Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Sci-Fi

Obsahy (3)

Othello

Othello (1981) (TV film)

V roku 1978 sa anglická BBC podujala v rámci vlastnej produkcie sfilmovať všetky hry Williama Shakespeara za pomoci najlepších divadelných a filmových hercov a režisérov. Othello bol jednou z nich. Príbeh rozpráva o Othellovi, benátskom maurovi, ktorý má ako sa zdá všetko - postavenie, peniaze a krásnu ženu, Desdemonu. Avšak na scénu prichádza Iago - zákerný intrigán rozhodnutý pomstiť sa Othellovi za to, že ho nemenoval svojím pobočníkom. Klamstvom, úskokmi a špinavými hrami ktoré rozohráva na všetky strany doháňa Othella na pokraj šialenstva, vrcholiace v tragédiu. Vynikajúce herecké obsadenie hlavných postáv ponúka divákom naozajstný umelecký zážitok v jednej zo Shakespearových najlepších tragédií, aké kedy napísal.

Mrtvý agent

Mrtvý agent (1983)

The Jigsaw Man je príbeh bývalého člena britskej tajnej služby, ktorý počas studenej vojny prebehol na stranu KGB. V Moskve sa podrobí plastickej operácii, po ktorej sa vracia späť do Londýna aby tam vyzdvyhol mikročip obsahujúci tajné dokumenty. Avšak namiesto toho aby sa vrátil do Ruska, rozohrá hru, v ktorej poštve MI6 a KGB proti sebe.

Dockers

Dockers (1999) (TV film)

Film natočený samotnými robotníkmi z dokov, zachytávajúci ťažké chvíle v roku 1996 v anglickom meste Liverpool. Príbeh plný nádejí a sklamaní, poukazuje na osudy prepustených mužov a ich rodiny a ich márny boj proti systému.

Reklama