Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (9)

Archive 81 (2022) 

Seriál, ktorý od prvého dielu veľmi dobre buduje atmosféru mysteriózneho thrilleru. Bohužiaľ sa ale ku koncu mení na akčnú naháňačku a všetko čo sa pomaly odkrývalo je zrazu naservírované divákovy drasticky a po lopate a tak zaniká to tajomno, ktoré si seriál niesol so sebou od prvej chvíle. Z globálu ale ide o veľmi podarenú vec a veľmi som sa bavil a to je to čo pri podobných seriáloch hľadám. 91% ()

Tajemné signály (2022) (E01) 

Príbeh: Dana prenasledujú duchovia minulosti kedy mu zomreli rodičia a sestra pri požiare rodinného domu. V dospelosti sa venuje reštaurovaniu a digitalizovaniu médií. Dostane sa mu do rúk nahrávka mladej režisérky, ktorá robí dizertačku o veľmi zaujímavej stavbe. Táto budova v minulosti vyhorela a nenašli sa na mieste žiadne telá. Rozhodne sa preto pracovať pre tajomnú firmu a odhaliť čo sa na páskach ukrýva. Postupne si začína uvedomovať prepojenie s tajomnou budovou. Prevedenie: Vynikajúca práca s atmosférou. Sympatické herecké obsadenie. Pohľady do minulosti, ktoré odhaľujú pravdu v súčasnosti sú veľmi lákavé pre diváka. Tajomná postava v tajomnom komplexe tajomnej firmy. A najväčším lákadlom je pre  mňa osobne tajomné šieste poschodie. 96% ()

Wellspring (2022) (E02) 

Príbeh: Tajomného narušiteľa komplexu si Dave vizualizuje vo svojich predstavách ako svojho otca. Stále sa snaží pochopiť dokument o Visseru a úlohu jeho otca v celej tejto veci. Navyše nachádza v špajzi tajnú chodbu do kaplnky a archívu. Ako na zavolanie sa na scéne objavuje šéf tajomnej organizácie, ktorá si ho najala. Prevedenie: Atmosféra a skvelá hudba pokračujú. Trocha ma sklamala tajná sektárska seansa, ktorá mohla byť trocha viac vybičovaná ale zas to zachránilo nájdenie tajnej kaplnky. Už sa teším na ďalšiu časť. 91% ()

Děs v kostelních lavicích (2022) (E03) 

Príbeh: Melody sa snaží pomôcť Jess a tak ju zavedie k svojmu psychológovi. To sa ale nepáči jej matke, ktoré radšej dcére pomáha klasickým vyháňaním diabla z rúk miestneho kňaza, ktorý o tajomnej budove a jej obyvateľoch zrejme vie viac ako by sa dalo čakať. Dan sa zatiaľ snaží nájsť hluché miesta kamerového systému ale nanešťastie sa mu tam začne obšmietať domovníčka, ktorá mu ale na druhú stranu sprístupní tanú kaplnku. Prevedenie: Atmosféra trocha pokulháva za predchádzajúcimi časťami ale páčila sa mi postava miestneho exorcistu a tajomnej domovníčky. Dan by si zas mal dávať dačo na spanie, snívajú sa mu vážne debilné sny. 85% ()

Příjemci ducha (2022) (E04) 

Príbeh: Melody sa zúčastní večere, ktorá sa stane kultom komunikácie s duchmi. Evidentne obyvateľom domu ide o predlohu seriálu KRUH z názvom RITUAL. Melody si uvedomuje, že s ňou komunikuje bytosť s iného času, ktorá ju chce varovať pred jej osudom. Dan si začína uvedomovať že jeho a Melodin osud sú navzájom prepojené a spája ch isté puto. Prevedenie: Zlomový diel kedy sa nám začínajú  prelínať s osudy hlavných hrdinov. Krvavá seansa je vyvrcholením stupňovanej atmosféry a deja. 95% ()

Za zrcadlem (2022) (E05) 

Príbeh: Melody vstúpi na tajomné šieste poschodie aby našla Annabel. Otvára sa jej pohľad na závyslákov, ktorý si idú drogu, ktorá pochádza z plesne zo stien domu. Miestny kňaz evidentne odhalil tajnú sektu v dome aj to koho uctievajú a tak ho bolo logicky nutné odstrániť. Melody konfrontuje Samuela ale akoby zázrakom stráca   všetky dôkazy. Prevedenie: Konečne sa dočkávame odpovedí na niektoré otázky či už z minulosti alebo súčasnosti. Celé to tajomno okolo kultu uctievačov démona-boha sa pomaly uzatvára a Samuel bude musieť ísť s kartami von. Teším sa na ďalšiu časť. 96% ()

Kruh (2022) (E06) 

Príbeh: Samuel musel priznať farbu lebo Melody odhalila pôvod tajomnej plesne a pohnútky k rituálnej obete ku ktorej sa zrejme už schyľuje dlhší čas. Dan nachádza nahrávky svojho predchodcu, ktorý za záhadných okolností prišiel o život. Objavujú sa mu tie isté neľudské postavy na obraze a trpí podobnými stavmi úzkosti. Pri demolovaní tajomného objektu nachádza tajnú svätyňu z rituálneho videa. Prevedenie: Asi každému je od začiatku jasné, že tajomný boss tajomnej organizácie má aj bočné plány ale to že sa bude snažiť replikovať plány svojho brata to ma naozaj dostalo. A to že celá posraná bytovka v tom išla s ním to ma mega dostalo a neviem prečo ale mám silný pocit, že Danov fotrík ešte nepovedal posledné slovo. 98% ()

Převozník (2022) (E07) 

Príbeh: Prenášame sa v čase do roku 1924 a pozeráme sa retrospektívne na rodinu Wossových, ktorá sa skladá z troch fanatikov do uctievania démonického boha s úmyslom ho vyvolať na tento svet. K tomu je nutné vykonať pohanský rituál ktorého budeme v tejto časti svedkami. Dan odhaľuje pravdu o osude Malody. Prevedenie: Napätie a dynamika sa touto časťou absolútne spomalili a my sme svedkami scenáristického lapsusu kde sa vysvetľuje o čo vlastne celú dobu vo Visseri ide. Ja osobne by som sa to radšej dozvedel z fotiek alebo dákeho príbehu z prítomnosti ako takýmto razantným časovým skokom ktorý polámal celú infraštruktúru seriálu a nikam ho razantne neposúva. 60% ()

Co se skrývá pod povrchem (2022) (E08) 

Príbeh: Dan sa na základe záznamu dozvedá o Melodynom osude a rozhodne sa ju zachrániť. Vracia sa do komplexu aby vykonal pohanský rituál a zachránil Melody z Inozeme. Na tejto misií sa k nemu pridáva nečakaný spojenec. Prevedenie: Krásne budovaná atmosféra išla do sračiek posledným dielom. Všetko narýchlo zbúchané a pekný mysteriózny thriller sa nám mení na akčný film. To dejové ukončenie dáva napovedať že môžeme čakať ďalšiu sériu. jedno my ale vysvetlite Ak Melodina matka mala celú dobu prístup k soške aj ku knihe a nebolo nutné obetovať človeka. Prečo sa Melody nepokúsila zachrániť sama a prečo čakala 25 rokov?? 81% ()

Reklama

Reklama