Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Horor

Obľúbené filmy (6)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Fantastický film, pre mňa ten najlepší čo som doteraz videl. Tom Hanks je dokonalý a aj keby hral iba v tomto jedinom filme, patril by na najvyššie priečky mojej TOP hercov.

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001)

Vlastne všetko už bolo napísané. :) Nie nadarmo patrí tento film k tomu najlepšiemu čo som kedy videl. Láska Petra Jacksona k Pánovi prsteňov je badateľná v každom zábere. Najlepší diel z celej trilógie (kašľať na oscarov). Jo a ešte ma absolútne dostala Hudba (to veľké písmeno tam má byť). Páni Peter Jackson a Howard Shore si zaslúžia absolutórium.

Krstný otec

Krstný otec (1972)

Mario Puzo natočil skvelý a pútavý román, ktorý ma svojou atmosférou úplne dostal. F.F. Coppola sa snažil túto atmosféru previesť na filmové plátno .. a ono to vyšlo. Marlon Brando a Al Pacino su strhujúci, títo dvaja spolu s režisérom vyzdvihli filmového Kmotra až na tie najvyššie priečky.

Pán prsteňov: Návrat kráľa

Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003)

Nádhera a zase nádhera. Peter Jackson už tou svojou dokonalosťou v tejto sérii začína nudiť. :) Mnoho silných momentov a konečne bol LOTR ocenený aj na Oscaroch. Jednotka sa mi viacej páčila, ale inak než plné hodnotenie dať nemôžem. Milujem Tolkiena a po pozretí celej trilógie začínam zbožňovať Jacksona.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Vizuálne prekrásny velkofilm, hudba Hansa Zimmera presne zapadala do filmu, Russell Crowe aj Joaquin Phoenix to zahrali fantasticky. Až na menšiu obsahovú plytkosť nemám tomuto filmu čo vytknúť. Popcorn do mikrovlnky a jedeme aj druhýkrát, tretíkrat ...