Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Akčný
  • Krátkometrážny

Recenzie (7)

plagát

Austin a Ally (2011) (seriál) 

Mám pocit že na tejto stránke sú celkovo hodnotenia na Disney channel seriály neprimerane zlé a tento seriál nieje vínimkou. Ja som ho pozerala celé detstvo a prišiel si veľmi vtipný (pozerala som ho ale v angličtine, neviem ako to je z dabingom). Je vhodný skôr pre deti čiže ak máš nad cca 14, pravdepodobne ti vtipný nepríde ak si ho nepozeral v detstve. Veľmi sa mi taktiež aj pácili pesničky ktoré boli v tomto seriáli. Dávam 5 hviezdičiek lebo mám na tento seriál dobré spomienky.

plagát

Euforie (2019) (seriál) 

Všetky moje kamarátky pozerajú tento seriál tak som sa rozhodla že si ho pozriem aj ja ale úprimne sa mi veľmi nepáčil. Dej sa odohráva akože na strednej škole ale podľa mňa je veľmi nerealistický aj na americké pomery. Vetšina ľudí na strednéj vôbec nerieši takéto problémi ako riešia postavy v tomto seriáli (sex, drogy,...) A už ani nehovorím o tom že postavy ktoré majú byť pod 18 rokov sú stvárnené dospelími hercami/herečkami. Tak tiež je tam veľa sexu a nahoty. Je to dosť nepríjemné pozerať keďže postavy majú mať akože pod 18 rokov. Nechápem prečo v každom Netflix seriáli musia byť zbytočné sex scény ktoré nič tomu seriálu nepridajú. Ak by som chcela pozerať sex, zapnem si p**no a nie seriál na netflix. A taktiež mám aj pocit že mužské postavy sa správajú dosť zle k dievčatám.

plagát

Sladký život na palubě (2008) (seriál) 

Tento seriál som pozerala celé moje detstvo. Nechápem celkom prečo má také zlé hodnotenie, mne osobne prišiel veľmi vtipný (pozerala som ho ale v angličtine, je možné že v češtine je to horšie ale to neviem posúdiť). Nedávno som si znova pozrela zopár epizód a stále mi príde celkom vtipný aj keď už asi nieje úplne pre moju vekovú kategóriu. Ale pre deti od 7 tak cca do 12 to je to podľa mňa super seriál.

plagát

Sám doma (1990) 

Klasika. Vianoce by neboli Vianoce bez Home Alone. Pozeráme to s rodinou asi od doby kedy som sa narodila. Je to skvelý rodinný film, dá sa pozrieť mnoho krát a neomrzí.

plagát

Shawn Mendes: Live in Concert (2020) (koncert) 

Super film. Shawn je jeden z mojich najoblúbenejších spevákov, má krásny hlas a super pesničky. Na tomto koncerte, ktorý je v tomto filme, som osobne bola a bol úžastný, super skvelá atmosféra a je to vidieť aj vo filme.

plagát

Dva a pol chlapa (2003) (seriál) odpad!

Nevidela som celý seriál ale to čo som videla mi úplne stačilo. Až na veľmi malé množstvo one-time vtipov tento seriál nieje vôbec vtipný. Charlieho správanie je strašné, hl. voči ženám. Všeobecne je tento seriál veľmi sexistický až urážliví. Nikdy nepochopím ako sa toto niekomu môže páčiť.

plagát

Priatelia (1994) (seriál) 

Seriál Friends je asi môj najoblúbenejší seriál. Videla som všetky časti aspoň 3/4 krát ale ešte stále ma zabaví. Dá sa pozerať dookola a dookola a vôbec neomrzí. V každej epizode je niečo vtipné. Postavy sú všetky veľmi vtipné ale aj relatable, taktiež aj vedlajšie postavy sú super. Aj keď bol natáčaný v dobe kedy som sa narodila, nemám pocit že by bol nejaký zastaralý (okrem zopár vtipov) ale 99% je stále vtipné aj v 2021. Jediné čo sa mi osobne vôbec nepáči je dabing (slovenský a takťiež aj český). Ja som tento seriál osobne pozerala vždy iba v angličtine a keď som neskôr náhodou videla zopár dielov v tv v slovenčine alebo češtine, nepáčilo sa mi to vôbec. Veľmi veľa vtipov je vtipných iba v angličtine lebo preložené nedávajú zmysel (napr. slovné hračky), a niektoré vtipy ktoré by sa aj dali preložiť, sú preložené zle, čiže postavy hovoria niečo úplne iné ako hovoria v origináli. Čiže vďaka prekladu sa v každej epizóde stratia minimálne 3/4 vtipy.Taktiež čo sa týka českého dabingu, mala som pocit že veľa krát postavy stvárnili ako homophfóbné alebo sexistické (kôli zlému prekladu) aj keď v originálnej verzii tak vôbec stvárnené neboli. (Napr. Chandler v S2E14 alebo Joey v S3E8.) Všetkým ktorý vedia aspoň trochu po anglicky, by som veľmi odporúčala pozrieť si tento seriál v angličtine, je to tak asi o 70% lepšie ako dabing. Ale celkovo, originálny seriál je veľmi super a timeless.