Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Dobrodružný

Posledné recenzie (13)

plagát

Ukrajina v ohni (2016) 

Pozrel som si tento dokumentárny "masterpiece" a čuduj sa svete, skoro by to aj bol dokument, keby nebol zameraný na jednu stranu, pretože asi zámerne vystrihol pár podstatných faktov - ukrajinský hladomor, referendum o Kryme a jeho autonómia v 1991, to ako dlho sa schvaľovala Eú dohoda a koľkými zmenami a samitmi prešla, to že ju odklepol celý UA parlament alebo to ako ju potom Janukovyč odmietol podpísať, to ako Rusko predtým už párkrát vyplo Ukrajine plyn... Takže podstatný zápalný moment Euromajdanu celý ignoruje, pretože tento moment nespôsobil západ ale samotný proruský Janukovyč.  Inak páči sa mi aj, že 27.2.2014 sa vraj vládnych úradov na Kryme zmocnili proruskí separatisti, o ozbrojených a neoznačených vojakoch (a že existujú zábery o tom ako to tam obsadzujú, navyše sám Putin to potom priznal, že tam išli) ani slovo, rovnako ani tlaky ohľadom referenda, ktoré kontrolovali ozbrojenci 😃, prípadne rozpustenie Krymského parlamentu a dosadenie proruských politikov do vedenia, najviac sa mi aj páči to, že 7.4.2014 vznikla DĽR a LĽR ale o tom, že už tri dni predtým prepadli ozbrojenci a neoznační separatisti a vojaci policajné stanice, prokuratúru na Donbase a vládne budovy ani slovo, to že diverzne a separatisické akcie tam vznikali už v Marci 2014 tiež v "dokumente ignorujeme", rovnako ani slovo o tom, že ešte pred začatím "protiteroristickej operácie" ponúkol zastupujúci prezident amnestiu separatistom ak opustia vládne budovy, ani slovo o tom, že operácia sa pre zaspatosť Kyjeva začala až takmer 10 dní po tom, ako východ Ukrajiny začal kolabovať atď. atď, plus dá priestor napr. Janukovyčovi aby okomentoval udalosti alebo Ruskej strane ale nedáva priestor druhej strane. Ak to mal byť dokument, tak musel pozostávať z faktov a tie fakty dávať z oboch strán, takto je to len prokremeľský pamflet ignorujúci fakty a robiaci klasický cherry picking a isté konšpirácie. Navyše to, že Oliver Stone sa Putinovi napchal hlboko do pozadia je takmer nespochybniteľné, inak by nikdy nedostal ten priestor s ním, nehovoriac o Putinovej reality show, ktorú režíroval Oliver Stone len rok po tomto pamflete, takže odpoveď je úplne jasná.

plagát

Vlak do Pusanu (2016) 

Dobre vystavané, gradujúce napätie, slušne nastavený čas filmu, výborné zombie a aj masky. Akože, asi niet čo vyslovene zlé vytknúť tomuto azíjskemu zombie skvostu. Je to viac akčnejšie a rýchlejšie ako sme u zobie filmov zvyknutí, avšak je to asi dané tým poňatým azíjským štýlom, za mňa dobré.

plagát

Texaský masakr motorovou pilou (1974) 

Stále neviem prečo to má taký kult medzi horormi. Ten film má zbytočne zdĺhavo posunutú akciu takmer na koniec, dovtedy je to také pozvoľné nezaujímavé gradovanie a ploché postavy a aj ich výkony. Vo filme je pár pekných strašidelných/desivých detailov a aj istá snaha navodiť desivosť a znechutenie, avšak ten film zostarol extrémne zlé a je to na ňom cítiť, pritom nemusí mať hektolitre umelej krvi ale akákoľvek absencia obrazovej desivosti, keď ten film má byť na tom založený je divná. To, že postavy robia logické nezmysly by sa dalo ospravedlniť rokom vzniku, avšak stále je to nuda, ktorá ani pri konci reálne poriadne nevyeskaluje. Leatherface sa stal zapamätateľným kultom, ostatok scény vystavenej okolo neho je nudne nedesivý.

Posledné hodnotenia (261)

Šógun (2024) (seriál)

28.04.2024

Ukrajina v ohni (2016)

02.03.2024

Frontline - 20 dní v Mariupole (2023) (epizóda) (S42E06)

24.02.2024

San Andreas (2015)

04.02.2024

Harry Potter a Polovičný princ (2009)

06.01.2024

Fantastické zvery a ich výskyt (2016)

06.01.2024

Vlak do Pusanu (2016)

06.01.2024

Doktor Spánok (2019)

30.12.2023

Oppenheimer (2023)

09.12.2023

Reklama