Reklama

Reklama

Super Mario Bros. vo filme

  • Česko Super Mario Bros. ve filmu (viac)
Trailer 1

Súrodenci Mario a Luigi snívajú o tom, že sa im podarí viesť najlepšiu inštalatérsku firmu v New Yorku, čo sa im zatiaľ celkom nedarí. Možno práve preto sú ochotní vrhnúť sa do úloh, ktoré sú zjavne nad ich sily. Ich ochota ísť do toho po hlave sa im nevyplatí v momente, keď vlezú do podozrivo vyzerajúcej obrovskej zelenej rúry a o pár sekúnd neskôr sa už nekontrolovateľne rútia “niekam”. Na druhom konci rúry ich čaká fantastický svet, ktorého obyvatelia práve riešia existenčný problém. Odporný jašter Bowser, kráľ jedného z kráľovstiev, sa rozhodol násilím ovládnuť všetky ostatné kráľovstvá. Konkrétne si vyhliadol Hubové kráľovstvo, ktorého vládkyňu, princeznú Peach, by si rád vzal za ženu.
Večný smoliar Luigi sa po bláznivej jazde ocitne v Bowserovej spálenej krajine, kde ho okamžite zajmú prisluhovači miestneho kráľa. Mario má oveľa väčšie šťastie, pretože kráľovstvo princeznej Peach, v ktorom skončí, vyzerá ako raj nielen pre hubárov.  Peach je navyše milé dievča bez princeznovských manierov, takže keď sa Mario dozvie, aké nebezpečenstvo hrozí jej kráľovstvu, okamžite sa jej rozhodne pomôcť. Najmä ak sa mu pritom podarí zachrániť svojho milovaného brata Luigiho. Zabúda však, že nie je žiadny hrdina a že najodvážnejšia vec, akú kedy urobil, bolo pritiahnutie vodovodnej batérie. Ale keď ste Super Mario, nebojíte sa žiadnych prekážok. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (309)

DaliX 

všetky recenzie používateľa

Fan service ako sa patrí :) Už od prvého traileru som sa veľmi tešil. Pri tomto roztomilom fúzatom inštalatérovi som totiž ako decko presedel pred TV pekných "pár" hodín. A rozhodne to stálo za to! A film je v podstate rovnako zábavný ako hra. Zápletka je priamočiara, hrdina sa musí dostať z bodu A do bodu B, po ceste sú vylepšenia a prekážky, prípadne si cestu môže skrátiť (o čo sa hrdinovia vo filme tiež pokúsia). Osobne s tým nemám problém, keďže v hrách išlo presne o to isté, a ako fanúšik som si len užíval všetky tie odkazy, a to som hral len prvé tri hry (zatiaľ). Chápem ale na druhej strane, že tí, čo hru nehrali si možno budú klásť otázky, prečo je toto takto, ako ten svet funguje a pod. Film sa to ani veľmi nesnaží vysvetliť (až na Power upy). A hoci mám rád filmy, ktoré majú prepracovanú mytológiu, vyvstáva tu otázka, či ju tento typ filmu vlastne aj potrebuje? Povedal by som, že aj nie. Animácia je úžasná, do detailov vypiplaná, je vidno, že si na nej dali záležať. O soundtracku ani nehovorím. Tyler skvelo nakombinoval rozprávkové motívy s tými videohernými (výborné variácie na pôvodný Super Mario motív) a pridal jej na veľkoleposti. Vznikol tak neskutočne chytľavý soundtrack, ktorý sa len tak neopočúva - skladba Super Mario Bros. Opus je top. K postavám, hlavný hrdina prekvapivo nie je až tak stredobodom pozornosti. S bratom Luigim majú skvelý vzťah, emotívne momenty fungujú (poteší, že uvidíme aj Mariovu rodinku). Keď sa dostane do Hubového kráľovstva, princezná je skôr tým hlavným ťahúňom a Mario je v pozícií akéhosi sidekicka, ktorý prechádza tutoriálom (Donkey Kong môže rozprávať). Zrod hrdinu tu napriek jednoduchosti funguje veľmi dobre, s Peach majú skvelú chémiu, Toad má zábavné hlášky (ale vlastne celých 90 minút je to jedna veľká sranda), takže, keď poslednú tretinu filmu hrdinovia zaútočia na Bowsera (hranie na klavír ma dostalo) a vypukne finálna akcia, hlavný hrdina to roztočí v plnej paráde a je to konečne ten Super Mario, ktorého sme, ako deti hrávali. Super Mario Bros. je ten typ oddychového filmu, ktorý vás pobaví, skvelo naladí. Až mi bolo ľúto, že to malo len 90 minút, kľudne by som prijal aspoň 15 min. navyše. Je to ten typ filmu, ktorý som si chcel po skončení okamžite pozrieť znovu. Na prípadné pokračovania sa teším. ()

anais 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší scéna je ta se psem ve sprše - skvěle vypointovaná, vtipná akční sekvence. Ale pak už je to jen herní fan servis a skrytá reklama na všechny Mariovské produkty. Někdy je film celkem invenční právě v tom, jak slavné herní elementy včleňuje do děje , ale celek sráží snad až příliš primitivní děj. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Jakožto pocta Nintendo Mariovi jde o slušný kousek s hromadou odkazů, krunýřů, otazníčků a superschopností, houbiček i kongů. Jakožto pohádka pro děti je pak film už o něco méně výrazný a sice děti zabaví, ale že bych v kině slyšel výbuchy smíchu, to bohužel ne. No a v poslední řadě jakožto pohádka, která by fungovala i pro dospělé, Mario trochu zklamal. Hlouběji jsem se nezasmál ani jednou, žádné scény, které by vyloženě trhaly bránici, jsem zde nenašel a i “akce” byla celkem střídmá a tak trochu se držela při zemi a nevybočovala natolik, abych jásal. Z původních 93% po opening day jsem čekal daleko signifikantnější zábavu a na to, že film někdo označoval za nostalgický animák posledních let, z něj teda odvařený nejsem. Lehce zabaví, ale přímo nenadchne a kino potěšení se bohužel nekoná. ()

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Už je to dlouho, co jsem viděl takhle dějově přímočarý, a zároveň do posledního obrazového detailu vymazlený animák, který baví doslova každou minutu ze své skromné hoďku a půl dlouhé stopáže. Spidey je samozřejmě úplně jinde, ale kam se na tohle hrabou poslední Disney/Pixar animáky. Film 8/10, song Peaches 10/10. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Není to jen o pupkatém knírači Mariovi, ale tvůrci vyzobali i další hry a postavičky od Nintenda, každého nějak do výsledné podoby otiskli a poslepovali do zábavy pro celou rodinu. Maria jsem po večerech nehrál, protože nebylo na čem, ale samozřejmě ho znám. Každopádně si hru vybavuju asi tak, jak si po několika týdnech pamatuju tuhle miliardovou legrandu s nekomplikovanou zápletkou, slušným tempem, vymazleným vizuálem a pár vydařenými joky. Spolu s bráchou Luigim se (samozřejmě potrubím) dostanou z New Yorku kamsi do kouzelných světů, jenže zatímco Mario si užívá v barevném Houbovém království, mladší zelenej brácha skončí v temné spálené říši s obří armádou, která si hodlá sousední království podmanit. Na nějaký solidní vývoj nebo práci s charaktery rovnou zapomeňme, tohle je prostý fanouškovský dárek s pár rafinovanými momenty a nápady. Tři až čtyři hvězdy. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (36)

  • Když Mario s Donkey Kongem postupně poráží všechny nepřátele, hraje v pozadí píseň z původní videohry, která se spustí, když má hráč na dohrání levelu méně než 100 vteřin. (SpiderBoy)
  • Trailer „The Super Mario Bros Movie – Official Plumbing Commercial“, který byl poprvé odvysílán jako reklama při Super Bowlu (finále semeroamerické ligy amerického fotbalu), je zčásti pojat jako reklama na Mariovu a Luigiho instalatérskou firmu v Brooklynu, New York. Rapová písnička, která tento trailer doprovází, se pak objevila už v seriálu The Super Mario Bros. Super Show! z roku 1989, který byl napůl sitcomem ze života Maria a Luigiho v New Yorku a napůl animovaným seriálem o Mariových zážitcích v Houbovém království. (vojtaruzek)
  • Na konci filmu hraje píseň „Mr. Blue Sky“ od Electric Light Orchestra, kterou začínal film Strážci Galaxie Vol. 2 (2017). Na obou filmech se nějak podílel Chris Pratt – ve Strážcích hrál hlavní postavu Star Lorda a v tomto filmu propůjčil hlas Mariovi. (SpiderBoy)

Súvisiace novinky

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (viac)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (viac)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (viac)

Reklama

Reklama