Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lady Guinevere (Julia Ormond) cestuje do Camelotu, aby sa stala manželkou hrdého kráľa Artuša (Sean Connery) - týmto sobášom totiž zaistí svojmu kráľovstvu ochranu pred agresívnymi vpádmi svojho suseda, princa Malaganta (Ben Cross). Ten sa samozrejme len tak ľahko nevzdáva - chystá sa ju ešte počas jej cesty prepadnúť! Našťastie je však práve nablízku chrabrý rytier Lancelot (Richard Gere), ktorý krásnej dáme v ťažkostiach rád pomôže – a nie naposledy! Keď sa totiž zákernému Malagantovi podarí krásnu Guinevere uniesť, je to práve Lancelot, ktorý ju zo zajatia vyslobodí! Spoločne prežité ťažké chvíľky oboch mladých ľudí naveky spoja – a hoci Lancelot sľúbi Guinevere večnú lásku, mladá kráľovná nechce a nedokáže podviesť svojho manžela, ktorému prisahala vernosť. No stačí jediný bozk na rozlúčku a kráľ si situáciu nesprávne vysvetlí... Jediným ako-tak dôstojným východiskom z nej ostáva už len súboj na život a na smrť... (TV Doma)

(viac)

Recenzie (323)

Eddard 

všetky recenzie používateľa

V jistém smyslu je to stále snímek nesporně zajímavější než plivanec na tvář Artušovské legendy jménem Král Artuš... Trojúhelník Artuš, Gueinevera, Lancelot funguje slušně(no je fakt, že co mu taky zbývá, když je příběh jenom o tom, že...), Connery je šarmantní, Gere průměrný, Julie Ormond jako Guinevere výborná... kostýmy jsou sice dost prapodivně stylizované, ale budiž, má to šťávu a mimochodem, je to jediný snímek, kde uvidíme aspoň nějakou verzi slavného Camelotu... nic z toho ovšem film nezachrání od nudného zpracování... a když se nad tím tak zamyslím, je tahle čistě melodramatická záležitost zasazena do rádoby artušovských kulis jen kvůli větší divácké atraktivitě, s legendou to nemá společného lautr nic 50% ()

sulimo 

všetky recenzie používateľa

Bože, Guinevera je prostě blbka, jako žena nejsem s to pochopit, co vidí na Gereovi, páč ten je v tomhle díle uplně a totálně antikoncepční, hlavně když to mám porovnat s Connerym, a ano, jsem si vědoma chabosti tohoto komentáře, ale aspoň vidíte, jak moc mě ten film užíral, že sem teď z toho píšu takovýhle blbosti. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Nádherná výprava, kostýmy, príroda, Goldsmithova hudba a sympatický herci výborne ladia s historickou dobou, kde akčná stránka nevyzerá vôbec najhoršie. Inak po dejovej stránke je to rozprávka dobrá a zla, kde samozrejme nechýbajú hrdinské činy a podobne.Nie je to žiadny zázrak, ale už som to videl najmenej 10x a nikdy som sa pri tom moc nenudil. Oblúbený soundtrack: Promise Me. 80% - 4* ()

01Zuzana10 

všetky recenzie používateľa

udreli na moju slabu stranku. Rytierske pribehy, to ja odmalicka rada.. :) Jasne, je to totalna hovadina, architektura a ine veci, dalsia verzia legendy.. kaslem na to. Trochu mi skazili dojem niektorymi stupidnymi hlaskami, ktore este viac zdoraznuju typizovane idealizovanie spracovane v 20. st.,co uz. Skoda, ze Artusa nespravili aspon trochu mladsieho. Richard je tu velky sympatak, Guinevere som nikdy nemala rada ako postavu, tu bola celkom fajn. /pozn. mimo: niekedy si vsimnite rozne dlzky jej vlasov. Vlas. stylisti neskryli pricesky :D. Take obrovske ucesy by sa z jej prirodzenej dlzky nedali spravit.. - vlastna skusenost :))/ Nemozem si pomoct, mojej deckej fantazii sa First Knight pacil :)... tak raz za dlhy cas si ho opat mozno pozriem ()

mahler 

všetky recenzie používateľa

Proč se z filmu který má k dispozici takového krále jako Sean Connery stala tahle limonáda - může za to bezpochyby přítomnost Richarda Gera (od té doby ho nemám rád) a výprava která z Camelotu udělala jakýsi Disneyland. Ale je určitě lepší zabývat se přednostmi filmu - dokonalá hudba Jerryho Goldsmithe, scény bitev (ač téměř bez krve), již zmíněný stárnoucí Artuš, krásná Julia Ormond a padlý První rytíř Malagant v podání Bena Crosse (který je sice dokonalým padouchem ale má velice málo prostoru). Stejně jako u filmu Král Artuš ani zde by mi vůbec nevadila absence nadpřirozených prvků z Artušovské legendy ... kdyby to nebyla taková limonáda. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (22)

  • Richard Gere bol všeobecne vnímaný ako príliš starý a príliš očividne Američanom na to, aby hral francúzskeho rytiera Lancelota a tiež celkovo sa zdal nepresvedčivý v historickom akčnom filme. (Arsenal83)
  • Legendární vedoucí výpravy John Box byl z projektu vyhozen, protože jeho kulisy se zdály producentům předražené. (HappySmile)

Reklama

Reklama