Reklama

Reklama

Série(3) / Epizódy(18)

Obsahy(1)

Policista kmene Navajo Joe Leaphorn (Zahn McClarnon) musí vyřešit sérii zločinů. Spolupracuje s novým zástupcem Jimem Chee (Kiowa Gordon), který se do rezervace vrátil poprvé od dětství. Společně čelí zlým silám, pozemským i nadpřirozeným. (mac000)

Zaujímavosti (11)

  • Indiánsky denník Navajo Times seriál kritizoval za malú mieru autenticity v reprezentovaní Navajo ľudí a jazyka. (Real Tom Hardy)
  • Autor knižnej predlohy Tony Hillerman dostal v roku 1987 vysokú poctu výnimočného priateľa kmeňa Navajo (Special Friend of the Dineh). Je jediným "neindiánom," ktorý ju obdržal. (Real Tom Hardy)
  • Knižná séria " Leaphorn & Chee" od Tonyho Hillermana obsahuje 18 kníh. Seriál adaptuje dve z nich – "Listening Woman" (1978) a "People of Darkness" (1980). Jedna z kníh tejto série tiež nesie názov "The Dark Wind." (Real Tom Hardy)
  • Prezývka postavy agenta FBI (Noah Emmerich) High-Pockets odkazuje na slangový výraz, ktorým sa označuje osoba na vysokom poste, ktorá by tento post zastávať ale nemala kvôli svojej nekompetentnosti, neefektívnosti či úplnej ignorancii voči subjektom, ktoré sú jej hlavnou zodpovednosťou. (Real Tom Hardy)
  • Agent FBI High-Pockets (Noah Emmerich) nesprávne vyslovuje miesto Canyon de Chelly. Nejedná sa pravdepodobne o chybu, ale o charakterovú črtu postavy. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie prebiehalo v americkom štáte Nové Mexiko, predovšetkým v jeho hlavnom meste Santa Fe. Natáčalo sa aj v skutočných indiánskych rezerváciách ako napr. Navajo Nation. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama