Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ako sám názov naznačuje, príbeh sa odohráva v ríši hmyzu. Mravec Z-4195, služobným zaradením robotník-kopáč, trpí tým, že svoju všetku energiu musí obetovať záujmom mravčej kolónie. Nikto nedbá na jeho city a potreby. Zhodou okolností si však bezvýznamný a trochu ustrašený robotník zatancuje s princeznou Balou, ktorá si vyšla inkognito do robotníckeho baru. Zet sa s ňou chce znovu stretnúť, a tak si vymení miesto s najlepším kamarátom, vojakom Snovačom. Omylom sa však dostane do bitky s termitmi, bez najmenšej zásluhy sa stane vojnovým hrdinom (je jediný, kto prežil) a nakoniec skončí na úteku ako princeznin únosca. Po celom rade dobrodružstiev vo svete mimo mraveniska sa vráti späť a zachráni milióny svojich súkmeňovcov pred úkladným vyhladením zo strany generála Kúsadla. Konečne sa tak presadí jeho osobnosť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (277)

Aven 

všetky recenzie používateľa

"Chutná to jako lejno!" - "Ukaž, dej mi kousnout. No jo, je to lejno. A dobrý!". Tolik k hláškám z filmu. Některé scény bych popravdě v animáku pro děti nečekal (Z drží v ruce hlavu mravenčího vojáka se slovy, že se z toho určitě dostane), ale mě rozhodně nevadily. Bavil jsem se skvěle, kupodivu ani ten Woody nebyl tak otravný. ()

JADIM 

všetky recenzie používateľa

Váhal som medzi tromi a štyrmi hviezdičkami, ale nakoniec som sa rozhodol takto. Animácia filmu je väčšinu času priemerná, ale keď príde scéna s "hmyzotopiou", tak je možné vidieť na rok 1998 celkom nadpriemerné dielo. Príbeh je tiež celkom obyčajný a na kvalite mu najviac pridáva rýchle tempo. 6/10 ()

Reklama

Koda 

všetky recenzie používateľa

AntZ mi hrozně připomněl film Mravenčí polepšovna, ačkoliv v tomto filmu jde spíše o takovou nadvládu slabších a vydobití slávy válkou. Zed udělal to nejlepší a to, že byl jiný, než kterýkoliv mravenec. Zkusit zariskovat se někdy i vyplatí, ale když chceš moc, nemusíš mít vůbec nic. V zásadě tenhle film není moc pro děti v některých fázích a je dobré se přiučit, že někdy je potřeba sledovat animák, kde hold padne neutrální postava. Dabing byl trochu slabší ale je to starší film, takže to chápu. V zásadě se mi ale ten film strašně líbil už díky tím, že tvůrci se nebáli přitlačit k dílu. V tom případě zasloužené 4 hvězdičky. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

To lepšie z animovaných filmov určených pre deti aj dospelých. Film je oslavou individualizmu a robenia vlastných rozhodnutí, v armáde ho asi púšťať nebudú. Pri dobrom nápade a príbehu nie je až taká podstatná kvalita a objavnosť animácie. Po prečítaní komentárov ľutujem, že film bol v dabingu bez hlasu Woodyho Allena. –––– Neurob moju chybu, chlapče. Nepočúvaj celý život iba rozkazy. Mysli sám za seba. –––– Teraz vidíte, aký nebezpečný je individualizmus. Môže nás ohroziť. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Tak to proste chodí..... chlapec sa zamiluje do dievčaťa a kvôli nej malinko zmení spoločenský poriadok :-) tak toto je hláška ktoru film končí ale ja si ju budem pamätať do konca života. Jeden z najlepších animákov....ale na to aby ste ho ocenili je treba mať dostatočné IQ a napozerané filmy, pretože je prepchatý odkazmi. Výborný dabing. 10/10 ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (19)

  • Pesnička, na ktorú v bare tancujú mravce, sa volá "Guantanamera". (rador)
  • Některá motivační hesla se ve velkých korporacích skutečně používala či používají (například "volný čas je na trénink"). (ČSFD)

Reklama

Reklama