Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Řetězová reakce v evropské elektrické síti způsobí výpadek proudu na celém kontinentu. Hacker Pierre Manzano si uvědomuje, že je na vině kód, který napsal. V Německu vede národní krizový tým Frauke Michelsenová. Blíží se katastrofa. (HBO Max)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (7)

Blackout (2021) 

Solídna jednohubková miniséria s dobrým Bleibtreuom v hlavnej úlohe. Chvíľami ide o niečo ľahšie v štýle Kobry 11, chvíľami o skutočne napínavý atmosférický triler. Zaujímavo sú rozhodené zdroje informácií, nezaujímavo potom niektoré vedľajšie dejové línie. Ale Nemci skrátka mysleli aj na menej náročného diváka bažiaceho po emóciách. V konečnom dôsledku to neprekáža, pretože Blackout má od začiatku do konca skvelé tempo. Že tu netreba príliš používať logické myslenie a porovnávať hlavnú zápletku s tým, ako by prebiehala v realite, asi netreba príliš akcentovať. ()

Dunkelheit (2021) (E01) 

Pilot je parádna namotávka na mysteriózny triler, kde netušíte, kto či čo stojí za výpadkom prúdu v celej Európe. Sú to hackeri, Severokórejci, dinosaury, alebo mimozemšťania? Bleibtreu to v pohode tiahne, ale treba aj paralelnú dejovú líniu, tak tu máme pani v obleku, ktorá je šéfkou krízového štábu a hľadá svoje dcéry. Atmosféra je hustá, scény výpadku adekvátne, konečne sa niečo poriadne katastrofické deje aj (či skôr iba) v Európe. Občas vykukne klišé, či trochu trápna scéna, ale tu aplikujete blackout mozgu. ()

In der Höhle des Löwen (2021) (E02) 

Running jokeom celého seriálu bude zrejme prihoretá polícia, z čoho si robí srandu aj Pierre, pričom mu ani do smiechu nie je. Jeho teórie sa zdajú byť tie správne, čo vedie hlavounov k domnienke, že za tým stojí on. Prečo by ale sám išiel na políciu??? No je to z hľadiska logiky proste niekde na úrovni Kobry 11, ale tiež to má rýchle tempo. Stále sa deje niečo zaujímavé, vyzerá to na nemecké pomery výpravne a chcete vedeiť, čo bude ďalej. ()

Chaos (2021) (E03) 

Najviac potešia retrospektívy, kedy získate dojem, že počiatok tisícročia bola uvoľnená doba, ale plná protestov, ako šesťdesiatky. Prečo nie, dozvedáme sa tu ale aj dôležité informácie. Bohužiaľ sa ukazuje, že ak tu máme dejové línie, ktoré nejdú k jadru veci, tak to seriál spomaľuje. Načo tu sú tie kravy, nechápem a trochu zbytočné z hľadiska makrozápletky sú asi aj zranenia ústrednej dvojky na úteku. ()

Ins Herz der Finsternis (2021) (E04) 

Podstatne lepšie než predchádzajúca epizóda. Začínajú umierať nepredvídateľní ľudia, všade je totálny chaos a zmätok a konečne to začína vyzerať postapokalypticky. Pierre sa dokonca skrýva medzi mŕtvolami v márnici. Len škoda, že vďaka omáčkam typu hľadanie stratených dcérok sa riešenie prípadu zdržuje. Ale aj tak všetko hustne, snáď nás čaká na konci aj nejaké nečakané prekvapenie. ()

Abgrund (2021) (E05) 

Všetko ide naplno, čo je dobre, pretože častokrát predposledný diel seriálov pôsobí dojmom iba nádychom pred finále. Pierre navštevuje bývalých kamarátov vo veľkom, ale zisťuje, že vietor fúka asi odinakiaľ. No a odkiaľ, na to prichádza spomínaná prihoretá polícia, resp. Europol. Ešteže tu máme onú inteligentnú vedúcu už ani neviem čoho. Ale je rozhodne dobre, že zdroje informácií sú takto rozložené do naratívnych dejových línií a určite je dobre, že sa na konci, konečne, preplietli. ()

Licht (2021) (E06) 

Skvelé finále, ktoré je už svetového formátu. Aj zabudnete, že ide o nemeckú produkciu, pretože sa pozrieme do Casablancy a celá epizóda pripomína skôr ťažkotonážny špionážny triler. Na konci nechýba prekvapenie, ktoré síce až tak prekvapivé pre diváka nie je, ale pre hlavnú postavu určite. Pierre príde síce jednoducho na to, kde je zakopaný blackoutový pes, ale tu ide aj o prekvapivý moment pre diváka. ()

Reklama

Reklama