Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Biografie (11)

Kaya Scodelario (herečka)

07.10.2009

Ak sa máte v štrnástich rokoch stať jednou z hlavných tvárí pre úspech vopred určeného teenage seriálu, môže to s vami zamávať. Obzvlášť ak ste sami teenagerom, ktorý predtým nestál nikdy pred kamerou, ale svoju budúcnosť miesto toho vidíte v rozvíjaní sľubnej modelingovej kariéry.Zrejme vrodená drzosť bola príčinou toho, prečo… (viac)

Dane Cook (herec / scenárista / režisér)

24.04.2008

Rodený Bostončan Dane Cook vyrástol v početnej rodine Donny a Georga Cookovcov. Daneovi, ako i jeho bratovi a piatim sestrám, v žilách koluje írska krv. Potom, ako mu raz otec, inak populárny massachusettský DJ, na narodeniny daroval kazeťák s mikrofónom, si Dane popri práci vo fastfoode začal zaznamenávať svoje prvé komické… (viac)

Jenna Elfman (herečka / producentka)

23.04.2008

Jennifer Mary Butala sa narodila 30. septembra 1971 v slnečnom Los Angeles Sue a Richardovi. Od útleho veku športovala, aktívne sa venovala baletu a súťažnému tancu, no kvôli viacerým vážnejším zraneniam s týmito aktivitami neskôr prestala.S tancom sa spájali aj Jennine tínedžerské roky na umelecky zameranej strednej škole Los… (viac)

Bonnie Hunt (herečka / režisérka / scenáristka)

01.04.2008

Inteligentná, so zmyslom pre humor. Takto charakterizuje herečku a scenáristku Bonnie Hunt väčšina jej kolegov z branže. Táto blondínka sa narodila 22.9.1961 v írskej katolíckej rodine Alice a Boba Huntovcov. Ako sama spomína, v rodnom dome v Chicagu nikdy nepoznala samotu, keďže vyrastala spolu s troma bratmi a tromi sestrami.… (viac)

Alexa Davalos (herečka)

01.04.2008

Alexa Davalos Dunas sa narodila v Paríži, 28. mája 1982. Obaja jej rodičia sú pôvodom Gréci, matka Elyssa Davalos je tiež herečkou, otec Jeff Dunas je fotografom. Aj vďaka tomu, že je Alexa jedináčikom, sa jej v detstve ušlo veľa pozornosti. Už v útlom veku vedela rozprávať 3 jazykmi. Keď mala tri roky, presťahovala sa spolu s… (viac)

Walter Matthau (herec / režisér)

01.04.2008

"Na to aby sa vám podarilo preraziť v šoubiznise, vám stačí 50 dobrých príležitostí."Walter John Matthow sa narodil ruským židovským imigrantom v N.Y. City, 1. októbra 1920 a vyrastal v nehostinných podmienkach štvrte Lower East Side. V jedenástich sa počas ekonomickej krízy živil predajom limonád a účinkovaním v židovskom… (viac)

Jack Lemmon (herec / režisér)

18.03.2008

“Nikto si nezaslúži zarábať také veľké prachy, a už vôbec nie my herci.”Hollywoodska filmová legenda John Uhler Lemmon III. prišiel na svet 8. februára 1925 trochu neobvyklým spôsobom – narodil sa v nemocničnom výťahu v Newtone, Massachusetts. Jeho otec vlastnil úspešnú potravinársku spoločnosť vyrábajúcu šišky a svojmu… (viac)

Olga Kurylenko (herečka)

13.03.2008

Olga Konstantionovna Kurylenko uzrela prvý raz svetlo sveta 14. novembra 1979 v ukrajinskom mestečku Berdjansk, vo vtedajšom Sovietskom zväze. Vyrastala v neúplnej rodine s matkou Marinou a babičkou Raisou, po tom čo sa rodičia krátko po jej narodení rozviedli. V detstve žila vo veľmi skromných podmienkach, keď sa spolu so… (viac)

Elizabeth Hurley (herečka / producentka)

12.03.2008

Elizabeth Hurley sa narodila 10. júna 1965 v anglickom Basingstoke v rodine vojaka Rega a učiteľky Angely Hurleyovcov ako druhé z troch detí. Ako malé dievčatko navštevovala hodiny baletu. Jej tínedžerské roky poznačil fenomén punku, vďaka ktorému svojho času nosila ružové vlasy a piercing v nose. Jej herecká kariéra sa začala… (viac)

Elena Anaya (herečka)

07.03.2008

Táto talentovaná španielska herečka sa narodila 17. júla 1975 v Palencii. V detstve a počas študentských rokov mala veľa rôznych záujmov, spomedzi ktorých možno spomenúť karate, potápanie či skalolezectvo. Samotné štúdium však nikdy nepatrilo medzi Elenine obľúbené činnosti. Počas strednej krátko pracovala ako pomocná sila v… (viac)

Peter Gallagher (herec)

15.02.2008

Peter Killian Gallagher sa narodil v New York City, v rodine baktériologičky Mary a markentingového manažéra Toma. Obaja rodičia majú írsky katolícky pôvod. Vyrastal v mestečku Armonk, v štáte New York. V rokoch 1973-1977 navštevoval Tufts University. Počas štúdia spieval v rockovej skupine zvanej „Beelzbubs“.Po promóciách sa… (viac)

Reklama