Reklama

Reklama

Neprivolávaj nič zlé

  • Slovensko Neprivolávaj nič zlého (festivalový názov) (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dve rodiny sa stretávajú počas letnej dovolenky v Taliansku a zostanú v kontakte aj naďalej. Rodina z Holandska pozve rodinu z Dánska na návštevu a oni sa rozhodnú vyraziť. V žiadnom prípade ale nepôjde o príjemný víkendový pobyt. (Marceloo)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (190)

Dakken 

všetky recenzie používateľa

Neviem kvôli čomu má tento film vysoké hodnotenie. Strašná pič*vina. Film úplne postráda logiku a chovanie postáv je pre mňa záhadou. Uveriteľné? Ani náhodou. Herci nesympatickí, tupí a nikomu z nich ani nemôžete fandiť. Ak film postráda akúkoľvek logiku, stráca aj na kvalite. Uznávam, nikto z nás si to neprežil ale človek má istý pud sebazáchovy. Scény si pýtali aspoň náznak obrany svojej rodiny. Nechce sa mi veriť že sa ľudia v takejto situácii len tak “odovzdajú”. Pri prvých náznakoch psychopatie by som balil kufre aj s králikom a zabudol tú malú rozmaznanú mrchu spiacu vedľa cudzieho nahého muža. Čakal som že to aspoň finále zachráni, bohužiaľ. Možno je problém vo mňe, ale naozaj som tomu filmu neveril ani titulky. Ak to mala byť karikatúra dánskej rodiny a otca ktorý sa ani len nepokúsi ochrániť svoju rodinu tak to beriem. Možno to bol aj zámer. ()

Praxis 

všetky recenzie používateľa

Já nevim, většina filmu buduje velmi nepříjemnou zápletku, ze které vám místy bude ouvej, protože hostitelé se sice chovají zvláštně, ale většinou nad tím zavřete oči. Pak přijde poněkud šokantní konec, a vám z toho bude ne úzko, ale divně, protože jste čekali možná něco úplně jinýho. Hezký, ale vlastně jsem neuspokojený. Fajnová nepříjemná atmoška je super, ale ten konec.... Mno prostě nevim jako. 55% ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoiler. Keď som si dával dokopy rebríček najlepšie hodnotených hororov za rok 2022, natrafil som prekvapivo i na tento dánsko-holandský film. S chuťou som sa doňho pustil a áno, je to fakt fest mrazivá záležitosť s drsným, nekompromisným záverom, z ktorého mi nebolo všetko jedno. Ale s hororom to nemá nič spoločné. Jasné, môžeme prižmurovať oči a jedno s druhým, ale toto je proste regulárny triler, hoc veci, ktoré sa na konci odohrajú, sú čistý horor. Viem, že si ako keby odporujem, ale verím, že keď film uvidíte, dáte mi za pravdu. Tá hranica je naozaj veľmi tenká a pre niekoho to skutočne bude horor. Pre mňa nie. Ak by som to chcel (nemiestne) odľahčiť, tak jediné, čo je na tomto filme hororové, sú scény, z ktorých je zrejmé, že sa v jednom dome stretli dva veľmi rozdielne páry a jeden z nich sa správa čudne, ale nie tak až do takej miery, aby ste vzali nohy na plecia. „Len“ je vám to proste strašne nepríjemné a prepadávate sa od hanby pod zem, hoc po správnosti by sa od hanby mal prepadať niekto úplne iný. Ono samozrejme nezáleží na žánri, ale na tom, či je film dobrý alebo nie. Nuž... nie je zlý, ale nevnímam ho ani ako strhujúci zázrak. Za silnú koncovku by som azda i 4* dal, ale kazí to nesympatický kasting, tomu odpovedajúce postavy, ich nelogické správanie (počas úteku nebol čas volať políciu? Ani na pumpe?) a keď som si zrekapituloval predchádzajúce dianie, dospel som k záveru, že áno, film mal neskutočne našponovanú atmosféru, kedy som vedel, že sa deje čosi strašné, ale naoko bolo všetko v poriadku. No a potom prepuklo peklo. Lenže! Spätne nedávalo množstvo scén zmysel. Nechápem už to, prečo sa na „to“ chystali tak dlho? Načo vôbec hrali také komplikované divadlo? Všetko sa dalo spáchať de facto v tej sekunde, čo návšteva vstúpila do domu. Na čo bola dobrá všetka tá hra trvajúca X dní a nocí? Prečo riskovali, že za ten čas utečú? A keď už to tak veľmi túžili riskovať, prečo ich nestrážili? Prečo nezamkli dvere? Prečo kamene? Prečo to nenarafičiť ako nehodu, že sa šli o polnoci okúpať a umrzli? Také závratné poškodenie tkaniva si všimne každý a nastane vyšetrovanie. Zasiahlo ma, že to výstižne ukazuje svet, v ktorom žijeme: za dôveru sa tvrdo platí, zrada prichádza z miest, kde to čakáte najmenej a o to drastickejšie na vás dopadne a zničí vás. Páčilo sa mi, že človek, ktorý nie je bežne zvyknutý na násilie, sa dostane do šoku, ak sa ho stane súčasťou. Prakticky nie je schopný reagovať inak, než ho prijať so sklonenou hlavou, nech sa okolo neho dejú akékoľvek beštiality. Väčšina ľudí proste nie je Rambo, verte mi. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Malokedy vidim filmy zo zanru slow burn horor no a tu som urobil vynimku. A dobre som urobil , dve europske rodinky sa streli v akejsi destinacii a ostali v kontakte, taxa rozhodla jedna rodinka druhu pozvat - no a ze pojde o horor - to mi bolo jasne uz ked ta druha rodinka vyrazila na vylet. Obycajny vylet to rozhodne nebol. Mozno oni boli psychopati, i ked rozumne balancovali na hrane tolerovatelneho a netolerancie. tazko mi bolo casto sa  rozhodnut, kedy este bola hranica v pohode a kedy  to uz bolo cez ciaru. Kvalitny film o tom, ze kompromisy su proste niekedy absolutne vylucene a treba sa postavit zlu otvorene a ist do konfrontacie   : 74 % ()

Aargh 

všetky recenzie používateľa

Thriller, který si se mnou dlouho pohrával, jen aby mě na konci praštil do hlavy kladivem. Dlouho jsem nebyl po filmu tak otřesený a dlouho jsem neviděl film s tak silným, nezvyklým poselstvím: SPOILER!!! "Pokud jste ufňukaný loser a zpovykaná veganka, kteří se nezvládnou bít ani za svoje vlastní dítě, může se vám stát, že přestanete být na konci potravního řetězce." ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v Dánsku, Nizozemsku a Itálii, ale muselo být dočasně přerušeno kvůli pandemii covid-19. (Homerking)
  • Režisér Christian Tafdrup prohlásil: „Film vychází z mých vlastních zkušeností, hodně jsem cestoval a potkával spoustu lidí, o kterých jsem si myslel, že jsou cool, ale ukázalo se, že nebyli.“ (Homerking)

Reklama

Reklama