Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenzie (206)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Seversky chladné a typické atribúty, ako ich vyzdvihol Trevor: teda vyšetrovatelia s nefunkčnými vzťahmi a zabŕdnutie do politiky a najťažších zločinných tém. Lebo tam, kde sú deti, bývajú emócie. Napriek tomu ma seriál nedostal, mal som z neho pocit, ako by som to všetko už niekde videl. V podstate len predposledná časť bola nadpriemerná. Záver si už vydláždil cestičku na pokračovanie, ktoré je plánované na 28. september 2022. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Ak máte radi detektívky, pri ktorých sa snažíte uhádnuť, kto je tým vrahom, aj táto sa vám bude páčiť. Temná atmosféra a zábery, čo mrazia. Zahrnuté sú typické prvky severoeurópskeho kriminálneho thrilleru zo Škandinávie: krutý sériový vrah, dvojica vyšetrovateľov, sociálna kritika a predovšetkým pochmúrna nálada. Dvojica detektívov, ktorí sa prípadom zaoberajú, sú slobodná matka, chystajúca sa odísť z oddelenia a je presným prototypom žien, ktoré boli zavraždené, a mladého muža, ktorý musel odísť z Haagu, aby sa trocha schladil. Jeseň, hra sfarbených listov na stromoch a zábleskov svetla. Tentokrát to nie je typická severská zasnežená krajina. Zodpovedá zámeru tvorcov – jeseň – čas gaštanov. ()

Reklama

ibeh 

všetky recenzie používateľa

Seriál byl poutavý, ale bohužel mi příliš nesedla hlavní dvojice vyšetřovatelů (jsem zmlsaná Mostem a Vraždou) a také poslední dva díly ztrácely dech. Odehrávala se tam spousta nepravděpodobných situací, které tady však nebudu popisovat kvůli spoilerům. Uvažovala jsem i o třech hvězdách, ale to si celkově seriál nezaslouží. No a zkrátka kaštánky k podzimu patří. Musím si na ně dát pozor! ()

blackJag 

všetky recenzie používateľa

"TAK JDEME NA TO." Severská kriminálka, ale se vším všudy. Asi bych to trošku prostřihal, 6 dílů bylo moc (kdo na to má brát čas - 4 díly max a jedem masakry), ale jinak atmosféra stylově podpořena podzimem, sympatické postavy... Stejně je to úlet, všichni ti sněhuláci a kaštánci, taková chujovina a jak umí působit zlověstně :-) ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ďalšia výborná severská detektívka s presahom a prekvapivým vyústením. Pripomenie Most, ale aj prvý Temný prípad. Jej nedostatkami sú občasné logické lapsusy, trochu pribrzdená kodaňská polícia a fakt, že kvalitatívne vyvrcholenie príde jednu epizódu pred koncom. Inak je nad čím premýšľať, napríklad čo dokáže jedna malá lož v detskom veku, ale aj politické rozhodnutia, ktoré môžeme nazvať cestou do pekla dláždenou dobrými úmyslami. Nakoniec je pre mňa najmenej sympatickou postavou oná ministerka sociálnych vecí. Otázka toho, či je vôbec v súčasnosti možné fungovať v rámci normálnej rodiny, keď má toho každý rodič až nad hlavu, do čoho je zapojená aj hlavná vyšetrovateľka. Tento sympatický tím by som si nechal páčiť aj pre prípadnú druhú sériu. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (2)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (viac)

Reklama

Reklama