Reklama

Reklama

Edifis, kráľovnin architekt dostane úlohu od Kleopatry aby postavil v Egypte Cézarovi palác do troch mesiacov. Aby to však stihol ,bude potrebovať pomoc. Preto sa vydá do Galska ,aby tu našiel miestneho druida a priateľa Panoramixa. Ten sa vydá do Egypta spolu s Asterixom, Obelixom a psíkom Idefixom aby pomohli Edifovi úlohu splniť. (STV)

(viac)

Recenzie (156)

dawexx 

všetky recenzie používateľa

Tolik jsem se na Asterixe a Kleopatru těšil a nakonec to bylo pěkný zklamání. V hodnocení i komentáři plně souhlasím s Halem, měl jsem z tohoto snímku stejný pocity. Na druhou stranu aspoň vím, že v následujících letech šla kvalita animovaných Asterixů nahoru a tohle byla spíš jen taková první vlaštovka. ()

reich 

všetky recenzie používateľa

Animované filmy Asterixe a Obelixe jsou ve většině případů velice povedené. Nutno říct, že je pozdvihuje geniální český dabing. Všeobecně toto je můj nejoblíbenější film ze všech. Asterix a Kleopatra je film, který je hodně doprovázen písničky až působí muzikálově. Ale jinak je doprovázen gagy, vtipnými scénkami... Nechybí piráti a film je plynulý a krásně ubíhá. 95% ()

Reklama

Han22 

všetky recenzie používateľa

O fous slabší než první díl, možná proto že tento díl jsem v dětství nikdy neviděl. Asterix, Obelix a druid Panoramix se tentokrát vydávají do Egypta pomoci architektovi postavit pro Kleopatru palác a vyhrát ji sázku na Cézarem. Jenže klacky pod nohy jim háže konkurenční architekt a poté i Cézar. Výborná animace, pár skvělých bitek a nápadů, a nezapomenutelní piráti. Bohužel to trochu kazí muzikálová čísla jak z Disneyovky. ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Druhé dobrodružstvo zaviedlo galských kohútov do sveta pyramíd, kde mali dopomôcť Kleopatre zvíťaziť v sazke nad samotným Cézarom. Zmena prostredia prináša nové možnosti, nových nepriateľov aj prvé výraznejšie muchy. Do deja vstupujú muzikálové čísla s ukrojeným poriadnym sústom a postavičkám sa zapáčilo prihovárať sa k divákovi. Teda vata, bez ktorej by sa film zaobišiel, ale bez ktorej by nemal ani hodinu. Ak posuniem výhrady stranou, galské trio prvýkrát zapriahne Idefixa, pomôže rozlúsknuť tajomstvo bájnej Sfingy a predstaví pracantov z radu Egyptských. Pobavil architekt s atypickými stavbami čo neprežili zimu, tajomná postava špeha s lepším maskovaním než chameleón a samozrejme štrajkujúci aligátory. V týchto pasážach švanda, ale už velím domov chalani. ()

diodoros 

všetky recenzie používateľa

Animovaná klasika, ktorá pobaví aj po rokoch. Natočené podľa slávneho a vtipného komiksu síce s trochu rozšíreným a upraveným dejom, ale s typickou atmosférou, animáciou a samozrejme nezabudnuteľnými scénkami a hláškami, na ktorých stojí celý komiks aj filmová séria. Muzikálové party možno odpustiť, zábava ich vynahrádza dosť. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené