Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Akčný
  • Dokumentárny

Obsahy (1)

Boží květ

Boží květ (2009)

V Blythe, malom mestečku odľahlej kalifornskej púšte, žije excentrický agorafobik Ethan Inglebrink (Ronnie Gene Blevens), ktorý je závislý na heroíne a posadnutý svojou záhradou.
Podarí sa mu presvedčiť pokrových spoluhráčov a starostlivé susedy, že má diabetes, čím objasní tak časté uživanie injekčných striekačiek. Jeho sused a zároveň domáci, bývalý stredoškolský futbalový tréner Trevor O'Hart, sa snaží Ethana zbaviť a vyhodiť na ulicu. Situáciu komplikuje aj Ethanov starší brat Tod (Val Kilmer), mestský šerif, ktorý je presvedčený, že bratovi pomôže už iba boží zásah a na jeho záchranu privolá rodinného kňaza (Peter Falk).
S blížiacim sa termínom vysťahovania sa Ethan zúrivo venuje záhrade v nádeji, že vyhrá 10 000 dolárov - prvú cenu v súťaži o "Záhradu roka", čím by mohol splatiť dlh na nájomnom. Snaží sa vypestovať dokonalú Americkú prvosienku (slovensky Boží kvet), vzácny kvietok, ktorý by sa stal stredobodom jeho záhrady.
V rýchlom slede udalostí si pomaly začnína uvedomovať, že jeho spása nespočíva v peniazoch, ktoré by mohl získať za vypestovanie vzácneho kvetu, ale v spoločnosti a porozumení 17 ročnej susedky Georgie zneužívanej otcom a snívajúcej po odchode z mesta. S podvedomým vnímaním blížiacej sa smrti sa rozhodne, že keď pôjde ku dnu, tak nech to má aspoň štýl.

Reklama