Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Horor

Denníček (23)

Dont Bring Me Down

Predminuly patek jsem byla u lekare na nejakych vysetrenich. Lekar mi udelal test na raka.

 

Lekar: Hele Frau Stadler, jestli tam neco najdeme tak Vam zavolame, jestli nic tak proste nic.

 

*o tyden pozdeji, v telefonu hlasova stranka od lekare ze mam NUTNE a CO NEJDRIV zavolat zpatky. Volam zpet, ovsem mimo ordinacni hodiny, zaznamnik mi rika ze mam zase cinknout za dve hodky, procez sve obavy sdilim s Klenotem*

 

Ja: To je ale mrzute. Ja mam takove stesti jako prase letos, jiste mam rakovinu!

 

Klenot: Treba se jen zapomenli na neco zeptat nebo tak.

 

Ja: Jiste je to rakovina! To bude zase radost! A cely ten kolotoc: deprese, chemoterapie, nova kabelka, vypadani vlasu, nakup paruky...  Proc se porad neco takoveho musi dit zrovna me! Ale jestli mam rakovinu tak chci jeto do Himalaji nez zemru!

 

Klenot: Hele ted si to guglim a i kdyby ti neco nasli tak by to bylo hned na zacatku, vzdyt si te hlidaji a jestli minule nebylo nic tak letos to bude v zacatku. I rak musi chvili rust!

 

Ja: To je prece jasne ze mam rakovinu, jinak by nevolali zpet, nikdy nevolaji zpet! Vzdy je nahanet musis kdyz neco chces. O je, ten letosek je opravdu na houby, jen same operace a spatne zpravy a ted toto, tohleto! A nasim to rikat nebudeme!

 

*o dve hodinky pozdeji, behem kterych mi Klenot vyguglil vsechny mozne stadia lecby a moznosti lecby se konecne dovolam lekarce*

 

Lekar: No tak test byl negativni, ale zapomnel jsem Vam jeste dat Termin na odber krve, tak se pristi tyden stavte az budete mit cas.

 

 

Takze je to dobre. Ale byly to velmi zvlastni dve hodinky.

A pak jsem pro jistotu Telefon uplne vypnula a odjela do hor, protoze hory jsou nejlepsi. A kor slabost mam pro Beskydy.

Dont Bring Me Down

Not Hot

Rozmohl se nam zde takovy nesvar.

 

Teda myslim.

 

Zacaly mi na FB chodit zadosti o pratelstvi od lidi ktere vubec neznam. A ja mam podezreni, ze to jsou lidi z CSFD.

Procez pokud nekdo o necem podobnem uvazujete: Nedeljte to! S veskerym respektem ke vsem co se tady s nimi bavim: Pridavam si na FB jen lidi co znam osobne.

 

Kor jeste kdyz tady lide maji prezdivky a na FB svoje jmena a ja jsem z toho pak zmatena a vubec prijde mi to desne uncool.

 

Jak rikam, nechci nikoho urazit nebo nekym "pohrdat", obcas mi i lichoti ze vubec nekoho zajimam, ale myslim ze vse ma sve hranice. Vzdyt CSFD je jako platforma pro pokec zcela dostacujici, ne?

Dekuji za pochopeni.

Dont Fly Away

Ja i Klenot jsme se skamaradili pred 15ti lety a prvni film na ktery jsme spolu koukali byl ALIEN. Procez se vzdy na vyroci seznameni koukame na Aliena a ne jinak tomu bylo i letos (zacatek unora).

 

*koukame se v TV na Vetrelce*

 

Klenot: Ale vis co se mi zda na tomhle filmu nelogicke?

 

Ja: Ne! Ne! Ne! V zivote nechci slyset ZADNE pochyby o Vetrelcich filmech! At te to ani nenapadne! Vetrelci se nezpochybnuji! A uz nemluv dal a divej se na jeden z nejlepsich filmu vsech dob!

 

Procez Klenot uz dal nepochyboval, nic nerikal, jen se trosku smal a na Vetrelce se dival dal.

 

Takova bezvyznamna Story lokalniho charakteru, no.

 

 

Jinak:

Porad jsem se nyni divala na Tennis, ale dobry, bylo to dobry. Podarilo se mi nalomit Klenota na US Open, tak snad se zadari. Minuly rok byl k navsteve Roland Garros skepticky, ale pak na miste byl prevelice nadsen a ani odejit nechtel!

 

Lyze v televizi take parada. Hlavne Kitzbühel se povedl! Po nekolika letech zase komplet bez zkracovani a meli azuro. To se mi libilo prevelice! Ale zase to odnesl Wengen, to zamrzelo. Dnes zacina svetak ve Svatem Morici a na me leze kripka, tak snad i zustanu Doma a budu se na to divat. Po dlouhe dobe jsme take vyrazili na vikend na Velky Javor (ja vim, nic moc, ale Alpy mame naplanovane az na konec unora) a slo to dobre. Po vsech tech mych zdravotnich problemech jsem to myslim davala velmi kvalitne! V nove skijacke jsem si navic pripadala jako MISS. Jen skoda ze jsem si zapomnela sve specialni übercool lyzarske Seth Morrison signature bryle. Misto nich jsem si potupne musela nasadit detske. Ach jo.

 

No tak proto se nyni moc nedivam na filmy, ale jestli ta kripka propukne tak se budu divat furt, neb take desne moc beham a to hlavne delsi trate a pak jsem unavena ze vzdy u vseho okamzite usnu. Ale mam na disku par kvalitnich veci ktere chci ohodnotit a okomentovat, procez zachovejte mi prizen pliz a stay tuned!

Mamma I´m A Millionaire

Ja: Chtela bysem novou predrazenou kabelku, ale na dovolene jsem utratila vsechny penize za novou predrazenou salu. Skoda ze nejsme desne bohati. Hrajes aspon to Lotto, ze by z toho eventuelne neco kaplo ?

 

Klenot: Ne, ted Lotto nehraju, to se ted nevyplati.

 

Ja: A kdy se to vyplati?

 

Klenot: Nikdy, hrat Lotto se nikdy nevyplati.

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

...takze predrazena kabelka ted asi chvili nebude... :D

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DNES SE STALO NECO NAPROSTO MIMORADNEHO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Muj nejvetsi celebrity crush, muj nejoblibenejsi sportovec vsech dob, Seth Morrison, nejen ze vi ze existuji (ma me pridanou na Twitteru a pro rypaly = ne, on si nepridava kazdeho kdo si prida jeho), ale dokonce se mnou KOMUNIKUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a NE, NEBYLA JSEM TO JA kdo kontakt inicioval!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

TO STESTI! TA POCTA! TA RADOST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Jsem z toho uplne hyn, dnes jsem opet trpela v nemocnici a pak jsem prisla domu a zapnu pocitac a tam tahle nova zprava... Malem jsem z toho dostala infarkt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Jeste ted tomu nemuzu uverit, mam zrychleny tep a nemuzu poradne popadnout dech.Takove stesti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.... and the Oscar goes to...

Oscara by mel kazdy rok dostavat Alien a Alien 2 za to ze to jsou nejlepsi filmy vsech dob. Jinak proste marnost.

Aftermath

Ja + Klenot, vcera vecer, kanapatko pred televizi

 

Klenot: Dnes ve 2200 budou davat jeden z tech tvych filmu co jsi tolik chtela na DVD! Ten Paradies!

 

Ja: Myslis ten on Seidla? Ktery presne?

 

Klenot: No jo, ten Seild to je. Je to "Glaube".

 

Ja: Jo ty miluju a tenhle je z nich zrovna uplne nejlepcejsi!

 

Klenot: No prave proto ti to rikam, muzeme se na to pak podivat!

 

Ja: To tedy cucim jako cincila ze zrovna ty me upozornujes na Seidla....

 

*pretocime dopredu na 22:00*

 

*film zacina*

 

*film bezi necelych deset minut*

 

Klenot: Toto ne, toto teda fakt ne! Ja se ti divim, jak muzes tady tohle.....

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ale stejne to byla roztomilost ze to tak vynasel v programech a vyvinul to usili se podivat na film od tvurce o kterem ja tolik basnim, i kdyz sam radeji toho Bruce Willise. A Arnolda. A Sylvestra. A takovetytok. :)

Alpine & AO

Trosku jsem si to musela nechat ulezet v hlave, ovsem nyni to musim napsat.

 

Letosni SKI APLINE sezona je snad uplne nejhorsi ze vsech. Same zraneni tech nejvetsich favoritu (Svindal, Ligety, Shiffrin, Reichelt, Franz), potom take velice, ale VELICE divne incidenty (pad dronu, kradeni lyzi). Pri slalomech neuveritelne debilne navrtane tycky do zeme (okamzite vyleti, nekolikrat primo do trasy zavodnika). Reklamy sponzoru umistene v TESNE BLIZKOSTI trate (nekolikrat do nich zavodnik v padu narazil). Veci ktere se NESMI stavat.

 

Muj oblibeny a milovany Streif byl letos uplne priserny. Fillovi to samozrejme preju, zaslouzi si to, ale jinak blamaz jako prase!!!! Nefer podminky, neviditelna komprese na trati.... Nekolikrat jsem u televize NAHLAS kvilela hruzou. Ja chapu ze ten sjezd je nebezpecny (zivotu nebezpecny) ale udelat z toho takovehle jatka, no to uz je moc i na me!

 

Predevcirem me trochu rozesmutni Felix Neureuther ve Schladmming, po prvnim kole prvni.. v druhem vypadl! Chudak. Osobne ho moc v lasce nemam, od te doby co pred tremi lety svindloval pri slalomu tak to u me prohral, ale je pravda ze ten Schladmming me pri pohledu na nej opravdu bolel. S novyma puskama jako Henrik uz tech mist "na bedne" asi moc nebude.

 

Jinak obdivuji Lindsey Vonn. Je tak krasna a tak skvela a zapalena lyzarka. Kdybch byla muz, chtela bysem ji za zenu. Takhle jen trosku zavistive pokukuju.

 

Nejak jsem take prestala fandit Marcelkovi, uz minuly rok me to rakouske fixlovani s trati dost stvalo. Navic jak se v televizi chlubil ze proste musi byt hajzl aby ho lidi porad neotravovali, to se mi moc nelibi. Vzdyt neni zadna hollywoodska celebrita nebo Roger Federer!

 

Cimzto oslim mustkem se dostavam k AU Open, ktery zrovna sleduji v byru a kde zrovna Roger dostava od Novaka vyprask velmi nepekny. COz by melo byt ok, neb ja uz pet let miluji Novaka, ovsem od legendy typu Rozzzzzer ocekavam vetsi odpor nez takoveto nestesti. Tak treba se vzchopi.

 

Jinak se nyni na filmy moc nedivam, neb na to nemam cas. Porad chci behat nejake rekordy. Anebo zvedat cinky. Anebo cvicit na bricho. Proste jeden musi porad neco delat, kdyz jeden tak rad keksy a cokoladu a nechce byti koule tuku!

Random Rant

V sobotu jsem zatouzila na vecer po nejakem desne dobrem hororu. Procez jsem tak trochu ocumovala po csfd a taky jsem si najela na jeden z mych oblibenych hororu a zpetne jsem si tam trochu procitala komentare.

 

Jedna osoba se tam velice rozcilovala, ze film je desne nerealisticky a film posilala skoro do odpadu.

 

Ta sama osoba se pak rozplyvala nad Revenant. Protoze nechat se ozrat medvedici a mit diru v krku a chvili potom zu krepcit divocinou a v tluste kozesine se koupat v ledove rece z hor jen aby se pak mohl porvat s velikym, silnym a zdravym zaporakem je desne realisticke.

 

Ja vim, ja vim. Vzdyt at si kazdy hodnoti jak chce. Ale stejne! :D :D :D

Politisch Nekorektni Tatort?

Minuly vikend mel mit v nedeli vecer novy Tatort s Til Schweiger. I kdyz mi posledni dobou Til hrube serji, na tento Tatort jsem se opravdu velmi tesila. Mel to byt treti dil o tom jak se pere zasejc s albanskou mafii.

 

Ale nic, zadny Tatort! Aby se nahodou neurazili nebo jeste vic nezradikalizovali nasi mili "uprchlici" a rucnikari zde zijici, Tatort se promitat nebude, neb by to pry ted po te Parizi nebylo vhodne! No to me teda VOMOGADORUJOU!!!

 

Nedelam si iluze, zapad je ztracen. Uz brouzdam internetem a presvedcuji Klenota ze Green Card je nam zapotrebi. Ach jo.

 

JA vsem tem pomatenym vitacum a pricmrndavacum vzdy jen rikam  "I Hitlerovi se zezacatku ustupovalo!".

It´s like "Im Baaaaack"

Po delsi prestavce (nemoc hnusotna) opet na csfd!

 

Dnes jsem si cetla svoje starsi komentare a docela me prekvapilo jak moc chyb v nich nalezam (pravopis i gramatika kolikrat hruza hruz).

 

Na to ze pochazim z rodiny ktera me perzekvovala kdykoliv jsem z cestiny prinesla horsi znamku nez jednicku (i dvojka byvala provazena nelibym funenim a ironickym dotazem "ty neumis cesky?") myslim docela tragedie, ne?

 

Nejak ani nevim ke kteremu jazyku se mam hlasit. Rodny (CZ) zacina byt ponekud archaicky (ale do Petry Nemcove mam daleko!). Studia + EX (ENG) uz zase nevyuzivam tak casto jako driv. Obcanstvi & misto pobytu (DE) je myslim uplne nejhorsi (ovsem mezi kolegy jsem diky svym prereknutim za hvezdu a klauna byra). Asi neco delam spatne. Hmmmm.

Show Must Go On

Nyni se nedivam na skoro zadne filmy, neb se divam na US Open. Kazdy den 4-6 hodin tenisu (dokud u toho vzdy neusnu). Uz mi z toho zacina solidne cakat pod tasky.

 

Uz abych se podivala na nejaky "normalni" film.

 

Poznatek dne: kdyz vam nekdo boda jehly do usi, tak to proklate boli. Ach jo.

Jedeme Dal.

Tohle leto jest zvlastni tim, ze jezdime do hor casteji nez obvykle.

A taktez na vode se realizujeme.

Procez se jeden na filmy diva o trochu min nez by si pral.

 

Ovsem, ac velkou fanynkou zimy, musim uznat ze i to leto ma cosyk do sebe.

 

Nyni opet prsi, procez ja se divam na filmy a Klenot mi laskovne chrape do ucha.

(Excalibur)

Jedeme Dal.

Dalsi Challenge, ou jes!

Zacina novy Challenge, filmy budu doplnovat prubezne (asi kazdy ten tyden ten film co shlednu & okomentuji)

 

1.týždeň: 3 - 9. augusta (srpen)

týždeň s Alfredom Hitchcockom

pozri aspoň jeden akýkoľvek film od tohto majstra hrôzy a napätia

 

Psycho 4*

 

2.týždeň: 10. -16. aug. (srpen)

týždeň so sci-fi filmom 

 

Sunshine 5*

 

3.týždeň: 17. - 23. aug. (srpen)

týždeň s blockbustermi

pozri aspoň jeden film zo zoznamu najväčších blockbusterov všetkých čias

 

Nights in Museum 3*

 

4.týždeň: 24. - 30. aug. (srpen)

týždeň s krimi/thrillerom sedemdesiatych rokov

pozri aspoň jeden krimi thriller z tohto plodného obdobia, kedy sa rodili kultové krimi thrillery

 

Heroin 4*

 

5.týždeň: 31. aug - 6. sept. (září)

týždeň v Bollywoode

pozri aspoň jeden film, ktorý sa pýši značkou jednej z najväčších továrni na výrobu filmov na svete. Inšpirovať sa môžete v zozname najlepších bollywoodských filmov magazínu Timeout

 

Om Shanti Om 3*

 

6. týždeň: 7. - 13. sept. (září)

týždeň s najväčšími francúzskymi filmami

pozri aspoň jeden film zo zoznamu najväčších francúzskych filmov podľa magazínu Times

 

Hirosima, ma laska  5+

 

7. týždeň: 14. - 20. sept. (září)

týždeň s japonskými režisérmi 

pozri aspoň jeden film od akéhokoľvej režiséra z krajiny vychádzajúceho slnka

 

8. týždeň: 21. - 27. sept. (září)

týždeň v Strednej Európe

pozri aspoň jeden film z krajín v srdci Európy - Poľska, Maďarska, Česka, Slovenska či Rakúska 

 

9. týždeň: 28 sept. - 4. okt. (říjen)

týždeň s romantikou

 

10. týždeň: 5. - 11. okt. (říjen)

týždeň s obľúbenými filmami "otca zakladateľa" POMA :-)

pozri si aspoň jeden obľúbený film zakladateľa najväčšej filmovej databázy v našich končinách.  

 

 

 

 

11. týždeň: 12. - 18. okt. (říjen)

týždeň s filmom noir 40. a 50. rokov

 

 

12. týždeň: 19. - 25. okt. (říjen)

týždeň s kultovými filmami

pozri aspoň jeden film zo zoznamu 500 kultových filmov

 

13. týždeň: 26. okt. - 1. nov. (listopad)

Halloweenský špeciál

pozri aspoň jeden horor zo 70. - 80. rokov

 

14. týždeň: 2. - 8. nov. (listopad)

týždeň s Rogerom Ebertom

pozri aspoň jeden film zo zoznamu najväčších filmov tohto uznávaného filmového kritika

 

15.týždeň: 9. - 15. nov. (listopad)

týždeň s bojovým umením 

 

16. týždeň: 16. - 22. nov.

týždeň s čínskym filmom

 

17. týždeň: 23. - 29. nov. (listopad)

westernový týždeň

 

18. týždeň: 30. nov - 6. dec. (prosinec)

týždeň s Meryl Streep 

pozri aspoň jeden film so súčasnou hereckou ikonou filmového plátna

 

19. týždeň: 7. - 13 dec. (prosinec)

týždeň s filmom o dospievaní

pozri aspoň jeden film, ktorý zobrazuje toto mnohokrát neľahké obdobie života

 

20. týždeň: 14. - 20. dec. (prosinec)

týždeň s najlepšími filmami zakladateľa Challenge Tour

 

21. týždeň: 21. - 27. dec. (prosinec)

týždeň s vianočnými rozprávkami

Haneke Haneke Haneke

Zacinam tak trochu "rust" z toho, ze pokazde, kdyz na csfd najedu na nejake socialni drama (naposledy Spicak), vzdy se tam objevi neco ve stylu "jako Haneke".

 

To asi tedy vsechny socdramata kde se stane neco neprijemneho / kontroverzniho / bizar, musim opetihvezdickovat, neb je to "jako Haneke".

 

Jestli nekdo skace na spek temhle vternym & manipulatorskym filmum jako "Tore tanzt" (tam uz mesice uvazuju ze snizim hezdicky.. porad me to obcas budi ze spani jak sprosta Gebe je) nebo "Spicak" tak prosim, ale ja se neminim rozplyvat nad filmy, kterychzto jediny cil je vyjadrovat nejakou "vyjimecnost" skrz  z vetsi casti samoucelne prasarnicky nebo lacine a podbizive servirovane nasili.

 

Spicak = zbytecny a hloupy. Tore = nechtene smesny.

 

 

Kdyz treba vezmu dalsi socdrama od rezisera podobneho typu jako Gebe nebo Lathimos, tak bych rada zminila "Kreuzweg". Na ten by se meli oba podivat at vidi jak vypada kvalitni drama. Kdyz se podivate na vsechny tri filmy tak hned uvidite ten markantni rozdil.

Another Challenge

Neb dubnova me zrejme dost nevystavila ;)

Ale jak jsem byla pysna ze jsem to zvladla! Tak ted zase neco noveho, doufam ze neprosvihnu zacatek.. (kdyby me nekdo chtel chvili pred zacatkem srpnovoazprosincove Tour upozornit, neco jako "hej, uz to zacina", tak bysem se nezlobila, neb bude jiste krasne pocasi a ja jiste budu zase lozit kdesi v horach).

 

Nejlepsi by byla nejaka challenge na ski filmy. Nebo vubec na filmy o zimnich sportech. Ale to bych asi byla jedina koho by to bavilo. A pritom jsou hory lepsi. Jsou lepsejsi nez ocean, more a Karibik. To vi prece kazdy, ne?

 

No, ale zpet k tematu. Tak snad zase vse zvladnu & filmum zdar! :)

Another Challenge

Game of Thrones

Zacinam trochu pochybovat nad mym sledovanim GoT. Nejak me to zacina sejrit, a ta pristi epizoda (s05e06) ma byt zase jaksi skandalne explicitni a jeden z ni bude chtit jit na terapii. A ja uz jsem z GoT mela tolik "infarktu".. Ale zase uz mam prvni ctyri rady na DVD, tak by byla skoda to ted zabalit. Ovsem trosku vic "normalni" by to byt mohlo. Asi.

So Long And Thanks For All The Fish

Challenge Tour uspesne dokoncena, no byla to snobarna! Tak tak mi to vyslo, posledni kousek jsem dala vcera vecer... I ted na me Klenot krici ze se mam misto csfd radeji oblikat a skakat po kufrech. Tak asi abych sla.

 

Ale ja se vratim. A sve oblibence si najdu. A pridam si je. A jestli se Vam to nelibi tak bud mi neco reknete nebo si me zablokujte. Tak.

 

A  specialni diky me drahe jmenovkyni (ona vi), co me do tehle Challenge uvrtala :)

Jest to appretiated!

Oui Oui Chamonix

Tak kazdeho vzrusuje neco jineho, zeano.....

Existence Boha

Buh existuje.

Ja v nej verim skalopevne.

Hory jsou nabozenstvi a Seth je Buh.

 

...to je prece jasne, ne?