Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Krimi
  • Komédia
  • Dobrodružný

Recenzie (3)

plagát

Deadpool (2016) 

Ja som hrdina, ja nie som hrdina...musím povedať, že už mám tých "hrdinov" po krk. Päť krát do roka príde do kín rozprávočka v ktorej, ako je v poslednom čase zvykom, zachraňuje partia amerických úžásňákovích prdel tým nudným bábkam okolo. V tomto filme je to ale iné. Ale len v tom, že tu je to sólista DEADPOOL!!! Ak teda nepočítame jeho dvoch takmer kamošom na telefóne. Neohrabaný slovník a´la Starlord posunieme ešte na vyšší vyšší level. Dáme tomu poriadny rozpočet nech je na efekty, dajme tomu love story a smutný príbeh :( a v neposlednom rade hrajme sa na úprimného, ako keď chceme slangami preraziť medzi puberťákov, ktorím je tento film s najväčšou pravdepodobnosťou určený. Človeka až pichne pri srdci, keď vidí 84% rating pri tejto zmesi stupidity napumpovanej Marvel money energy. Je to len dôkaz, že dobré filmy sa už netočia a tak je pohľad smutného diváka dychtivom po dobrom filme značne skreslený. Hurá k filmovej apokalypse :)

plagát

James Bond: Spectre (2015) 

SPECTRE je krycie meno pre snímku: Keď ťa sklame Sam (Mendes). Pán režisér chcel prvú scénu vyšperkovať natoľko, že zabudol na zvyšok filmu. No a nakoniec to skončilo tak, že ani tá scéna nebola bohviečo. Prečo dočerta pilot toho vrtulníku nepristál hneď po vzlietnutí? Veď o o kúsok ďalej bolo miesto, kde si to mohli vyriešiť. Ak by sme aj prekusli túto zdĺhavú pasáž, tak mohla aspoň nejaká obrana mesta zostreliť Bonda, keď si tam lietal ako pán. To by určite dosť okorenilo tento pre mňa zbytočný film. 245mil. za priemerný akčný piatok a nedôstojný odchod Craiga do Bondovského dôchodku.

plagát

Votrelec (1979) 

Partia vesmírnych námorníkov je zavčasu prebudená a povolaná preskúmať neznámy signál od akejsi formy života. Hmmm. Zatiaľ čo pomaly planúci príbeh pod taktovkou Ridleyho Scotta sa pomaly premieňa z akého si: "dokumentu o práci vo vesmíre" až k drsnému thrileru s náznakmi hororu, tak sa aj skoro bežná robotníčka s malým nádychom arogancie a pichľavosti Ripleyová, separuje z partie až k hlavnej aktérke. Dizajnu vesmírneho korábu, efektov či techniky nie je čo zazlievať. Nie je síce nadčasový, ale priliehajúci predstavám a možnostiach ´79. To čo však nadčasové je, sú tenisky, ktoré Replayová má. Kamera, ktorá prelietava chodbami z pohľadu hlavného hrdinu, stojí taktiež za zmienku. Scott je zvláštny tým, že točí pomerne dlhé filmy a niektoré sekvencie sa občas "akcie chtivému" divákovi môžu zdať až príliš zdĺhavé. I keď to má v konečnom dôsledku zabezpečiť úzkejší vzťah diváka k hlavnej postave. Aj keď Cameron dokazuje, že sa to dá urobiť aj lepšie i tak dúfam, že filmy tejto kvality sa natočia aj v "blízkej" budúcnosti.