Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Krimi

Recenzie (5)

plagát

Příběh gangstera: Nástup k moci (2007) 

Myslel som si, že idem pozerať další "povinný" hooligens film, to však po 10 minútach skončilo a nasledoval absolútne nepredvídateľný príbeh s neuveriteľným spádom. Veľa násila? Áno, ale nebolo bezpredmetné, bolo prirodzeným vrcholením emóciami a hnevom nabitých situácií a postáv, ktoré diváka, v priaznivom prípade, pohlcujú. Tento film má všetko čo od filmu očakávam - spád, nepredvídateľnosť, emócie a ako bonus krásny anglický prízvuk a slang. Taktiež je to najmenej nápadný film a zároveň víťaz kategórie "vzostup a pád gangstra".

plagát

Expres na západ (2011) (TV film) 

Film som po celý čas porovnával s The Man from Earth. Čakal som, viac "dospelú" konverzáciu a trocha pevnejší rád, ale je z toho akurát halabala, tuti-fruti rozprávanie, kde pán ateista (žiaľ vykreslený ako nevyrovnaná kôpka nenávisti) je ticho, počas toho ako ho pán fanatik víťazoslávne poráža "argumentmi" bez hlavy a päty. Čakal som niečo s myšlienkami, ktoré sa v mysli usadia a neskôr sa môžu dalej rozkonárovať, dostal som akurát pár dobých hlášok.

plagát

Until the Light Takes Us (2008) 

Podarený dokument o subkultúre, ktorá nemá len tak obdoby. Ako veľké plus hodnotím to, koľko dostal ujo Varg priestoru. Keďže je to osobnosť natoľko démonizovaná, že utvoriť si pohľad, ktorý je aspoň trocha objektívny a zistiť, že je to človek inteligentný a s názormi, ktoré majú hlavu aj pätu je takmer nemožné z iných zdrojov ako je takýto rozhovor. Zážitok bol aj nazrieť do nórskeho väzenia, ktorého luxus bude závidieť každý obyvateľ československých internátov. Na záver nemožno nespomenúť hudobný podklad, z ktorého ostane hlboko v hlave zasadená hudba isladnského projektu múm. Možno aj nejakému zarytému metalistovi dokáže, že nie všetko elektronické je zlé.

plagát

13 Tzameti (2005) 

(Obsahuje spojler, rovnaký ako český názov filmu) Ak máte jeden jediný nápad a to ešte o rozsahu ako bol tento-V Sherwoodskom lese bude budova, ktorá neexistuje, vnútri vybavená ako hotel a v nej zbohatlíci stávkujúci na fešákov, strieľajúcich sa do kruhu, pod heslom „veď všetci tu berú morfium", treba napísať poviedku, nie natočiť dva filmy. Síce film neurazil, ale ak po čase v človeku ostane ako jediná spomienka to, že „zastavil, vystúpil a potom sa nevymočil na strom, ale na vlastné auto?!" je tažké ho niekomu odporučiť.

plagát

Majster (2012) 

Názvom a dĺžkou tento film môže na prvý dojem pôsobiť veľkolepo a ako pozerám pre niektorých aj taký bol. Ja som však videl dva a pol hodiny nudy. Možno je to tým, že nemám baretku dostatočne prirastenú k hlave, alebo nenosím retro okuliare aj v kuchyni, ale nejako mi posolstvo, výsledok, zmes pocitov, či už len praobyčajný koniec príbehu, ktorý ma už aj hocaká rozprávka, unikol. Ako pozitívum hodnotím skeptika, ktorý sa objavil na zábavke sektárov (v tomto prípade slovo neznačí to, že niekto pil sekt) s ukážkou myslenia, ktoré dnešným luďom tak chýba (škoda, že skoncil s fľakom na kravate) a taktiež postavu pána Phoneixa, na ktorú sa pomerne dobre pozeralo, čo sa mi ako mužovi ťažko priznáva. Motiváciou pri písaní tohto textu mi bolo to, že snáď niekomu ušetrím pár hodín života nepozeraním tohto filmu a to, myslím, hovorí za veľa.