Reklama

Reklama

Edifis, kráľovnin architekt dostane úlohu od Kleopatry aby postavil v Egypte Cézarovi palác do troch mesiacov. Aby to však stihol ,bude potrebovať pomoc. Preto sa vydá do Galska ,aby tu našiel miestneho druida a priateľa Panoramixa. Ten sa vydá do Egypta spolu s Asterixom, Obelixom a psíkom Idefixom aby pomohli Edifovi úlohu splniť. (STV)

(viac)

Recenzie (156)

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Druhý animovaný film s Asterixem je možná o něco slabší než ten první. Bavil jsem se tak, jako u Asterixe dřív, komletní zážitek ale trochu zkazily ty písničky, které ve filmu vůbec být nemusely. Jinak příběh bezvadný, hromada vtipů a nezapomenutelných scén a jsou tady i moji oblíbení piráti, po této stránce jsem opravdu zklamán nebyl, asi jako většina a uvítal jsem i změnu kresby, která se už blíží té komiksové, ale ještě jí zcela nedosahuje. Až na ty písně byl film absolutně bez chyby, zábava pro celou rodinu, která navíc nikdy nezklame. Nabízí se tady i srovnání s hraným filmem. Tento je klasičtější, ale u hraného filmu jsem se celkově bavil přece jen o něco víc, i když nad kreslené příběhy Galů není. A Kleopatra byla kočka, to jako jo:D No a moje Léto s Asterixem může vesele pokračovat dál. Takže znovu: paráda, jen bych dal pryč písničky. 100% ()

zdeny99 

všetky recenzie používateľa

Asterix a Obelix v čele s Panoramixem staví raketovou rychlostí palác pro Kleopatru (tedy pro Césara) pomocí kouzelného lektvaru. Ale před tím postaví ještě jen tak namátkou pyramidu za nějakých deset vteřin. Takže žádní mimozemšťané, ale Asterix, Obelix a Panoramix postavili pyramidy. A už víme i jak. :-) [9986. hodnocení, 140. komentář, 83%, 714. nejlepší film] ()

Reklama

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Druhé dobrodružstvo zaviedlo galských kohútov do sveta pyramíd, kde mali dopomôcť Kleopatre zvíťaziť v sazke nad samotným Cézarom. Zmena prostredia prináša nové možnosti, nových nepriateľov aj prvé výraznejšie muchy. Do deja vstupujú muzikálové čísla s ukrojeným poriadnym sústom a postavičkám sa zapáčilo prihovárať sa k divákovi. Teda vata, bez ktorej by sa film zaobišiel, ale bez ktorej by nemal ani hodinu. Ak posuniem výhrady stranou, galské trio prvýkrát zapriahne Idefixa, pomôže rozlúsknuť tajomstvo bájnej Sfingy a predstaví pracantov z radu Egyptských. Pobavil architekt s atypickými stavbami čo neprežili zimu, tajomná postava špeha s lepším maskovaním než chameleón a samozrejme štrajkujúci aligátory. V týchto pasážach švanda, ale už velím domov chalani. ()

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Asterix a Galové je fajn, ale Asterix a Kleopatra je prostě boží. Již od prvních sekund vtipného vysvětlení, proč se pusa nehýbe tak, jak se mluví, se divák baví a do závěrečných titulků nepřestane. Písně, snové sekvence nebo rvačky, vše je tu skvělé a tento film je příkladem toho, jak se má správně natočit komiksák. ()

Cheeter 

všetky recenzie používateľa

"Stačí kanců pár, k tomu pivovar..." Není nad starou dobrou klasiku. Člověk se hned podívá zpět do dětství. Kam se hrabou dnešní animované filmy, tohle je někde úplně jinde. Je jen škoda, že už asi další v tomhle stylu nevzniknou. Ale kdyby jo, tak budu hooodně rád. Ale ne nic ve stylu vikingů hlavně! ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama