Reklama

Reklama

Veneciafrenia

Trailer 1
Španielsko, 2021, 100 min

Kamera:

Pablo Rosso

Hudba:

Roque Baños

Hrajú:

Caterina Murino, Cosimo Fusco, Silvia Alonso, Ingrid García Jonsson, Enrico Lo Verso, Nico Romero, Alessandro Bressanello, Nicolás Illoro (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Skupina španělských turistů se v Benátkách ocitá v boji o život proti místním obyvatelům, kteří nejsou příliš nakloněni cizincům. (mikki089)

Videá (14)

Trailer 1

Recenzie (37)

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Celkem snaživé béčko, které se snaží lákat především na vizuál masek záporáků, ale ve výsledku zas tak za moc nestojí. Parta mladých turistů jede do Benátek, kde je čeká nemilé přivítání od místních ve formě stalkingu a vraždění. Sám o sobě nápad, kdy benátčani zabíjejí na potkání turisty, je celkem natvrdlý a když se přidá béčkový vizuál, levné vraždy, ne až tak oslnivé gore, herecké výkony a celková kostra příběhu, zbývá zde na hodnocení už jen samotná snaživost v rámci subžánru a zábavné creepy masky, ale to je tak vše. Kdo vynechá, rozhodně o nic nepřijde, kdo si film pustí, oslněn sice nebude, ale asi jej jakžtakž přežije ve zdraví. ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

Turistický ruch, otravuje vzduch.“ Nešťastné město, 75 tisíc zpovykaných turistů denně! Hrozný ruch i puch. „Do Benátek nechci, smrdí tam kanály“, kdysi rezolutně odmítla manželka. Smrděli jsme tedy doma a to nám zachránilo krk (i peněženku). Bohužel, můj oblíbený šílený režisér tentokrát zklamal a svůj pokus o ekologicko sociální horor připravil nejen o hlavu, ale i o patu a utopil ho v laguně průměrnosti. Ach jo. Já naivka se těšil, že šelma Iglesia vyloví ze smrdutých kanálů opět nějakou tu šik čarodějnici ze Zugarramurdi a nechá ji v baru zahrát na smutnou trumpetu... a ono nic. FINESTRA RIGOLETTO: [][] Benátská policie varuje: // Neplivejte do kanálů a neházejte tam mobily! // Ztratíte-li se v uličkách, neztrácejte hned hlavu. // Nezdrhejte z barů bez placení! Benátčané nejsou Moraváci, kteří turisty tahají do sklípků a tam je opíjejí zadarmo. // Když si z vaší mrtvé kamarádky čtverák Rigoletto udělá (ne)živou marionettu, foťte! Jedná se totiž o jedinou zábavnou scénu ve filmu. // Při veřejné vraždě tleskejte s davem a volejte: „Bravo, grande spettacolo!“, ať má vrah Iglesia radost, že si nezabil film zbytečně. [][] Jo jo. Kanály smrděly, demonstranti hulákali, turisti jako ovce nabíhali šaškovi na nůž a policajti jen krčili rameny. Já taky. Jen třikrát zahoukala obří výletní loď. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Niektorí sú radi, keď majú plne mesto ubľabotaných a drzých turistov, ale iní to len tak nenechajú a razantne s nimi zakročia a tak to je aj v príbehu z Benátok. Film ukazuje hlavne to, že vieme byt veľmi ľahostajní, čo sa týka druhých problémov. Jednu na verejnosti zapichuje ako kurča, a všetci to len s úsmevom pozorujú a telefónmi natáčajú. To práve bolo úbohé, prečo by niekto aj keby to bolo hrané ukazoval vo verejnom divadle také násilie? Že by si to ľudia žiadali a boli tak príšerne prízemný, alebo problém je ten, že režisér chcel len ukázať ako to na svete chodí a keď sa niečo zomelie, len pri tom zatvárame oči. Tak či onak, je fakt, že veľakrát sa niečo prihodilo, ale nikto im nepomohol, ale nafilmovať to už niekto si tu námahu urobil. Masky boli bravúrne, mne sa najviac páčila tá, čo nosili doktori počas moru, ta bola ukážková. Vrážd je dosť, ale ich prevedenie je všedne a nezaujímavé, ako i príbeh, ktorý i keď sa odohráva na krásnom mieste, nemá toho moc, čo ponúknuť a to je veľká škoda. Koniec bol totálne vypustený a tam som práve čakal, že film sa nekontrolovateľne rozbesní, kde na jednej strane budú policajti a na strane druhej demonštranti, ale nič z toho sa nekonalo, škoda toho, mal som pripravenú 4*, ale režisér tento krát nepritvrdil. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tí Španieli rozprávajú nadzvukovou rýchlosťou, musel som normálne skontrolovať, či nemám zapnuté prehrávanie na 1,5 x rýchlosť. Film má byť slasher hororom, ale je okrem toho aj trochu krimi thriller s čiernym humorom. Taká irónia sebe vlastná de la Iglasiovi. Film využil na to, aby sa vysmial masmédiám, duchovenstvu, polícii i tupým turistom. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Španielski turisti si vyrazia do Benátok, ale Benátky nemajú turistov v láske. Ich každoročný nával mestu iba škodí, a tak sa nájdu ľudia, ktorí sa rozhodnú ich počet trochu preriediť. Najlepší bol rozhodne klaun, pretože vždy keď sa objavil, zanechal za sebou nejakú tú mŕtvolu. Lenže nebolo toho ani zďaleka toľko, koľko by si krvilačný divák želal. Keby radšej tvorcovia nakrútili čistokrvnú hororovú zábavu s množstvom mordovačiek a naháňačiek po nočných uličkách prekrásnych Benátok, bavilo by ma to viac. Lenže oni z toho spravili kriminálku a strašne chceli, aby to malo aj myšlienku. Týmto sa film len spomaľoval, miestami nudil, záver je extrémne nezaujímavý. Najlepšie tým pádom ostáva kvalitné prevedenie vrážd (ktoré sa však dajú spočítať na prstoch jednej ruky) a príťažlivá lokácia. Cítil som premrhaný potenciál, ale na jedno pozretie to neuškodí. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (4)

  • Premiéra filmu sa oneskorila o 5 mesiacov z dôvodu pandémie Covid-19. (Arsenal83)
  • Ve 30. minutě je možno slyšet píseň „Happy Go Sucky Fucky“ od jihoafrické rap-rave hudební skupiny Die Antwoord. (pornogrind)
  • Miesta natáčania: Madrid (Španielsko) a Benátky (Taliansko). Natáčanie sa začalo 5. októbra 2020 a trvalo sedem týždňov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama