Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Rozprávka
  • Krimi

Biografie (4)

Rozle Bregar (kameraman / režisér)

19.06.2018

Je spoluzakladatelem audiovizuální produkce Vizualist, jako platformu pro tvůrčí lidi, které spojovala jejich vášeň k  audiovizuálnímu umění. Natočil několik dokumentárních filmů, většinou ve Slovinských horách. Je držitelem nejvyššího slovinského národního ocenění „Iris Award“ za nejlepší kameru v dokumentárních filmech. Po… (viac)

Jure Breceljnik (režisér / producent / kameraman)

19.06.2018

Slovinský režisér dokumentárních filmů. V roce 2009 založil společnost Film IT, jež mu poskytla produkční zázemí. V produkci Film IT natočil  8 dokumentárních filmů. V roce 2012 dokončil svůj první celovečerní dokument Wild One, za který získal řadu ocenění na filmových festivalech. Výrazně na sebe upozornil zejména… (viac)

Jana Ravingerová (herečka)

07.06.2017

Narodila sa 17.11.1945 v Topoľčanoch, kde v roku 1961 absolvovala miestne gymnázium. Ihneď po maturite začala študovať na Divadelnej fakulte VŠMU v Bratislave, u profesora Karola L. Zachara. V priebehu jej štúdia herectva sa stretáva s mímami Milanom Sládekom a Eduardom Žlábekom, čo výrazne ovplyvnilo jej herecký prejav.… (viac)

Hilda Augustovičová (herečka)

02.04.2015

Rodáčka zo západoslovenského mestečka Budmerice. Patrí do hereckej generácie prvých absolventov VŠMU, ktoré bolo založené po vojne. Jej pedagógmi boli Ladislav Chudík, Beta Poničanová a Viliam Záborský. Už počas štúdia na bratislavskom VŠMU ju filmový režisér Paľo Bielik obsadil do úlohy Nadi Dabačovej v populárnom slovenskom,… (viac)

Reklama