Reklama

Reklama

Furia di Ercole, La

  • Francúzsko Hercule se déchaîne (viac)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Silák z antických dôb Herkules (Brad Harris) sa počas svojej návštevy v kráľovstve Nisia dozvie, že zákerný kráľovský radca Menistus (Serge Gainsbourg) využil smrť panovníka, aby sa sám stal vládcom. Oficiálne však na tróne sedí kráľova dcéra, ktorá sa riadi Menistovou vôľou a bráni vypuknutiu povstania. Keď sa kráľovná zamiluje do Herkula, Menistus sa začne obávať o svoju moc a snaží sa na Herkula spáchať niekoľko atentátov. Tieto pokusy sú však neúspešné a Herkules sa spojí so skupinou miestnych bojovníkov, s ktorými zorganizuje vzburu. V boji síce vyzerá byť neporaziteľný, avšak jeho Achillovou pätou sa stáva kráľovná, ktorá sa ocitne v Menistových rukách. (Incantator)

(viac)

Recenzie (2)

gumli 

všetky recenzie používateľa

Je to len jeden z veľkého množstva filmov o Herkulesovi.Dej filmu zhruba 2500 rokov pred Kristom v ríši kde vládne tyran Menistus.Je to tyran,preto Herkules musí spraviť poriadok.Nechýbajú ani pekné baby,láska,Je tu hodne mŕtvych,možno viac ako v iných filmoch o Herkulesovi.Nechýba ani povstanie rebelov proti tyranií Menistusa,Herkules zápasí s levom,ale aj s veľkým gorilím opičiakom,mimochodom veľmi smiešnym,oslobodzuje otrokov,skrátka všetko to,čo je nespravodlivé odstraňuje.Herkulesa hraje "Brad Harris",mimoriadne svalnatý chlap,ešte viac ako známy "Steve Reeves alebo "Larry Scott",obaja známy z filmu Romulus a Rémus,ale aj iných tzv."peplum"filmov,ktoré sa vtedy točili vo veľkom.Veľkofilm to určite nie je,ale je lepší ako tie nové filmy o tejto známej mytologickej postave a to aj napriek nízkemu rozpočtu a smiešnym chybám. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Steve Reeves je celkovo lepší predstaviteľ '''Herkulov'', ale aj Brad Harris je v pohode, v mnohom nezaostáva a má dostatočnú charizmu. Aj keď sa jedná o Herkula - teda mytologickú postavu, fantasy prvkov je ako šafránu (odvolávanie za na Dia ako Herkulovho otca, dvojnohý poloop a nejaké tie kúzla s ovplyvovaním mysle), ťažko však povedať, či je to viac na osoh alebo na škodu. Spracovanie sa nesie presne v duchu talianskej (priemernej až podpriemernej) peplum školy (uznávam, že dvojnohý opičiak bol viac zábavná vložka než niečo poctivé), ale musím na druhej druhej strane vypichnúť súboje, ktoré boli v ramci žánru a doby celkom podarené. Príbeh je síce jednoduchý, ale dostatočne svižný, s fajn exterérovými scenériami a kulisami a mňa bavil. V jednej zo záporáckych úloh sa predstavil aj domorodý (rozumej taliansky) silák Alan Steel, čo môžem len kvitovať. ()

Reklama

Reklama