Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dobrodružný

Recenzie (10)

plagát

Gran Torino (2008) 

Veľmi dobrý film, ktorý sa oplatí vidieť. Perfektný herecký výkon Clinta Eastwooda, celý film je vlastne len o ňom, treba sa vžiť do jeho pocitov. Treba pochopiť ako premýšľa, ale hlavne to, ako sa v priebehu filmu mení. To je na tom veľmi dôležité. Celý film by som hodnotil ako priemerný, avšak posledná scéna vám doslova vyrazí dych a práve vďaka nej hodnotím tento film ako vysoko nadpriemerný. Gran Torino dostane úplne iný význam a začnete o tom filme uvažovať úplne ináč ako predtým. Je to perfektný, poučný, pravdivý film ale hlavne film na zamyslenie. Klobúk dole pred Clintom a jeho hereckým výkonom. Odporúčam každému.

plagát

Kým nás svadba nerozdelí (2017) 

Francúzske komédie sú podľa môjho názoru perfektné a veľmi ich mám rád. Myslím si, že Francúzi vedia robiť dobrý humor a inak to nebolo ani v tomto prípade. Avšak, čakal som omnoho viac a rozhodne to nie je najlepšia komédia akú som kedy videl. Ale človek sa pri takýchto filmoch dokáže perfektne odreagovať od každodenných starostí a asi aj na to sú takéto filmy určené. Film má dostatok vtipných momentov, avšak niektoré musíte doslova hľadať v kontexte príbehu. Kým nás svatba nerozdelí je veľmi príjemný a pekný film, ktorý hovorí o tom, aký život naozaj je, odkrýva detaily o tom, ako sa pripravuje svatba, čo všetko sa deje v zákulisí, a tak podobne. Každý kto má rád humor a komédie, špeciálne Francúzske, si príde na svoje, ale rozhodne existujú aj lepšie a zábavnejšie filmy.

plagát

7 sestier (2017) 

Veľmi dobrý akčný film, ktorý má prvky sci-fi a odohráva sa vlastne v budúcnosti, ale aj tak by som ho nenazval sci-fi film. Je to skôr thriler a každý kto má rád tento žáner, tak sa mu tento film páčiť bude. Nedá sa hovoriť o akejsi lacnej napodobeniny mission impossible alebo čohosi podobného, a to som sa najviac bál práve toho, že to bude film doslova o ničom. Ale nie, 7 sestier má výborne premyslený príbeh s veľmi zaujímavou pointou a s veľmi zaujímavým vyvrcholením. Hlavná herečka, ktorá má 7- rolu, podáva podľa môjho názoru veľmi zaujímavý a vysoko nadpriemerný výkon. Určite doporučujem pozrieť, oplatí sa.

plagát

Hráči so smrťou (2017) 

Tento film ma zaujal už trailerom. Rozhodne som ale čakal, že téma posmrtného života bude v tomto filme rozoberaná do väčšej hĺbky, ako nakoniec bola. Začalo to veľmi sľubne, ale postupom času sa z dobre rozbehnutého filmu stal nemenej dobrý horor. Hráči so smrťou stoja presne na hrane mysteriózneho trileru a hororu. Od filmu som čakal lepšiu príbehovosť a viac rozoberania posmrtného života, ale určite ma nesklamal ani po tej hororovej stránke. Záver je veľmi zaujímavý a s celkom dobre premysleným vyvrcholením. Rozhodne by som odporúčal pozrieť tento film aj keď nie ste zrovna fanúšikom tohto žánru.

plagát

Revenant Zmŕtvychvstanie (2015) 

Právom sa o Revenantovy hovorí, ako o jednom z najlepších filmov všetkých čias. Tento film padol ako uliaty na Leonarda, a som rád že za neho dostal aj toho vytúženého oscara, pretože on si to aj za tento film, aj za svoje predošlé kúsky, naozaj zaslúžil. Čo sa týka tohoto filmu, okrem už spomínaného Leonarda v hlavnej úlohe, perfektný herecký výkon aj na strane Toma Hardyho. Čo je na tomto filme fenomenálne, tak to je réžia a hlavne kamera. Už úvodné zábery vás neskutočne vtiahnu do deja, sú jednoducho fenomenálne. Vrchol filmového majstrovstva je súboj s medveďom, ktorý patrí medzi najlepšie filmové scény vôbec. Ak to mám zhrnúť, je to perfektný film zo všetkým, čo by mal mať a myslím si, že mu nič nechýba.

plagát

Marťan (2015) 

Pre mňa rozhodne jeden z najlepších filmov aké som kedy videl. Všetko sa v tomto filme podarilo. Perfektná réžia, perfektné herecké výkony (hlavne Matt Damon je fenomenálny), naozaj dobrá kamera, zábery, hudba a takto by som mohol pokračovať až donekonečna. Tento film je perfektná kombinácia medzi humorom a drámou. Áno. Aj závod o prežitie môže byť humorný a vtipný. Marťana by som rozhodne doporučil každému, kto sa rád pozrie na dobrý a kvalitný film. Vlastne mu nemám ani čo vytknúť.. Pre mňa TOP!

plagát

Snehuliak (2017) 

Takto to asi vyzerá, keď sa film nepodarí. Vo filme je veľmi veľa nejasností, nevysvetlených vecí, a z kina som odchádzal dosť nešťastný. Škoda, že sa režisér a filmári nedržali knižnej predlohy, pretože tá bola perfektná.Mám taký pocit, ako keby ani tú knižku nikdy nečítali. Čo je škoda. Potenciál obrovský, ale absolútne nevyužitý. Bohužiaľ, toto sa nepodarilo. Naozaj nepodarilo a tento film neodporúčam.

plagát

Vražda v Orient exprese (2017) 

Toto je film, od ktorého som očakával naozaj veľa. A moje očakávania boli naplnené. Veľmi som sa bál toho, že filmári naschval zmenia dej alebo podstatu príbehu, ako to niekedy, keď sa čerpá námet z knižnej predlohy, chodí. Na šťastie sa tak nestalo. Film z perfektnými hereckými výkonmi, aj keď žiadna hviezda nemohla zažiariť naplno, okrem samotného hlavného hrdinu, pretože Kenneth Branagh stvárnil Poirota perfektne. Toto je film, ktorý sa určite oplatí vidieť, aj keď ako to býva zvykom, knižka je lepšia...

plagát

matka! (2017) 

Do kina som išiel na tento film s veľkými očakávaniami. Pravdopovediac čakal som omnoho viac, ale v konečnom dôsledku tento film nie je až taký zlý, ako na prvý pohľad vyzerá. Treba sa nad ním zamyslieť. Každý si môže z tejto snímky zobrať to, čo chce. Každý si môže spraviť svoj vlastný záver. A to sa mi veľmi páči.

plagát

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994) 

Dámy a páni. Takto má vyzerať naozaj dobrý film. Toto je skutočná kvalita a kto tvrdí, že sa mu tento film nepáči, tak klame. Shawwshanku nič nechýba. Samozrejme, ako sa hovorí, všade sa dajú nájsť chyby, nič nie je dokonalé, ale tento film nemá k tej dokonalosti ďaleko. Každému Vykúpenie z väznice Shawshank odporúčam a myslím si, že tento film je právom na prvom mieste v rebríčku.