskotékové zábery v záverečnej časti sú plné komparzistov, ktorí sa o dobovosť tuším už ani nepokúšajú. Inak je celý seriál v takom polozahmlenom opare rôznych odtieňov, Sepéši recitujúci Ivete verše namodro mi evokoval Štěpána z druhého pokračovania básnikov, čo neviem, či bol zámer. Zaujímavé su vsuvky s mladým vojakom, ktorý si cez Ivetu kompenzuje nedostatky vo vlastnom citovom živote a zdá sa, že jej vzhľad a tvorba mali aj nemalý afrodiziakálny účinok. Malo to svoje momenty, Iveta, Petr, tatík Bartoš aj Štaidl zahraní skvele a napriek spomenutým nedostatkom si prípadnú ďalšiu sériu nenechám ujsť. ()

Série 2 (2023) (S02) 

Po Sepešiho smrti sa Iveta oklepe a pokračuje o level vyššie s podobne manipulatívnym a o nejakú tú generáciu starším Štaidlom. Nová porevolučná dekáda tiež prináša dovtedy nevídané fenomény ako napríklad bulvár. Iveta chce byť zároveň hviezdou popmjúzik prvej triedy, milujúcou a starostlivou matkou plus k tomu požaduje skutočnú poctivú lásku bez kompromisov. A keď sa jej toho všetkého nedostáva v miere a intenzite ako si predstavuje, hltá pirule a popíja alkohol. Pretože som jej kariéru ani bulvárne novosti nikdy extra nesledoval, bol pre mňa zaujímavý druhý diel s únosom na chatu, o ktoromžto som dovtedy nevedel. V závere sa naša hrdinka odoberie do plytkých muzikálových vôd, kde sa cíti ako doma. Pokračuje sa aj v osudoch obdivovateľa z prvej série, ktorý si po absolvovaní založil rodinu a pokúša sa obdiv k IB  posunúť ďalšej generácii. Osobne mi pripadá druhá séria o niečo slabšia, atmosféra 90. rokov sa tu vyskytuje veľmi sporadicky, herecky sú zaujímaví Iveta, jej rodičia, Štaidl so Svobodou (aj keď na pánov okolo šesťdesiatky príliš nevyzerajú), najmladší Hrušínský a dobrá postava je ochrankár/šofér/asistent/bezservítkový komentátor. Čo sa ozaj nepodarilo bol Karel Gott. Nie som si istý, či chcem vidieť aj prípadné ďalšie pokračovanie. ()

Súvisiace novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (viac)

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

10.06.2022

Rok 2022 je ve znamení originálních minisérií na Voyo. Poslední úspěch sklidil příběh Ivety Bartošové, od 10. června Voyo představí další dlouho očekáváný seriál. Minisérie Jitřní záře zobrazuje, jak… (viac)

Nová minisérie o Ivetě Bartošové na Voyo

Nová minisérie o Ivetě Bartošové na Voyo

06.05.2022

Jaký je skutečný příběh princezny československého popu? Díky čemu v osmdesátých letech Iveta Bartošová prorazila? A jak skončila její první velká láska? Odpovědi přinese třídílná minisérie Iveta na… (viac)

Reklama

Reklama