Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Krimi
  • Akčný
  • Dobrodružný

Obsahy (4)

Die X-Männer schlagen zurück

Die X-Männer schlagen zurück (2012)

Záznam zo stretnutia s tvorcami filmovej série Kommissar X, ktoré sa konalo dňa 25.09.2009 vo filmovom klube "Buio Omega" v Gelsenkirchene.
Verejného vystúpenia sa zúčastnili predstavitelia hlavných úloh Tony Kendall (Jo Louis Walker alias Komisár X) a Brad Harris (kapitán Tom Rowland). Trojicu hostí doplnil Gianfranco Parolini, ktorý sa na výrobe väčšiny filmov zo série podieľal ako scenárista a režisér.

Kommissar X - Drei goldene Schlangen

Kommissar X - Drei goldene Schlangen (1969)

Madam Kim So je v Thajsku známa predovšetkým svojou charitatívnou činnosťou. Málokto však tuší, že je zároveň aj majiteľkou "Ostrova tisícky lotosových kvetov", kde väzní množstvo dievčat, ktoré umožňuje mučiť zahraničným sex-turistom. Členovia jej bandy sú rozoznateľní podľa tetovania s tromi hadmi.
Keď gang unesie mladú bohatú Američanku Phyllis Leighton (Hansi Linder), jej teta Maud (Loni Heuser) sa so žiadosťou o pomoc obráti na šéfa oddelenia vrážd newyorskej polície kapitána Toma Rowlanda (Brad Harris), ktorý však - ako účastník kriminalistického kongresu - nie je oprávnený viesť vyšetrovanie na thajskom území. Keďže Maud nedôveruje miestnej polícii, odporučí jej, aby využila služby jeho dobrého priateľa - súkromného detektíva Jo Louis Walkera, zvaného aj Komisár X (Tony Kendall).
Hneď po prílete do Thajska sa Komisár X stáva terčom atentátu, z ktorého i prispením kapitána Rowlanda šťastne vyviazne a začína s pátraním. S pomocou turistu Mezanta sa mu podarí nájsť cestu na tajomný ostrov. Aby si však mohol poradiť s celou bandou, musí za ním doraziť i výpomoc v podobe kapitána Rowlanda a oddielu thajských výsadkárov...

Mistr Dynamit: Zítra vás políbí smrt

Mistr Dynamit: Zítra vás políbí smrt (1967)

Zo skladov americkej armády zmizla jedna atómová bomba. Krádež má na svedomí Bardo Baretti (Amadeo Nazzari) – milonár a gangster, ktorý chce pomocou ukradnutej bomby vydierať Spojené štáty. V prípade nezaplatenia požadovanej sumy - jednej miliardy dolárov - hrozí zhodením atómovej bomby na hlavné mesto Washington. Okrem Pentagonu a CIA sa do riešenia zapeklitej situácie zapojí i nemecká spolková spravodajská služba BND, ktorá má Barettiho už dlhší čas rozpracovaného. Na prípad nasadí svojho top-agenta Boba Urbana (Lex Barker) prezývaného Mister Dynamit. Postupne sa mu síce v ťažkých bojoch podarí vyradiť jednotlivých Barettiho komplicov z hry, avšak do výbuchu bomby zostávajú už len sekundy a Baretti sám zatiaľ Bobovi stále uniká...

Falešná ruka zákona

Falešná ruka zákona (1963)

Pearly Gates (Peter Sellers) je úspešným módnym návrhárom, majiteľom módneho salónu a šéfom lupičskej bandy v jednej osobe. Všetky akcie svojich chlapcov má perfektne naplánované a prepracované do posledného detailu, pričom sa snaží používať moderné a novátorské metódy. V záujme zvýšenia produktivity svojho podnikania sa zasadzuje o spoluprácu a koordináciu činnosti všetkých kriminálnikov v oblasti Londýna a stáva sa šéfom ich odborového združenia.

Ale... Na scéne sa vynorí nový bezohľadný gang z Austrálie, ktorého členovia si v preoblečení za falošných policajtov dokonca dovoľujú okrádať o korisť aj ťažko pracujúcich domácich gangstrov. Obeťou sa tak stane Pearlyho banda, zlodejský boss O'Toole (Bernard Cribbins) a mnohí ďalší... Starosti má aj inšpektor Parker (Lionel Jeffries), ktorý čelí ostrej kritike svojich nadriadených a rád by zvýšil objasnenosť kriminálnych činov vo svojom rajóne. Situácia začína byť neúnosná. Na narýchlo zvolanej schôdzi zločineckého syndikátu prichádza Pearly – ako je už jeho zvykom - s netradičným riešením – požiadať o pomoc políciu. Aj jeho ľudia sú predsa daňoví poplatníci a preto majú nárok na policajnú ochranu!

Inšpektor Parker po krátkom váhaní pristúpi na návrh uzavrieť dočasné prímerie medzi políciou a podsvetím. Zmluvné strany sa dokonca zaviažu spolupracovať na odhalení a zadržaní falošných policajtov a spoločný hon polície a domáceho podsvetia na Austrálčanov sa tak môže začať. Avšak títo majú tiež svoje eso v rukáve – Pearlyho milenka Valerie (Nanette Newman) sa totiž rozhodla hrať dvojitú hru a pracuje pre nich ako spoľahlivý informátor...

Reklama