Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý vedec, dnes vysokoškolský učiteľ Ira Kane (David Duchovny) a jeho kamarát, vedec a športový tréner Harry Phineas Block (Orlando Jones) trávia svoje všedné dni márnym čakaním na niečo, čo by zmenilo ich život. To sa však stane rýchlejšie, ako sa stihnú nazdať - na Zem totiž dopadne záhadný meteorit, obsahujúci zárodky vesmírnych organizmov! Evolúcia, ktorá by vo vesmíre trvala desaťtisíce rokov, prebehne na Zemi za jediný mesiac, následne na našej rodnej planéte nastane obrovský chaos a ľudstvo sa pripravuje na koniec sveta... Jedinou jeho záchranou sa stanú vedec s pochybnou minulosťou Ira, ktorý kedysi pracoval pre armádu, ale po jednom z nevydarených experimentov bol prepustený, jeho bláznivý kamarát Harry, netalentovaný požiarnik Wayne Grey (Seann William Scott) a svedomitá biologička Allison Reedová (Julianne Moore). Práve Allison, pôsobiaca v štátnom výskume, spočiatku absolútne nedôveruje Iraovým schopnostiam. Ide ale do tuhého a jej nezostáva nič iné, ako to risknúť a spojiť sa so skupinou bojujúcou s nebezpečnými votrelcami... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (457)

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Opravdu povedená sci-fi komedie s překvapivě prostým, ale dobrým námětem. Obsazení je víc než fajn a hlavní dvojka David Duchovny a Orlando Jones jsou perfektně sehraní. Navíc je to zatím asi nejdraší reklama na šampon Head & Shoulders. Celkově příjemná zábava + perfektní hudba od Johna Powella, takže za 4. A ještě něco. Doporučuju dát přednost titulkové verzi anebo alespoň dabingu z videokazet, protože nad tím co s výbornými hláškami udělala Nova (a to není jen jediný případ), zůstává rozum stát. PŘESTAŇTE PŘEDABOVÁVAT FILMY!!! ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack John Powell: 1. The Meteor ,2. Cells Divide ,3. In the Hall By The Pool ,4. The Army Arrives ,5. The Ira Kane? ,6. Fruit Basket For Russell Woodman ,7. The Water Hazard ,8. Burgled ,9. The Forest ,10. The Cave Waltz ,11. Blue Fly ,12. Cutie Pie ,13. Animal Attack ,14. Dino Valley ,15. The Mall Chase ,16. Monitors Out ,17. Room For One More ,18. Fire ,19. Selenium ,20. The Fire Truck ,21. The Amoeba Emerges ,22. To Go Where No Man Has Gone Before ,23. Our Heroes ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

David Duchovny pre mňa, a zrejme aj pre väčšinu z vás, zostane v mysli zapísaný predovšetkým ako predstaviteľ sympatického agenta F.B.I. Foxa Muldera z kultového, amerického seriálu "Akty X". To bola jeho životná, najvýraznejšia úloha, čo z neho spravila hviezdu. Počas svojej ďaľšej kariéry sa objavil aj vo viacerých celovečerných filmoch. U mňa najviac zabodoval práve v zábavnom sci-fi "Evolúcia". Spolupráca skúseného režiséra Ivana Reitmana s Davidom Duchovnym nevyšla v tomto prípade nazmar. *** ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Tak Vy a ta bloncka jste našli ten meteorit? Jo, našli. Vyhodil mi auto do vzduchu! A od tohoto okamžiku se začínají dít fantastické věci. Praskání laboratorních sklíček, genová konfigurace neznámá, sirovodíkový odér, žluté houbičky a vlnící se ploštěnci. Překotný vývoj v přímém přenosu. Na sex není čas. Nastupuje mitóza. Otázka zní, kdy se život mimozemského původu vymaní z podzemních jeskyní a lidé se dostanou na jídelní lístek. A pak teprve začne to správné koko tuky tuky - aneb - kdybych byl velký zlý mimozemšťan v nákupním středisku, kde bych byl? V prádle. Ne Ty, pták. V prádle! Nesourodá čtveřice – Ira, Harry, Allison a Wayne – se vetřelcům postaví čelem. O ne. Pardon. Rektem. Celkově shrnuto – osvěžující, vtipná a pestrá oddechovka. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Preboha! Smeruje to k nohe! Amputujte mu nohu!“ – „Doktor, je to nutné?!“ – „Postupuje to k miešku!“ – „Režte nohu, režte nohu!“ Krotitelia duchov 3 alebo Niekedy banda vyšinutých hrdinov a pestrá galéria monštier nestačí. Ivan Reitman sa bohužiaľ vystrieľal už v 80. rokoch a nezachránia ho ani najmodernejšie počítačové efekty. Napriek tomu je EVOLÚCIA solídna triková zábava s vtipnými dialógmi i scénami (košeľa v reštaurácii, traja chlapi s brokovnicou) a zaujímavo skombinovanými hercami: David Duchovny („Keby som bol nechutný obrovský vták, kam by som letel?“ – „Do oddelenia s bielizňou?“ – „Nie ja, ale nechutný obrovský vták.“ – „Do oddelenia s bielizňou.“), Stifler („Môžeš to zopakovať?“) a Orlando Jones („Päť rokov je to pre belocha. Mňa by obesili.“). ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (9)

  • Protože se natáčelo v prosinci, požádalo studio DreamWorks místní obyvatele, jestli by nepočkali s vánoční výzdobou. Postupem natáčení zaplatilo studio zaměstnancům města přesčasy, aby byla vánoční výzdoba připravena včas. (Cheeker)
  • Když si režisér Ivan Reitman přečetl vážný scénář Dona Jakobyho, rozhodl se projekt realizovat. Nejdřív ale najal další dva scénáristy, Davida Diamonda a Davida Weissmana, aby Jakobyho sci-fi thriller přepsali na komedii. Jakobymu se změny natolik zalíbily, že se rozhodl s Diamondem a Weissmanem na nové verzi spolupracovat. (109)
  • Na konci filmu, těsně před titulky, je krátká reklama na šampon Head & Shoulders, v níž hrají představitelé hlavních mužských hrdinovů (Seann William Scott, David Duchovny, Orlando Jones). Reklama končí tím, že všichni tři zvednou ruce a v nich drží lahev H&S. Orlando Jones ji však drží obráceně. (Johnec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené