Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Dráma
  • Komédia

Posledné recenzie (3)

plagát

Matrix Resurrections (2021) 

Bol by to vcelku milý rodinný film, keby mal o hodinu menej. V prvom rade by som vystrihla všetky flashbacky. Divákom, ktorí videli pôvodnú trilógiu, ich podstrkovať nebolo treba, lebo ešte nie sú dementní a tie scény si pamätajú. Pre panenských divákov boli zbytočné, lebo v tomto filme ich nahrádzali nové, v podstate identické scény. V druhom rade by som dala preč všetky tie sofistikované technobláboly, ktoré mali fungovať ako vysvetľovanie toho, čo funguje, ako to funguje, prečo to nefunguje a ako by to fungovalo, keby. Aj tak tomu nikto nerozumel a postavám stačilo proste urobiť to, čo bolo treba, bez tej nekonečnej hubovej omáčky. Potom by som škrtla 90 % všetkých explicitných narážok na červenú alebo modrú tabletku, lebo takto z toho príliš trčalo, že prinajmenšom jeden zo súrodencov Wachowských má problém vyrovnať sa so svojou vlastnou možnosťou voľby. Vravím, keď si toto všetko odmyslíme, zostáva vcelku príjemný rodinný film, v ktorom sme sa stretli s našimi milými starými známymi a všetci sme si naradovane potriasli paprčou.

plagát

Půlnoční nebe (2020) 

Film je omnoho komornejší, ako by divák pri filme o vesmíre čakal. Na počudovanie to nevadí. Dej je načrtnutý ľahkou rukou. Aj keď niektoré kľúčové záležitosti sú len naznačené, príbeh je funkčný aj bez toho, aby sa im venovala väčšia pozornosť. Dve dejové línie sa navzájom dopĺňajú, kým na konci, v určitých bodoch, nesplynú v jednu. Čo sa prihodilo, ako spolu všetky veci súvisia, sa odkrýva pomaličky, s dávkou tichého napätia. Rovnako sa odkrývajú aj povahy, vzťahy a kostry v skrini. Niektoré scény sú dychberúce, niektoré priam bolestné, keď viete, že rozmarná pesnička je ekvivalentom ukazovania fotiek z domova. Záver prináša aj íver nádeje, hoci malý a ľahko spochybniteľný. Rozhodne som sa nenudila, ale znova si tento film pozriem, iba keď raz budem neznesiteľne veselá.

plagát

Old Guard: Nesmrtelní (2020) 

Film má viacero rovín, ktoré ho vytrhávajú z koľají klasickej priamočiarej akčnej rúbanice, a tak je cieľová skupina nejasná, čo je možno príčinou takého nízkeho priemerného hodnotenia. Hoci ide o "akčný film", je tu viac dialógov, ako bežný priaznivec žánru očakáva, sú tam veci na zamyslenie, dosť sa hrá na city a v jednej scéne aj mne stiahlo hrdlo od dojatia. Ináč vcelku realisticky (keby to bola naozaj realita) vykresľuje problematiku nesmrteľných a túžbu po večnej mladosti a večnom živote v dnešnom komerčnom svete. Na chabých záporákov sme si už zvykli, tento film nie je výnimkou, trochu to však vyvažuje Chivetelova postava a jej prerod. Jedinou skutočne výraznou slabinou filmu je podľa mňa fakt, že celé to stojí na Charlize Theron, ktorá je v tejto úlohe vskutku obdivuhodná a tú Andromaché Skýtsku jej veríte. Scenár je jej napísaný na mieru, rovnako ako bojové choreografie, ktoré zvládala priam učebnicovo hladko a veľmi dobre sa na to pozeralo. Takže budem rada, ak sa bude točiť pokračovanie alebo seriál, pretože záver k tomu smeruje, ale ak Charlize vypadne, budú sa musieť sakramentsky snažiť, aby to jej nástupcovia utiahli.

Posledné hodnotenia (299)

Matrix Resurrections (2021)

28.12.2021

Utajený pasažér (2021)

04.05.2021

Ladíme 3 (2017)

18.04.2021

Ladíme 2 (2015)

18.04.2021

Ladíme! (2012)

18.04.2021

Trojí hranice (2019)

18.04.2021

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021)

18.04.2021

Rytieri spravodlivosti (2020)

18.04.2021

Nikto (2021)

18.04.2021

Reklama