Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenzie (15)

plagát

Na tenkém ledě (2020) (seriál) 

Po dlhej dobe konečne kvalitný seriál, dobre napísaný, ktorý sa nebojí ísť aj hlbšie pod povrch. K dokonalosti tomu chýba možno ešte väčšia hĺbka, možno by tomu pomohla dlhšia minutáž. Už sa teším na druhú sériu, bola by škoda, ak by sa nepokračovalo :) Určite tento seriál doporučujem všetkým, ktorí majú plné zuby bezduchých fantazy seriálov :-)

plagát

Sedem (1995) 

Tak, film na americké pomery vcelku vydarený, aj napínavý. Ale je tam pár nelogických dier v scenári (pozornejšiemu divákovi určite neujdú)...Navyše ten koniec sa dal predvídať, takže mňa neprekvapil, preto dávam také slabšie štyri hviezdy :-)

plagát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Pomaly už kultová záležitosť :-) Krásna rozprávka pre dospelých, vizuálny zážitok, i keď niekedy v tom zlom slova zmysle :-)

plagát

Vtáky v tŕní (1983) (seriál) 

Aj napriek podceňovaniu mnohých divákov a kritikov, pre mňa jeden z najlepších seriálov vôbec. Áno, miestami možno presladený a Chamberlain nie je moc dobrý herec, i keď na úlohu kňaza, na jednej strane plného vášne a na druhej plného chladu, sa hodil, možno práve i kvôli svojej orientácii, kde ho nedokázala ani v reáli zviesť krásna Rachel Ward:-) Mne sa vždy páčila tá psychológia postáv, kde bolo vykreslené ako ľudské ego a ctižiadosť síce vyhráva nad čistou láskou a pravdou, ale nikdy naozaj nemôže vyhrať. K tomu skvelé herecké výkony pani herečiek v podaní Barbary Stanwyck, a Jean Simmons a dostaneme jeden kvalitný seriál, ktorý asi nie každý pochopí :-)

plagát

Vlci - Episode 1 (2018) (epizóda) 

Seriál je príjemné oddychovka, napísaná pre komerčnú televíziu a priemerného díváka. Určite si nedal za úlohu niečo riešiť alebo nebodaj poučovať. A tak to treba aj brať a nečakať od toho viac. Herecké výkony nie sú zlé, ani kamera. Preto výplody podobných pseudointelektuálnych ego-honičov považujem za zbytočné :-) https://www.aktuality.sk/clanok/552627/serial-vlci-je-smutnou-vypovedou-o-bezhranicnosti-braku-recenzia/?AT=wgt.hp_hp-najcitanejsie-3hod.c.x...A.

plagát

Tisíc a jedna noc (2006) (seriál) 

Tiež nechápem prečo má tento seriál tak zlé hodnotenie. Nevychvaľujem jeho umeleckú hodnotu do výšin, ale ani ho neznevažujem a hlavne ľudí, ktorým sa seriál páči, lebo je to úplne normálne narozdiel od názoru niektorých pseudopsychológov tu. A zaujímavé, že ho hodnotia ľudia, ktorí sa na to pravdepodobne ani nedívali. Ale čím ďalej tým viac mi to pripadá, že mnoho ľudí dnes svoju beznádej, úbohosť a vnútorné prázdno schováva za internetové anonymné diskusie a hodnotenia, plné uštipačných komentárov a cynizmu. Jediné, čo k tomu viac dodať, že je mi týchto jedincov úprimne ľúto, lebo žiť s takým hnusom v sebe asi nebude ľahké, teda určite. Ale možno sú pre niektorých podobné typy seriálov zrkadlom...

plagát

Soľ nad zlato (1982) 

Neviem, čo za tupcov tu píše komentáre. Primitívnym českým pepáckym pohádkam, bez hĺbky tu dávate 5 hviezdičiek a takejto, ktorá zasahuje a núti pracovať aj druhú signálnu sústavu, nič. Podľa mňa jedna z najkrajších rozprávok, plná silných myšlienok, emócií a skvelých hereckých výkonov, krásnej prírody a hudby. Zaslúži si 5 hviezdičiek ako jedna najlepších vôbec, od perfektného režiséra, pána Hollého. Ale hold, keď to nie je Troška asi se to moc nelíbí....Len potom neviem, čo nám z tých detí vyrastie:-)

plagát

Kráľovná Kristína (2015) 

Nechápem nízke hodnotenia. Myslím, že tento film v sebe nesie dosť veľké myšlienky, tak ako ich mala v hlave nepochopená panovníčka, ktoré predbehla svoju dobu o niekoľko storočí. Mne sa naopak tento štýl páčil, nebolo to síce povrchnému divákovi lahodiace audiovizuálne dielko s množstvom načačkaných kostýmov, hereckých póz akčných scénok, ale o to viac dôverihodnejšie vyzneli myšlienky, ktoré tento film v sebe niesol. Nesúhlasím, že sa tu dehonestuje cirkev ako taká, skôr ukazuje ako sa cirkev dehonestovala( a obávam sa, že niekedy dehonestuje) aj sama, potláčaním základných ľudskej potreby, a to slobody. Myslím, že na tom je založené hlavne kresťanstvo, na slobode :-)

plagát

Navždy Júlia (1989) (seriál) 

Spomienka na detstvo, už vtedy film veľmi emocionálne zasiahol, hlavne krásna hudba Francisa Laia, len kde ho zohnať :-( Keby vedel niekto poradiť, pošlite mi správu, napíšem mail :-)