Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý důstojník rozvědky se pustí do extrémně nebezpečné záchranné akce, aby za každou cenu našel syna, který se ztratil na výpravě do zasněžených hor. (Netflix)

Recenzie (16)

zsn 

všetky recenzie používateľa

Když jsou známosti a peníze, tak jde vše. Byť mu ke konci lidi přestali přízvukovat, i za tu pomoc a privilegia předtím, by jiní rodiče dali život. Protože žít pak s tím, že někdo jiný má větší možnosti v boji s časem o záchranu dítěte, to je očistec na Zemi. Úplně jiný pohled na námět filmu podobného typu. A to se cení tak, jako pro nás naprosto neznámí herci, produkce a vůbec info k tomuto snímku. Škoda, že se nedokopal... Otec, který jinak pohnul horou. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Otec hľadá dve filmové hodiny v ukrutnej zime syna, čo je dobrý námet na zaujímavú drámu, avšak toto prevedenie žiadne napínavé situácie neprináša a koniec je vlastne taký až "smiešny". Dejová kostra filmu je absolútne zchátralá, neprináša rozvoj postáv ani bočné linky. Vraj je to podľa skutočnej udalosti. Konanie tohto otca mi prišlo také, že pre záchranu svojho syna neváhal riskovať životy iných ľudí. ()

Reklama

megajalec 

všetky recenzie používateľa

Dráma o otcovi, ktorý sa za žiadnu cenu nevzdáva a hľadá strateného syna (resp. aspoň jeho telo) v hore. Nutno podotknúť, že má na to aj kapitál (možno aj pre to mi bol v niektorých momentoch nesympatický, využíval svoje postavenie až nadmieru, napriek dobrému úmyslu). Niektoré pasáže boli silné, najmä konverzácie, počas ktorých divák skutočne spolucíti s postavami, chápe ich konaniu a uvažuje, čo je v tomto prípade správne a čo by urobil on. V niektorých momentoch však cítiť prázdno a hluchotu. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Rumunské filmy sú zvyčajne veľmi dobré, najmä drámy, no ale toto je rozhodne to najhoršie čo som z tejto krajiny videl. Nezáživné až tak veľmi, že som skoro ošedivel. To tam len chodí pánko po hoteli, potom prechádzanie sa po svahu a vyplakávanie, že sa mu syn stratil "tam hore". Potom ukáže aký má vplyv a zavolá svojich kamošov na pomoc, ktorí si postavia priamo pri hoteli federálnu ústredňu pátra a spraví sa tu zápletka ohľadom nelegálnosti zameriavania telefónov. To je asi tak celé. Potom už len lopatka do ruky a zhŕňať sneh. To je celé. A koniec? Na to je len jedno slovo - rozčarovanie. Totiž končí to v pohybe, lopatka stále hrabe a hrabe.... Možno až do jari, neviem.... No skrátka kardinálna nuda a ohromujúca strata času. 30/100 ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Film o osklive a beznadejne situaci je konvencni, studeny, hloupy,panoramaticky, lehky,bez napeti, staticky a neuspokojivy. Vhodny pro ty,kteri maji cas hledat nekolik dni syna byvaleho agenta. Nez vytvori zachranny tym si muzete 25minut zchrupnout, abyste nacerpali sily na zachrannou akci. V tomto pohori Bucegy jsem byl loni v lete.Je prekrasne, ale ze vsech triceti rumunskych pohori je zde nejvic turistu,protoze je snadno dostupne vlakem z Bukuresti (hodinka) i z Budapesti. Na hlavni vrchol dokonce vede lanovka, zrejme ta sama,ktera se objevila v zaveru ve filmu. Otec s matkou nejsou zadni svatousci, ani moc sympaticti. ()

Zaujímavosti (1)

  • Založené na skutočnej udalosti, keď otec prišiel o syna v rumunských horách. Samotný otec sa nikdy nevzdal myšlienky jeho nájdenia. Stalo sa to v roku 2009, telo chlapca sa nikdy nenašlo. (megajalec)

Reklama

Reklama