Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zaujímavosti k filmom (7)

Nirria

Nirria (2015) (amatérsky film)

Tvorcovia rozbehli projekt na financovanie ďalšieho natáčania na Indiegogo.

Nirria

Nirria (2015) (amatérsky film)

Pre potreby filmu bolo upravených 5 vozidiel. Úpravy zahŕňali pevnostné rámy vpredu a vzadu, vystuženie dvier oceľovými plátmi, zakrytovanie okien, otočný vysielač na spôsob radaru, automatickú strieľňu, v jednom prípade prebehla zmena kombi na pick-up s možnosťou prechodu z interiéru na korbu počas jazdy, pričom v nákladovom priestore bola vyrobená guľometná pozícia. Samotnou kapitolou je diaľkovo ovládané vozidlo spadajúce do kategórie UGV (Unmanned Ground Vehicle). V súčasnosti armády túto kategóriu vozidiel ešte len vyvíjajú a je predpoklad jej nasadenia v budúcnosti. Tu sa jedná o funkčný, aj keď zatiaľ poruchový prototyp, ktorý je poháňaný elektromotormi uloženými v závesoch kolies. Samotné závesy kolies sú plne nezávislé, neexistujú nápravy a ani riadiaca tyč. Vďaka tomu má vozidlo extrémne vysoký podvozok. UGV je ďalej vybavené prednými reflektormi a zadnými svetlometmi na jazdu v konvoji za zníženej viditeľnosti. Veža je plne ovládateľná, má nezávislú eleváciu hlavne a raketových síl. Príbehovo UGV ovláda operátor z technického vozidla, ktoré býva súčasťou konvoja.

Nirria

Nirria (2015) (amatérsky film)

Jadro projektu netvoria profesionálni filmári, ale skôr vyštudovaný inžiner, policajt, zvárač a filmový fanúšik. Väčšinu predprodukcie zvládli títo štyria ľudia. Zaujímavosťou tiež je, že tvorcovia museli byť multifunkční, nakoľko si nemohli dovoliť odborníkov z každej oblasti. Preto ten istý človek, ktorá vo filme hrá postavu, zároveň zváral techniku, prípadne tvoril kostýmy. Taktiež scenár, réžiu, kameru, strih, kolorizáciu a iné robil jeden človek.

Nirria

Nirria (2015) (amatérsky film)

Tvorcovia plánujú získať finančnú podporu na dlhší film, ktorý by bol premostením medzi postapokalyptickou a vesmírnou časťou, následne je hlavným cieľom celovečerný film.

Nirria

Nirria (2015) (amatérsky film)

Projekt NIRRIA začal vznikať v novembri 2008. Po pol roku bol hotový príbeh aj scenár. Po prvotnej snahe natočiť film však tvorcovia zistili, že to jednoducho nestačí, bolo treba celý projekt prepracovať. Žánrovo sa jedná o akčné sc-fi, ktoré je špecifické tým, že sa dá rozdeliť na dve časti: pozemnú postapokalyptickú časť, pripomínajúcu diela ako Metro 2033 a vesmírnu hi-tech časť, ktorá má skôr bližšie ku Battlestar Galactica a Mass Effect-u. Vzhľadom na obmedzený rozpočet sa promo film venuje pozemnej časti.

Goralské rozprávky

Goralské rozprávky (2011)

Debutantský film študenta Filmovej a televíznej fakulty VŠMU v Bratislave, Lukáša Marhefku.

Goralské rozprávky

Goralské rozprávky (2011)

Goralské rozprávky boli nakrútené podľa literárnej predlohy Viktora Majerika a Petra Glocka.

Reklama