Reklama

Reklama

Hrobníkova žena

  • Fínsko Guled & Nasra (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Guled a Nasra jsou milující manželský pár žijící se svým synem Mahadem v džibutském slumu. Rovnováhu jejich fungující rodiny však ohrozí Nasrino vážné onemocnění ledvin a bezodkladná nutnost operace, která je ale velice nákladná. Guled pracuje jako hrobník a z vydělaných peněz dokáží tak tak vyžít. Jak v takové situaci sehnat peníze na záchranu Nasry a udržet rodinu pohromadě? (Týden Afriky)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

Guled žije vo veľkej chudobe na okraji hlavného mesta Džibuti, je súčasťou skupiny hrobárov, ktorí postávajú v blízkosti nemocníc a čakajú a čakajú na pochovávanie tiel. Nasra jeho manželka má vážne ochorenie obličiek a musí podstúpiť nákladnú operáciu. Film sa potom rozvinie do Guledových zúfalých pokusov získať peniaze na operáciu. Veľký dôraz sa kladie na vykreslenie biedy a fyzickej bolesti páru. Zatiaľ čo žena trpí doma, Guled sa vydáva na dlhú a strastiplnú cestu pešo aby hľadal zdroje od svojej rodiny v odľahlej dedine. Dráma je polarizovaná medzi ľahostajnosťou jedných a solidárnosťou druhých. Film zdôrazňuje skutočnosť, že ak patrite na okraj spoločnosti v Somálsku alebo Džibuti nemáte šancu na liečbu. ()

karlos-rio 

všetky recenzie používateľa

Hnusná a drsná realita, film který si na nic nehraje, nepřehání, prostě nemusí, jen ukazuje příběh , který v těchto končinách zažívá hodně lidí. ()

Reklama

Galéria (12)

Reklama

Reklama