Reklama

Reklama

Shadows House

(seriál)
  • Japonsko Shadows House (viac)
Trailer

Série(2) / Epizódy(25)

Obsahy(1)

Kdesi na útesu stojí tajemné panství známé jako Dům stínů. Ten je domovem zvláštních šlechticů bez tváře, kterým slouží živé loutky, jejichž hlavním úkolem je úklid sazí, které ze šlechticů vychází, když prožívají některé specifické emoce. Jednou takovou služebnou je i mladá Emilico starající se o svou paní, kterou je dívka jménem Kate. Během své služby se Emilico dozvídá mnohé nejen o sobě a své paní, ale odhaluje i mnohá děsivá tajemství, které Dům stínů skrývá... (Jeoffrey)

(viac)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (3)

Shadows House (2021) 

Váhal som a dosť dlhú dobu, lebo divák vlastne dosť dlho nevie čo sa v tomto svete deje, kto je s kým a kto je proti komu a prečo sa vlastne deje všetko, ako sa deje. Anime má naozaj extrémne a to myslím naozaj extrémne pomalý rozjazd. Prvé diely vám len nechajú ochutnať o čom anime je, napriek tomu, že naozaj nemá veľa dielov. Postavy sa na začiatku maximálne divne chovajú a preto na mňa zo začiatku trocha doľahla nuda, ale čím dlhšie som anime pozeral tým som bol spokojnejší, ani nie tým čo sa tam dialo a ani nie tým príbehom, ale vykreslením úžasného zaujímavého sveta, ktorý má svoje pravidlá a tieto postavy potom v tomto svete odohrávajú nejaký svoj boj nie len medzi sebou, ale vlastne aj s celým systémom, ktorému niekto vládne. Postavy ani nie sú nejako dobre napísané, ale perfektne ako bábky zapadajú, do tohto veľmi zvláštneho sveta a akonáhle som videl posledné diely, všetko do seba perfektne zapadlo, ako čerstvo postavený domček z kariet. Preto ani nebudem hodnotiť nejaké postavy, stačí povedať, že sú mierne nadpriemerné a dosť rozdielne. Skôr budem hodnotiť, že tam cítiť tlak na podávanie výkonov jednotlivých postáv a Damoklov meč ak sa im nepodarí niečo spraviť nad nimi visí celú dobu. Takýto tlak na postavy je naozaj žiadúci a vlastne je žiadúce aj to, že človek vlastne nevie úplne kto za koho kope. V tomto anime nie sú dve strany dobro a zlo, ale nespočetne strán, jedny chcú zistiť pravdu, ďalšie chcú prežiť, ďalšie chcú moc a posledné sa chcú hlavne zabaviť, lebo tú moc majú. Odporúčam skôr tým čo sa chcú nad niečím zamyslieť, ako sa niečím zabaviť. ()

Season 1 (2021) (S01) 

Výborné doslova mysteriózne anime, budujúce svoj vlastný svet veľmi pomaly a tak isto pre diváka veľmi pomaly odokrýva čo sa vlastne v tomto svete deje. V tomto prípade musíte pozrieť celú sériu, aby ste ako tak vedeli čo sa tu vlastne deje, ale ani to Vám na úplné pochopenie celého sveta, ktorý sa tu vytvára stačiť nebude. Ešte, že po tomto nasleduje druhá séria, ktorá možno vysvetlí ešte viac. Zaujímavosť je tá, že hlavné postavy tu majú, ako keby tých čo ich majú reprezentovať a tieto postavy sú niekedy absolútne inými osobnosťami a tento nesúlad ich osobností vytvára naozaj veľmi pekný kontrast. Na konci série sa dočkáme aj nejakého napätia a súťaženia tak, aby bola zachovaná aj istá gradácia deja. Dokonca sa dozvieme aj nejaké podstatné informácie o tomto svete, ako čo vzniká a čo prečo sa deje, ale ani zďaleka po prvej sérii nevieme všetko a preto sa teším na sériu číslo dva. ()

Season 2 (2022) (S02) 

Druhá séria omnoho lepšia ako prvá a to som fakt nečakal, lebo tu sa reálne niečo aj deje a nie je to nejaká prehnaná akcia, je to do istej miery výborný súboj mozgov a taktika jednotlivých predstaviteľov a čo je naozaj super výnimočné nie sú tu dve strany ako dobro a zlo, ale viac skupín čo má svoje rôzne záujmy. Výborné je aj to, že keby spravíme frakcie jednotlivých predstaviteľov, tak vo vnútri týchto frakcií by predstavitelia nemali úplne rovnaké názory. V druhej sérii sa čoraz viac vytráca zahaľovanie skutočností a viac vecí postupne chápeme, že ako fungujú a tak isto rozumieme lepšie schopnostiam jednotlivých hrdinov. Schopnosti, ale nie sú použité na súboje sily, ale naopak schopnosti sú použité na súboj mozgov a toto je naozaj vynikajúce. Shadow House a aj druhá séria vlastne buduje svoj svet na naozaj pomalom rozprávaní príbehu a to je tu poznať, napriek tomu sa nedočkáme žiadneho vyplňujúceho dielu, ktorý by bol zbytočný a divák si proste musí na danú rýchlosť rozprávania, odhaľovania a gradácie deja zvyknúť. Zvykanie je o to ťažšie v tejto zrýchlenej dobe, keď sa aj anime robí iným štýlom. V mojom prípade mám rád zmysluplné pomalé rozprávanie a vytváranie sveta ako sa to robí tu v druhej sérii. V takto rozprávanom príbehu nám rastú aj hrdinovia a vyvíjajú sa ich osobnosti a schopnosti čo sa mi naozaj páči. Páči sa mi aj to, že hrdinovia vo svojich hlavách rozmýšľajú, čo by spravila iná postava, alebo ako sa majú situáciám prispôsobiť. ()

Reklama

Reklama