Reklama

Reklama

Dezertér

(seriál)
Južná Kórea, (2021–2023), 10 h 17 min (Minutáž: 41–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(12)

Obsahy(1)

Mladý voják dostane za úkol pochytat dezertéry a odhalí přitom tvrdou realitu, kterou si každý nový branec musí na povinné vojně protrpět. (Netflix)

Recenzie (18)

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Sice fandím kratšímu seriálovému formátu, ale tady by rozhodně neuškodilo trochu víc to rozvinout. Vím, že v tomhle žánru je žádoucí, aby měly postavy od diváka určitý odstup, ale stejně bych byla ráda pronikla hloub do jejich nitra. Nebo aspoň do nitra hlavního hrdiny. Hae-in svoji roli zahrál víc než obstojně, ale vyjma konce, kde dostal prostor trochu se vyřádit, je jeho role napsaná celkem ploše. Soundtrack je zase o něco víc anglický, ale tomuhle trendu se vyhnout nejde. A vlastně si na to ani až tak nestěžuji. Na konci mi ukápla slza, takže v pořádku. 4* ()

Andrea1717 

všetky recenzie používateľa

Dobrý kúsok, nie som síce milovník čohokoľvek z vojenského prostredia, pozerala som to len kvôli Jung Hae Inovi a musím povedať, že je proste skvelý v čomkoľvek do čoho sa pustí. Príbehy boli zaujímavé a tá tichá bezmocnosť zmenená na šialenosť bola zaujímavá. Záver bol skvelým dôkazom toho, čo dokáže spôsobiť obyčajná nevšímavosť a ignorácia. ()

Reklama

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

„Desátníku Hane. Ještě mi tvrď, že se změní celá armáda.“ „Může se to stát. Můžeme něco změnit.“ „Víš, jaký používáme ešusy? Víš, co je na nich vyrytý?“ „Co?“ „Je tam 1953. Používaly se za korejské války. Nevymění ani posraný ešusy.“ Ide o seriál, ktorý by sme mohli skrátene nazvať dráma z vojenského prostredia, ale bez výbuchov, špionáže a prestreliek. Je skôr sondou do duše vojaka, s dôrazom na ľudský aspekt. Po tretej časti to vyzeralo, že pôjde o šesť nezávislých príbehov a hlavne tretí na mňa pôsobil naivne a nebavil ma. Ale je potrebné uvedomiť si, že v Južnej Kórei je vojenská služba povinná. Potom je vhodné aspoň trochu stotožniť sa s týmto exotickým jazykom (to sa mi stalo už aj pri iných filmoch z Južnej Kórey), ktorý zvukovo pôsobí ako keď je niekto neustále podráždený. Navyše, asi bude viac oslovovať mužskú časť publika. Už len dopĺňam, že som rada, že som sa nenechala odradiť a dopozerala ho dokonca, lebo nakoniec to stálo za to. Dozviete sa, ako vyzerá život na vojenskej výcvikovej základni. Prečo vojaci utekajú a ukrývajú sa. ()

mata77 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Na kórejské pomery je D.P. slušne natočená miniséria. Dej je svižný, striedavo prechádza z jednej emócie na druhú, pričom ma miestami dokázal rozosmiať prvkami grotesky, aj prekvapiť odviazaným scenárom a určitým spôsobom aj šokovať dramatickými scénami. Zásluhu na mojej spokojnosti má určite aj fakt, že dej neobsahuje v podstate žiadnu omáčku, 6 epizód bolo akurát dosť. ()

mrtvej pes 

všetky recenzie používateľa

Zase jednou šťour do ututlaných koutů korejské šikany a hierarchie, konečně jednou zasazený jinam než do střední školy. A ze kterého se Korejci stejně nepoučí, ale budou na to čučet a zuřivě komentovat. Dobře odsýpající děj, klaďasové nejsou nudní a neslano-nemastní, záporáci by si u nás sice asi tolikrát neškrtli, než by je někdo usadil a sešrouboval do kulatý krychle, ovšem v pevně strukturované já nahoře ty dole společnosti Koreje jsou uvěřitelní. A pak nejde neocenit špeky, které hrdinův kámoš neustále pronáší. Za mě jo. ()

Galéria (133)

Zaujímavosti (3)

  • D.P. je zkratka pro Deserter Pursuit – pronásledování dezertérů. (Gwin)
  • Poté, co vejde Han Ho-jol (Gyo-hwan Koo) do místnosti na základně, nechá přivřené dveře. Později jsou ale otevřené dokořán. (Duoscop)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené