Reklama

Reklama

Recenzie (3)

Cecilka 

všetky recenzie používateľa

Po peripetiích a odkládaném natáčení, které způsobil konec 2. světové a 10tiletý proces denacifikace, se Riefenstahlové podařilo své dílo dokonat... Bohužel slávy Olympie nebo Inpressionen unter Wasser stejně nedosáhla ()

Reklama

rivah 

všetky recenzie používateľa

Děj se odehrává počátkem 20.stol., kdy se tanečnice stává romantickou spojnicí dvou mužů, pasáka a markýze.....Hrdinkou je Leni, pár efektních scén, na začátku pasák zardousí vlka, na konci protivníka. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (9)

  • Původně plánované natáčení ve Španělsku bylo z válečných důvodů zrušeno. Natáčelo se tak v italských Dolomitech, bavorských Alpách, berlínském studiu Babelsberg a pražském Barrandově. (kenny.h)
  • V roku 1944, kedy boli Babelsbergské filmové štúdiá bombardované, sa produkcia presťahovala do pražských ateliérov na Barrandove. V Prahe vznikli predovšetkým niektoré interiérové ​​scény. Nákladné dekorácie vybudované na Barrandove boli zrejme poslednými finančnými klincami do rakvy už aj tak značne predraženej produkcie. Finančné problémy produkcie, ktorá už prekročila výdavky 8,5 miliónov ríšskych mariek boli neúnosné a navyše problémy ku koncu vojny s chýbajúcim filmovým materiálom. (Raccoon.city)
  • Největším problémem filmu se po válce stalo "angažování" cikánských věznů. Zhruba 270 jižansky vypadajících Romů si v září 1940 vybrala Riefenstahl přímo ve sběrném táboře Maxglan poblíž Salcburgu a nechala je v doprovodu ozbrojené stráže dopravit na natáčení. V dubnu 1942 se pak 68 Romů z tábora Marzahn účastnilo natáčení v Berlíně. Nikdo z Romů za práci nedostal zaplaceno a všichni byli v únoru 1943 deportováni do Osvětimi, kde většina z nich zahynula. Leni vždy zarputile tvrdila, že většinou z cikánského komparzu po válce potkala a odmítala připustit jakoukoliv vinu na jejich životech. Nicméně několik přeživších věznů potvrdilo, že jakkoliv se k nim při natáčení chovala slušně, vždy pro ni představovali pouze snadno dostupný "filmový materiál" a o jejich osud se nezajímala. (kenny.h)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené