Reklama

Reklama

Dieťa nikoho

(TV film)
  • Francúzsko L'Enfant de Personne (viac)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Lyes bol brutálne vytrhnutý z milujúcej rodiny, ktorú mu vytvorila Emilie, náhradná matka, ktorá sa o neho starala, odkedy bol malé bábätko, a dúfala, že si ho raz adoptuje. Namiesto toho sa ocitá v emocionálne chladnom a násilnom prostredí detského domova, ktorý je súčasťou systému, v ktorom nemôžu byť prerušené väzby medzi dieťaťom a jeho biologickou matkou. Hoci sa o neho sama nedokáže postarať, odmieta dať súhlas na jeho adopciu, aj keď tak svojmu synovi škodí... Film bol nakrútený podľa autobiografickej knihy Lyesa Louffoka "V pekle domovov: Ja Lyes, nikoho dieťa", v ktorej popísal svoje traumatické detstvo. V súčasnosti sa rôznymi spôsobmi snaží zlepšiť situáciu nechcených a opustených detí vo Francúzsku. (RTVS)

(viac)

Recenzie (4)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

V krajine galského muezína to s detskými domovmi nebude asi med lízať. Mali by sa na vrchole demokracie vyprázdňovať a oni sa naopak plnia. Jednak kvôli úžasnej administratíve, ale aj kvôli tomu, že kultúrni obohacovači od Marrakeša až po Tripolis a od Djelfi až po Chartúm prídu do krajiny a šup ho do roboty na úrad práce a deti do decáku, lebo ja som psychicky chorý, čo je bežná diagnóza tých pováh výbušnejších pod vplyvom vesty zloženej z klincov a šrubiek. Zároveň sa dozvieme, že sedemnástky v decáku dávajú fajku za tri cigarety, takže len nízky plot delí chuťofkárov od francúzskeho Thajska a to ešte netušia, čo dostanú za 4 cigarety! Na druhej strane, trocha riziko, lebo sa tam nachádzajú aj pedofili juniori, zatiaľ v štádiu zácviku, ktorým nie je akákoľvek prdel cudzia. Inak film neprináša až také emócie, pretože to posledné, čo Lyesovi z Arábie prajete, je nejaké dobro. Necítite žiadnu ľútosť, pretože sa chová ako potomok súrodencov z osady a z hľadiska zloženia francúzskej populácie tých osadníkov je čoraz viac. Ale ako by správny liberál povedal - Hovoriť o budúcnosti ako o svetlej je rasizmus. ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Francouzský sociální systém svlečený v tomto snímku do naha.Absurdita byla že se neustále roky rozhodovalo o předání do péče zpět matce,které neschopnost byla evidentní ,ale  celou dobu se s tím francouzský soudní systém "bavil"!A za ty roky Lyes pochytil v dětském domově víc špatného než toho co by mu pomohlo v dospělosti zařadit se do normálního života. ()

poet 

všetky recenzie používateľa

Dosť smutný príbeh o tom ako napriek tomu že sa o vas niekto chce starať štat si vás bude radšej pohadzovať po úradoch a detských domovoch... Zároveň pomerne aktuálna sonda do fungovnia detských domov ktorých hlavný podiel tvoria najmä deti migrantov zo severnej afriky o ktorých sa nemá kto postarať. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Obstojný televízny film o zlyhaniach sociálneho systému opatery o deti bez rodičov. Lyesov príbeh je smutný a plný príkorí vytvárajúcich silné emocionálne napätia. Žiaľ lacná televízna produkcia ich neodkáže ani napriek celkom dobrým hereckým výkonom využiť. Dialógy sú občas prázdne alebo naopak premrštené a akú takú atmosféru sa podarí vytvoriť len v smutných scénach. 65% ()

Reklama

Reklama