Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rančer Lee Hackett je muž starého razenia, má vlastné predstavy o práve a poriadku a nepríjemnosti najradšej vybavuje so zbraňou v ruke. Oboch synov sa pokúsil vytvoriť na svoj vlastný obraz, starší Ed svojho otca vo všetkom napodobňuje až do takej miery, že ho obžalujú z vraždy miešanca. Mladší syn Davy je však úplným opakom otca i brata, porušuje vžité pravidlá a dokonca navštívi sestru zavraždeného, ktorá ho priťahuje. Lee začína chápať, že spôsob jeho života už dlho nebude fungovať. Nedokáže sa s tým zmieriť a hrozí ešte väčšia tragédia... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

T2 

všetky recenzie používateľa

Zbohatlícka rodinka Hackettovcov a nepodarený synček Ed Hackett (Tab Hunter) bažiaci po rovnakej sláve ako jeho známy otec Lee sa stáva postupne tragédiou, jednak pre súdržnosť rodiny a čo je horšie pre slušných občanov malého mestečka, ktorý prídu nechcene do cesty rozmaznanému synkovi a hlavne jeho pištoli, mysliacemu si že právo je len v jeho rukách. Príbeh je zaujímavý, neokukaní, len trošku chýba lepšia gradácia deja. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Americké westerny z 50. rokov majú (aspoň pre mňa) svoje nesporé čaro. Gunman's Walk je jedným z tých zabudnutých kúskov, ku ktorému som sa dostal viac-menej náhodne vďaka TV a ktoré ma príjemne prekvapili. Ide o typický chlapácky príbeh, okorenený generačným sporom, v rámci ktorého nikto neustúpi a celú záležitosť budú musieť nakoniec vyriešiť kolty. Film by si zaslúžil trochu lepšie herecké obsadenie, Tab Hunter v roli prchkého pištoľníka Eda je síce úplne v poriadku, dojem však kazí pupkatý a čo sa týka mimiky "ultradrsného" západniara značne prehrávajúci Van Heflin, stvárňujúci jeho otca Lee Hacketta... byť tam namiesto neho napríklad taký Kirk Douglas, aká paráda to mohla byť... ()

Reklama

Reklama