Reklama

Reklama

VOD (1)

Päť cudzincov cestuje v spoločne prenajatom karavane, aby sa dostali do spoločného cieľa. Keď padne noc, na ceste sa objaví mŕtve zviera a v snahe vyhnúť sa mu auto narazí do stromu. Keď ráno precitnú, ocitajú sa uprostred ničoho. Cesta, po ktorej išli, zmizla a okolo nich je len hustý les a malá čistinka. Čoskoro však odhalia, že toto miesto je spojené s hrozivým kultom a ich čaká boj na život a na smrť. (Arsenal83)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (111)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Bol som plný očakávania, keď sa jedna o horor z Talianskej produkcie a tú mam veľmi rád. Ale ako to už býva, že nemaj príliš veľké očakávania, aby si potom nebol sklamaný. A to je i môj prípad. Začína to ako pach krvi či hory majú oči, potom to pripomína filmy z uzatvoreného spoločenstva ako The Wicker Man alebo Midsommar . A sú tu odkaz na viacero znamych hororov. čo vzdy len uvítam. Vizuál je bravúrny, ako keby som pozeral taliansky horor z jeho najväčšej slávy. Kamera bola tiež úchvatná a herci ma vyložene nesrali, takže v tomto bolo všetko v pohode. I keď som tušil, kto je za tým pointa i zvrat má trocha prekvapili, bola zaujímavo originálna. Dosť dlho film necháva diváka na pochybách, lebo plynie dosť nejasne a preto tá koncovka bola vynaliezavá. To boli všetko pozitíva a mám len jedno negatívum, zato je, ale podstatné. Film ubieha neskutočné pomaly, chce si pritom budovať atmosféru, ktorá sa mu, ale nedarí vobec naplniť, tak ako by mal. A nielenže atmosféra je tu slabá, nato, že je tu parádny vizual, ale aj krvavosťou sa veľmi šetrilo. Ani by mi to tak nevadilo, keby sa to sem tak veľmi nepýtalo. Je tu niekoľko zaujímavých momentov, ako vyrezanie oči či kovová maska zabodnutá do hlavy. Ale i keď to pekne znie, všetko podstatné sa deje mimo zaber, takže divák si to môže už len domyslieť. Jediná scéna, ktorá u mna rezonovala bola tá, kde bolo odstrelene to dievča. Takých tu malo byt, ale viacej. Ten koniec, keď holčina išla po pláži a udivení ľudia sa na nič ine nezmohli, len ju natáčali na telefón, to bolo celkom trápne. No nič, čakal som o niečo väčšiu divočinu. Takže. len za silne 3* a to som celkom myslel, že by sa mohlo jednať i o 5* záležitosť, čo, ale nemal šancu naplniť. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Až do „toho“ zvratu dobré. Bohužiaľ nie zázrak, na to sú postavy priveľmi nudné, dialógy nezáživné, vzťahy medzi hrdinami podpriemerné a scenár klišé. Ale veľa toho zachraňuje mix mojich asi najobľúbenejších hororových subžánrov: hixploitationu a folk horroru. Postupné vyvražďovanie (hoci mdlých) postáv má niečo do seba, je správne nepríjemné, drsné a naturalistické. Bohužiaľ, po spomínanom twiste to úspešne pochovali. Ale 2* si Klasický horor nezaslúži. Asi. ()

Reklama

Praxis 

všetky recenzie používateľa

To byl teda pořádnej bizár. První dvě třetiny filmu jsou prostě skvěle vygradovanou atmosférou o jedné sektě, která se vyžívá v krvavých jatkách. No a ta závěrečná třetina je prostě... ultimátní bizár, která totálně zparoduje tu hutnou atmošku předchozích 60 minut a převrátí ji naruby. Vůbec nevim, co si o tom mám myslet :-D 50% ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Taliani su majstri európy vo futbale. Skúsili natočiť aj horor. Celkom sa vydaril a aj by mohol patriť do červených čísel. Atmosféra v lese, vsadili na istotu. Klasický horor patrí k tým lepším celovečerným kúskom čo ponúka netflix. Ako spomenul najväčší filmový fanúšik ktorý už sleduje na novej telke, najlepší horor roka to určite nebude a dávno ho máme zvolený, ale toto bolo príjemne prekvapenie. Aj keď chýbal dabing a koniec bol dosť slabý. 3* ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Pomalý rozjezd, málo krve (nic proti horům, ve kterých neteče krev, ale nesmí to vyvolávat dojem, že se z opatrnosti uhýbá pohledem). A ty meta řeči... nevím... je riziko zastavit film jen kvůli meta dialogům, a tady to moc nevyšlo. Někdo tak posedlý horory jako záporák by měl navíc vědět, že final girl vždycky vyhraje - jeho představa o hororu, kde se prostě zabíjejí turisti, dokud nejsou mrtví, je vlastně dost zvláštní. 2 a 1/2 ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (2)

  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)
  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)

Reklama

Reklama