Reklama

Reklama

Stín samoty

  • Španielsko La bestia (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodinu žijící v 19. století na samotě navštíví zlá bytost, která se živí strachem. Podaří se malému Diegovi zachránit matku před netvorem a před ní samotnou? (Netflix)

Recenzie (55)

Beckett51 

všetky recenzie používateľa

WTF. Parádně natočená a ohudebněná Babadookovina, kde v mnoha chvílích dost dře scénář (komín lol), ale jinak ve všech ohledech rozhodně nadprůměrně zpracovaná bubačka se skvělou závěrečnou scénou. Normálně bych zůstal na lepších třech, ale vzhledem k drastickýmu podhodnocení rád zaokrouhlím nahoru. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Už je to nejaký ten čas, čo som videl slušný atmosférický horor zo Španielska. Tak som bol plný očakávania, ale i obavy, či to zas nebude prehnané očakávanie a moje obavy sa naplnili. Film si  nevie vybudovať skoro žiadnu atmosféru i keď sa trocha aj snaží, vobec mu to nejde naplniť. Španieli sú v tomto majstri, ale túto to nezvládli. Mysleli si, že keď dajú dve šibnuté postavy na samotu a ešte im viac prepne, že z toho hned bude atmosférický trhák, ale takto to vobec nefunguje. Je tu veľa tmavých scén, kde nie je nič alebo skoro nič vidieť a tak si môžem len domyslieť, čo sa tam asi tak deje. Po nejakom čase ma tie dve postavy a hlavne postava matky začala riadne iritovať a už som čakal len na pointu a záverečne titulky. Keď sa konečne po 85 minútach zjavila postava bubáka, tak v mojej mysli preblesklo len hlavou, tak na toto som čakal skoro celý film? Ako prišiel aj tak odišiel a žiadna sláva sa ani potom nekonala. Pointa už nemala čim nadchnúť, keďže dej filmu ma natoľko otrávil, že som ju pozrel už len zo zotrvačnosti. Slabé 2*. ()

Reklama

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Začneme pozitivy film má parádní obal, kvalitní gore scénu s ustřelenou hlavou, hlavní herečka něco hraje a Netflix zde nenarval žádné černochy, Asiaty , postižené a podobně jak má ve zvyku rvat do svých filmů i monstrum vypadá parádně bohužel nyní přijdou negativa . Španělsko 19 století v zemi je válka  a ti kdo se jí nechtějí účastnit žijou na samotě takhle poznáme hlavní rodinu otce, syna a matku co žijou na statku kdesi v prdeli. Otec po čase zmizí kamsi do prdele a už se nevrátí (šťastný to muž) tak zůstane jen matka , které  začne hrabat na palicu a kluk co je tak neschopný, že být tou matkou zabiju ho místo těch králíků jelikož i ty králíci byly schopnější jak on a to jen žraly a hopkaly. Jinak avizované monstrum je tam tak 5 minut z toho v celé své kráse tak 2 minuty a horor to připomíná tak 10 minut. Konec je slušné sci-fi kdy malý kluk co je úplný chcípák táhne kárku s mrtvou matkou několik kilometrů úplně na pohodičku. 20 procent (optimálně si to zaslouží 40 , ale ten kluk to ničí a navíc to není horor) ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

On už ten nápad, koupit nějakou samotu v bažině je vrchol degenství, ale ok alespoň byla atmoška, leč jen do té doby, dokud se tvůrci nerozhodli zhasnout a ukázat nám film v překrásné 4k tmě. Jako to byla uplná jiná tma než HD tma. Jako já chápu, že zdražujou energie a všude se musí šetřit, ale tak hnát do takových extremů snad není třeba ne ? No Inma Cuesta je docela hezký holka, tedy dokud šel ještě tvůrcům proud a já na ní viděl, tak tu jednu dám. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Psychologické drama, kde otec je nezodpovědný, matka pošuk a syn spratek. Matka se snaží syna před vším chránit, později ho však trápí a nadává mu do zbabělců. Synovi se to logicky také v hlavě pomotá. Pěkná kamera, šerosvitné scény jsou fajn, bouře a tma vítány. Mysteriózní nádech mohl být intenzivnější. Nevadí mi pomalé filmy, zde ale něco nefungovalo. Samozřejmě jde o snímek pro okrajové publikum, jenže to neznamená, že nemohl být lépe stravitelný. Monstrum jen v náznacích, což je někdy lepší, než doslovný digitální bubák. Závěr je psycho, bohužel divákovi budou osudy postav nejspíše ukradené. 2,5* ()

Galéria (26)

Reklama

Reklama