Reklama

Reklama

Clémence Collombetová, starostka Bernardins na predmestí Paríža, je v záverečnej fáze svojej politickej kariéry, keď jej ponúknu post ministerky. Prežijú jej predvolebné sľuby a politická integrita nové ambície? Čo sa stane s prísľubom nesmierne nákladnej rekonštrukcie chátrajúceho obytného komplexu pre tri tisícky obyvateľov? Získajú tých 63 miliónov eur? A čo na to kráľ slumov Esposito? (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (4)

Juto 

všetky recenzie používateľa

Vo filme „Sľuby“,francúzskeho režiséra Thomasa Kruithofa, sa spájajú dva hlavné pribehy. Jeden z nich súvisí s neistým stavom parížskych predmestí a sústreďuje sa okolo urbanistického projektu do, ktorého sú zapojené politické strany (sme v mesiacoch pred komunálnymi voľbami), vlastníci pozemkov, skorumpovaní právnici, protestné hnutia a mestská byrokracia. Druhou je osobná dráma politika, starostka štvrte, ktorá sľúbila, že po dvoch volebných obdobiach odíde do dôchodku, a ktorá s tým nakoniec váha, jednak preto, že schvaľovanie projektu je na mŕtvom bode, ale možno aj , alebo najmä preto, že rezignácia by mohla byť koncom jej politickej kariéry s vidinou straty moci, no najmä osamelosti. Režisér a spoluscenárista Thomas Kruithof sa rozhodol zamerať na prvý príbeh. Výsledok je prekvapivo úspešný. Nie som znalý ani zanietený francúzskou miestnou politikou, a napriek tomu ma film dokázal zaujať. 6,5/10 ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Dráma z politického prostredia, v ktorej bolo spočiatku dosť náročné sa zorientovať (teda aspoň pre mňa), ale postupom času sa to vykryštalizovalo a už bolo jasné, o čom to celé je. Napriek tomu mám však pocit, že počas celého deju sme sa neustále ocitali len v slepých uličkách, ktoré by sa dali charakterizovať heslom "niečo za niečo" - veď koniec koncov, tak to v politike chodí. Osobne som od tohto filmu čakal niečo epickejšie a s oveľa menej politického pátosu. 2* ()

Reklama

Galéria (28)

Zaujímavosti (2)

  • Scenárista a režisér Thomas Kruithof se během psaní scénáře setkal se třemi starosty pařížských předměstí: Catherine Arenou z Chanteloup-les-Vignes, Philippe Rio z Grigny a Olivier Klein z Clichy-sous-Bois. Předlohou pro hlavní postavu byla především Catherine Arenou, zatímco film se natáčel v Clichy. (Johnny.ARN)
  • Natáčelo se od listopadu do prosince 2020 v 35 dnech a v 65 různých prostředích. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama