Reklama

Reklama

Neprivolávaj nič zlého

(festivalový názov)
  • Česko Nepřivolávej nic zlého (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dve rodiny sa stretávajú počas letnej dovolenky v Taliansku a zostanú v kontakte aj naďalej. Rodina z Holandska pozve rodinu z Dánska na návštevu a oni sa rozhodnú vyraziť. V žiadnom prípade ale nepôjde o príjemný víkendový pobyt. (Marceloo)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (175)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Funny Games naruby a konvenčněji, bez formálních filmařských hrátek. Nocturnal Animals bez uměleckého víceplánu. Pořád ale skvělé psychologické stupňování nejistoty a pocitu “něco tady nehraje”, s důkladně skrytými kartami pod stolem a finále, které překvapí. Silný, ale krutý a zlý film, který můžu doporučit málokomu. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Keť dánsky ťuťo nezrobí ani prd, aby svoju rodinu ochránil, môže to dopadnúť aj takto. Celé dve tretiny čakáte, čo príde, potom to ide do mierneho hororu, boli tu aj nepríjemné situácie. Skôr psycho než horor. Na zamyslenie. Pýtate sa sami seba prečo a odpovede nenachádzate, jedine ten psychopat to vysvetlenie poskytol: Lebo si mi to dovolil. Presne tak, keď psychopatovi necháte priestor, doplatíte na to. V živote aj v politike. ()

Reklama

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Motanica všakovakých hororových motívov a tém, od The Visit, cez Midsommar a Get Out až po Funny Game. Ako spoiler bez spoileru vyslovene poslúži veta, že vo filme je hlavným odhalením a zvratom čosi z The Visit a čosi z Get Out.⚪Spoilery⚪Aj ako žánrovka je však film slabý, nedisponuje v podstate žiadnou kvalitnejšou atmosférou, neprichádza napätia, ani v samotnom závere. Postavy sa správajú iracionálne, avšak tak, že je to aj na žánrovku veľa (ak mám strach, ide mi o život a podarí sa mi utiecť, určite sa vrátim tam, odkiaľ utekám kvôli stratenej hračke dieťaťa, ale už v prvom rade, určite, tobôž ako rodič len tak prijmem pozvanie na návštevu v inom štáte od rodiny, ktorú poznám ,,2 dni s cestou zo zájazdu," dotiahnem k nim ženu aj dieťa a ani mi nenapadne, že vlastne vôbec neviem, o koho ide, prečo nás pozvali tak príhodne rýchlo atď.? Tobôž, ak aj to moje dieťa spí v inej izbe a neviem, či mu domáci nemôžu niečo spraviť?)⚪Neoriginálna réžia sa snaží pracovať s estetikou Midsommaru, vo filme je teda veľa ,,denných presvetlených scén," pričom tieto majú pôsobiť vľúdne, no na ich pozadí hrá podivná sláčiková strašidelná hudba + kamera využíva rôzne divné šikmé uhly, pohľady zhora a pod. Je to však vo výsledku k ničomu.⚪Úvodná prvá tretina postáv na dovolenke je úplne zbytočne dlhá a možno až príliš doslovná, čo sa vo svojej podstate dá povedať aj o druhej tretine, počas ktorej nestúpa napätie, a žiaľbohu, ani podozrenie hlavných postáv (niečo si všimnú, ale všetky náznaky sú jednak divné - že domáci veľmi kričia, že sa divne správajú k svojmu decku, že raz bol domáci opitý a pustil nahlas hudbu v aute??? - vážne skrz toto mala postava aj divák odhadnúť, že ide o zabijakov? - a jednak, podľa týchto parametrov by bola psychopatická rodina asi každá druhá)⚪V tretej tretine prichádza k ,,prekvapivému" zvratu, ktorý je ale tak hlúpo prevedený a doslovný, aby ho pochopil aj absolútny prosťáčik - to, že sú domáci vrahovia sa postava dozvie skrz záhadné podkrovie, ktoré je celé oblepené fotkami predchádzajúcich návštev a ich detí (nežartujem!) to všetko v strašidelnom oranžovom nasvietení. No neke.....⚪Záver je už len akousi parafrázou na Funny Game a Midsommar, keďže postavy najprv zalezú do vody, aby následne boli (nežartujem!) ukameňované na nejakom no name štrkovisku. Prečo zabijaci nemajú zbrane a prečo hádžu po obetiach kamene, ktorým sa tí dvaja neuhýbajú nie je známe.⚪Divák, ktorý chce zažiť podobné menšie prekvapenie v závere filmu, nech si radšej pustí spomínaný film The Visit, ktorý s podobným odhalením, aj samotným zisťovaním divného pracuje oveľa lepšie, alebo, taktiež spomínaný film, Get Out.⚪ Toto je len akýsi kompilát a pokus o európsky artový horor, v ktorom ale nie je nič artové, ani inovatívne, a vo svojej podstate ani európske, keďže sa väčšinu času hovorí anglicky.⚪ ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Strašne nepríjemný film. Myslím v dobrom. Svojou intenzívnosťou je v závere takmer na 5*, keď sa nad ním ale zamyslíte, nedáva na veľa miestach takmer zmysel. SPOILERy! Keby čokoľvek, ale s tým opatroveteľom by u cudzích ľudí deti nenechali. A hlavne, keby tí záporáci chceli robiť, to čo robili, snaď všetkými ďalšími možnosťami by to dokázali zariadiť jednoduchšie. Pokiaľ by to ovšem nemali byť zas nejaké Funny Games, k čomu nás ale scenár s istotou nevedie. Okrem toho, to ich ako zavolali do vlastného domu? Koniec SPOILERu! Takto to skrátka pôsobí nedomyslene, aj keď je zážitok silný. ()

Aargh 

všetky recenzie používateľa

Thriller, který si se mnou dlouho pohrával, jen aby mě na konci praštil do hlavy kladivem. Dlouho jsem nebyl po filmu tak otřesený a dlouho jsem neviděl film s tak silným, nezvyklým poselstvím: SPOILER!!! "Pokud jste ufňukaný loser a zpovykaná veganka, kteří se nezvládnou bít ani za svoje vlastní dítě, může se vám stát, že přestanete být na konci potravního řetězce." ()

Galéria (37)

Reklama

Reklama