Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Animovaný

Obsahy (8)

Žel. st. 2. tr. Kraľovany

Žel. st. 2. tr. Kraľovany (1998)

Čo sa deje na slovenskej železničnej stanici Kraľovany? Kto na nej pracuje a v akých funkciách? Čo znamenajú všetky znamenia s píšťalkou? Ktorá práca na železnici je najviac nedocenená? Dokumentárny film Žel. st. 2. tr. Kraľovany ponúka odpovede na tieto otázky.

Thalassa, Thalassa. Návrat k moru

Thalassa, Thalassa. Návrat k moru (1984)

Keď sedem asi desaťročných detí nájde na opustenom vidieku moderného Jaguára, začne sa im meniť svet pred očami. Rozhodnú sa odcestovať k moru. Cestou nachádzajú v aute množstvo vecí, od oblečenia až po pištoľ. Film zachytáva premenu charakterov jednotlivých cestovateľov vplyvom náhleho nadobudnutia vymožeností moderného a bohatého sveta.

The Lady and the Reaper

The Lady and the Reaper (2009)

Kto môže priviesť smrť k smrteľnému amoku? No predsa doktori! Kto jediný môže nad smrťou vyhrať? Opäť doktori!
Avšak nad ľudskou tvrdohlavosťou a odhodlanosťou nevyhrá už nič...

French Roast

French Roast (2008)

Typická francúzska reštaurácia, v ktorej sedí jeden typický namyslený bankár a chodí tam žobrať jeden typický žobrák. Ako dopadne situácia, keď bankár nemá peniaze, sadne si vedľa neho sympatická babička s pozoruhodne veľkou hotovosťou a zároveň mu na ramene leží opitý policajt?

Malcolm X

Malcolm X (1972)

Film pojednáva o živote černocha, konvertujúceho na islamskú vieru, ktorý bojuje za práva černochov v Amerike - Malcolmovi X. Ten je trochu agresívnejším Martinom Lutherom Kingom - bojuje za rovnakú vec, ale trochu iným spôsobom. Film je točený ako mozaika väčšinou pôvodných nahrávok a videí Malcolma X. Zaznamenáva jeho život od narodenia až po smrť...

Zóna

Zóna (2007)

V hlavnom meste Mexika - Mexico City - sú ľudia oddelení (aj stenami) do mestských štvrtí podľa životnej úrovne, na akej žijú. To samozrejme spôsobuje množstvo zločinov, hlavne krádeží ľudí z chudobnejšej štvrte do bohatšej. Keď sa stane vražda, bohatých ľudí to naštve, a keďže mexická polícia je skorumpovaná, rozhodnú sa vziať spravodlivosť do vlastných rúk.

Cocaine Cowboys II: Hustlin' with the Godmother

Cocaine Cowboys II: Hustlin' with the Godmother (2008)

Vitajte vo svete drog 2! Pokračovanie prvej časti úspešného dokumentu je natočené v podobnom štýle, teda je rovnako šokujúce a prekvapivé. Tento krát sa film venuje iba Grislelde Blanco (tiež prezývanej „Godmother“), ktorá bola predstavená už v prvom filme. Jej život je prerozprávaný a „rozpitvaný“ dopodrobna v podaní ľudí, ktorí k nej boli najbližšie. Nechýbajú ani podrobné techniky, stratégie, proste to, na čo už sme zvyknutí.

My Son the Fanatic

My Son the Fanatic (1997)

Film o mužovi, ktorého sklamú jeho ideály. Najprv v podobe syna, ktorý sa obráti na moslimskú vieru, neskôr v „priateľke“ prostitútke. Film ukazuje rozdiely v kultúrach v globálnej sfére - prisťahovalci vs. domáci - ale aj v lokálnej sfére, v domácnosti. Keď si syn pozve moslimského duchovného domov, hlava rodiny nie je moc nadšená, hlavne keď vidí, že sa mu všetci prispôsobujú (ženy obedujú v samostatnej miestnosti). Film o tom, že hoci sú rozdiely medzi kultúrami veľké, ich problémy sú rovnaké a riešenia veľmi podobné.

Reklama